Přechod z vajíčka na autosedačku

7449
5.3.13 10:39

Přechod z vajíčka na autosedačku

Ahoj holky,

můžete mi poradit, jak jste řešily přechod z vajíčka na autosedačku? Naší Elince bude 5 měsíců, do vajíčka se nám nevejde (ve 4 měsících 67,5cm a 8600g), tak jsme zakoupili autosedačku (teda teď poslední měsíc ji vozíme v korbě od kočárku, kterou vždy upravíme tak, aby mohla přepravovat dítě autem). Jde skoro do lehu, jenže - Elinka v ní nespí, pořád kouká kolem a když jí výhled zakryju, tak ječí jak siréna. Máme docela přesné načasování, kdy chodí spát (9:30-11, 12:30-14, 15-16, 18:30-19). Když je v kočárku nebo vajíčku, spí krásně. Ale v té autosedačce prostě nic. Zkoušela jsem jed u ní vzadu, nebo i u ní nebýt. Zkoušela jsem ji i znehybnit (třeba v noci spí stále zavinutá) a také ječela. Prostě pořád kouká, kde co lítá, občas zvedá hlavu jakoby cvičila sedy, lehy, ale spát prostě nebude. A samosebou - kouká třeba 15 minut a pak ječí, protože chce spát a nejde to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
5.3.13 10:41

A co jste poridili za autosedacku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.3.13 10:43

A nechapu jak se nemuze do vajicka vlezt vetsina vajicek je do 13 kg a tam se mi mala vlezla v roce 83cm a 11,5kg. Nesmi precuhovat hlava nohy muzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
5.3.13 10:44

Teda, to je docela brzy nebo už malá sedí? Já nevim teda co máte za autosedačku, ale všechny jsou už na sezení nebo ne? Zajímavé téma :) Také mě to zajímá z důvodu toho, že malý ještě nesedí a do vajíčka se nám nevejde a tak je tam chudák jak sardinka, ale usne i tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
5.3.13 10:45

Já bych vozila i nadále ve vajíčku. Moc mi není jasné, jak se ti tam může nevejít. Starší syn v ní jezdil ještě v roce, kdy měl 75cm a 11kg (protože ještě sám neseděl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.3.13 10:48
@MíšaČK píše:
Teda, to je docela brzy nebo už malá sedí? Já nevim teda co máte za autosedačku, ale všechny jsou už na sezení nebo ne? Zajímavé téma :) Také mě to zajímá z důvodu toho, že malý ještě nesedí a do vajíčka se nám nevejde a tak je tam chudák jak sardinka, ale usne i tak :)

O-18 jde dat ve smeru i protismeru. A nebo pockat az bude sedet.Ale pokud neprecuhuje hlavicka tak necaht ve vajicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
5.3.13 10:51

@kattkka Vajíčko máme od kočárku Cam Dinamico. Elina se nám tam vleze jen tak tak. Je tam zkroucená, i když má pásy nejvíš, co to jde. Nad vajíčkem je ještě stříška a ta jakoby ubírá místo pro hlavu… Jinak je taky do 13kg, ale nechápu jak tam to dítě narvat. Nohy samosebou přečuhujou a to až ke kotníkům…
Koupili jsme http://www.malvik.cz/…0-18-kg-2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
5.3.13 10:52
@kattkka píše:
O-18 jde dat ve smeru i protismeru. A nebo pockat az bude sedet.Ale pokud neprecuhuje hlavicka tak necaht ve vajicku.

Přesně, my máme tu 0-18kg, momentálně proti směru jízdy. Když ji dám do vajíčka, hlavičku má opřenou o horní rantl s tou stříškou, jak jsem psala výš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
5.3.13 10:53

S @maritimka máme stejně staré děti, i podobně vážící. Taky se mi do vajíčka nevejde, je mu úzké a ty pásy má za rameny, takže mu sjíždí. :nevim: Taky už přemýšlím, co jiného koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
5.3.13 10:54

@maritimka Jakou jste vybraly? Co to máme za děti, když jsou tam ostatní do roka? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
5.3.13 10:55

My vozili ve vajíčku, dokud si děti samy nesedly. Nejhorší to bylo samosebou v zimě, když přes tlusté oblečení tam byly fakt jak sardinky. Zkus méně obléct, jinak nastavit popruhy, ale vlézt se tam musí :nevim:, vození dítěte v korbě od kočárku mi teda nepřipadá extra bezpečné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
5.3.13 10:55

Malý má 77 cm a 8,5 kg a též je ve vajíčku do 13ti kg jako sardinka, v létě by to bylo lepší, ale i když ho moc nenavlíkám a radši přikryju, tak je tam nacpaný, takže to chápu, že se dítko nevejde zakladatelce do vajíčka, když váží naše děti stejně, ale její je ještě o 10 cm menší. Nicméně ho do vajíčka zatím rvu, protože stabilně sám nesedí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.3.13 10:58

@maritimka : vidim to na to ze v te sedacce ti ted spavat nebude vzhledem k tomu ze krasne vidi z okna. :lol:.Vajicko je nize. Davas ji v protismeru?? Z toho vajicka bych tu strisku oddelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
5.3.13 11:00
@marrcellka píše:
My vozili ve vajíčku, dokud si děti samy nesedly. Nejhorší to bylo samosebou v zimě, když přes tlusté oblečení tam byly fakt jak sardinky. Zkus méně obléct, jinak nastavit popruhy, ale vlézt se tam musí :nevim:, vození dítěte v korbě od kočárku mi teda nepřipadá extra bezpečné :think:

Ta korba je upravená pásy a popruhy na jízdu v autě. Je pak stejně bezpečná jako vajíčko nebo autosedačka (dle chytrých testů).
Ona se mi tam vejde na šířku, ale na délku ne… Popruhy má nejvýš, co jdou a stejně se tam nevejde. Má je za ramenama, takže nebezpečně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
5.3.13 11:03

@kattkka vozím v protisměru tak, jak se má. Díky postranicím na té sedajdě toho zas tak moc z okna nevidí, ale stejně, je to něco nového… Ta stříška jde odmontovat, ale to má hlavu stejně opřenou o tu horní lištu vajíčka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí