Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, jen mě zajímá, jestli někdo ještě vozí roční dítě v autosedačce-vajíčku? Máme od chicca a zatím se tam docela vejde, ale už si říkám, že bych ho měla dát do větší. Jak dlouho se ve vejci může vozit?
Do 13 kg (resp. do váhy pro kterou je určeno)
do doby než hlava dosáhne okraje (resp. by měla být asi 2 prsty pod)
a konečně do doby než jdou pásy jakoby pod ramínka
Jinak platí, že čím dýl, tím líp
…takže buď ráda, že se takhle krásně vejdete, protože se většinou řeší naprosto opačný problém (tedy že je dítku vajíčko malé a do větší ještě nemůže) ![]()
No tak to máš vážně fajn, já mám 5 měsíční holčičku, ještě ani nesedí a přijde mi že se do vajíčka brzo nevejde..no snad až nebude mít ty haldy kombinézek na sobě tak to bude lepší..
Čím déle tam bude, tím líp ![]()
Dceři bude rok 23.3. a pořád vozíme ve vajíčku (Römer) a ještě nějakou dobu budeme. Pokud se ti tam vejde, tak ho tam nech, není kam spěchat. Jedině pokud by mu už čouhala hlavička ven nebo pokud pásy začínají pod rameny, tak by bylo vhodné pořídit větší ale jinak v pohodě ![]()
Kdy už bylo řečeno, já syna dala do kat. 9-18 po roce, jeste se vlezl, ale už se mu v ní nelíbilo ![]()
@slečinka nemělo by se poutat v péřových bundách, kombinézách.. při nehodě by pásy mohl zklouznout…
Jéje, tak to dělám celou dobu blbě! takže v autě mrtě topit a jen mikinkách jo?..
Malá bude mít rok ani ne za měsíc a taky ještě chvíli určitě budeme jezdit ve vajíčku.
@slečinka proč? topit normálně a nedávat tlusté bundy, kombinézy…
coby miminko jsem vozila v zimě v tenké flísové overalu/kombinéze a na autosedačku vrstvila deky dle počasí
@slečinka topit normálně, není potřeba to přehánět. Já vždycky prvně nastartuju a nechám to trochu zahřát a malou dávám do auta bez bundy, jen v mikině a kalhotách, s bundou jednak opravdu sjíždí pásy a hlavně je tam jak sardinka ![]()
No přijde mi že jí musí odzádíček táhnout, tak sem jí radši vždycky nabalila, hlavně většina aut ve kterejch jezdíme netopí ![]()
@slečinka do autosedačky se dá koupit fusak, tak ten tam můžete mít a jen tím malou „přikrýt“ a tolik nenavlékat. A na záda ji tím pádem taky nebude táhnout ![]()
@slečinka nepáravá deka a prostřihnout pásy ![]()
jinak když bylo loni -20st, tak jsem měla v autosedačce daný fusak z kočárku - emitex3v1, ale místa zabere taky dost