Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
můžete mi poradit, jak jste řešily přechod z vajíčka na autosedačku? Naší Elince bude 5 měsíců, do vajíčka se nám nevejde (ve 4 měsících 67,5cm a 8600g), tak jsme zakoupili autosedačku (teda teď poslední měsíc ji vozíme v korbě od kočárku, kterou vždy upravíme tak, aby mohla přepravovat dítě autem). Jde skoro do lehu, jenže - Elinka v ní nespí, pořád kouká kolem a když jí výhled zakryju, tak ječí jak siréna. Máme docela přesné načasování, kdy chodí spát (9:30-11, 12:30-14, 15-16, 18:30-19). Když je v kočárku nebo vajíčku, spí krásně. Ale v té autosedačce prostě nic. Zkoušela jsem jed u ní vzadu, nebo i u ní nebýt. Zkoušela jsem ji i znehybnit (třeba v noci spí stále zavinutá) a také ječela. Prostě pořád kouká, kde co lítá, občas zvedá hlavu jakoby cvičila sedy, lehy, ale spát prostě nebude. A samosebou - kouká třeba 15 minut a pak ječí, protože chce spát a nejde to ![]()
A nechapu jak se nemuze do vajicka vlezt vetsina vajicek je do 13 kg a tam se mi mala vlezla v roce 83cm a 11,5kg. Nesmi precuhovat hlava nohy muzou.
Teda, to je docela brzy nebo už malá sedí? Já nevim teda co máte za autosedačku, ale všechny jsou už na sezení nebo ne? Zajímavé téma
Také mě to zajímá z důvodu toho, že malý ještě nesedí a do vajíčka se nám nevejde a tak je tam chudák jak sardinka, ale usne i tak ![]()
Já bych vozila i nadále ve vajíčku. Moc mi není jasné, jak se ti tam může nevejít. Starší syn v ní jezdil ještě v roce, kdy měl 75cm a 11kg (protože ještě sám neseděl).
@MíšaČK píše:
Teda, to je docela brzy nebo už malá sedí? Já nevim teda co máte za autosedačku, ale všechny jsou už na sezení nebo ne? Zajímavé témaTaké mě to zajímá z důvodu toho, že malý ještě nesedí a do vajíčka se nám nevejde a tak je tam chudák jak sardinka, ale usne i tak
O-18 jde dat ve smeru i protismeru. A nebo pockat az bude sedet.Ale pokud neprecuhuje hlavicka tak necaht ve vajicku.
@kattkka Vajíčko máme od kočárku Cam Dinamico. Elina se nám tam vleze jen tak tak. Je tam zkroucená, i když má pásy nejvíš, co to jde. Nad vajíčkem je ještě stříška a ta jakoby ubírá místo pro hlavu… Jinak je taky do 13kg, ale nechápu jak tam to dítě narvat. Nohy samosebou přečuhujou a to až ke kotníkům…
Koupili jsme http://www.malvik.cz/…0-18-kg-2012
@kattkka píše:
O-18 jde dat ve smeru i protismeru. A nebo pockat az bude sedet.Ale pokud neprecuhuje hlavicka tak necaht ve vajicku.
Přesně, my máme tu 0-18kg, momentálně proti směru jízdy. Když ji dám do vajíčka, hlavičku má opřenou o horní rantl s tou stříškou, jak jsem psala výš…
S @maritimka máme stejně staré děti, i podobně vážící. Taky se mi do vajíčka nevejde, je mu úzké a ty pásy má za rameny, takže mu sjíždí.
Taky už přemýšlím, co jiného koupit.
@maritimka Jakou jste vybraly? Co to máme za děti, když jsou tam ostatní do roka? ![]()
My vozili ve vajíčku, dokud si děti samy nesedly. Nejhorší to bylo samosebou v zimě, když přes tlusté oblečení tam byly fakt jak sardinky. Zkus méně obléct, jinak nastavit popruhy, ale vlézt se tam musí
, vození dítěte v korbě od kočárku mi teda nepřipadá extra bezpečné ![]()
Malý má 77 cm a 8,5 kg a též je ve vajíčku do 13ti kg jako sardinka, v létě by to bylo lepší, ale i když ho moc nenavlíkám a radši přikryju, tak je tam nacpaný, takže to chápu, že se dítko nevejde zakladatelce do vajíčka, když váží naše děti stejně, ale její je ještě o 10 cm menší. Nicméně ho do vajíčka zatím rvu, protože stabilně sám nesedí ![]()
@maritimka : vidim to na to ze v te sedacce ti ted spavat nebude vzhledem k tomu ze krasne vidi z okna.
.Vajicko je nize. Davas ji v protismeru?? Z toho vajicka bych tu strisku oddelala.
@marrcellka píše:
My vozili ve vajíčku, dokud si děti samy nesedly. Nejhorší to bylo samosebou v zimě, když přes tlusté oblečení tam byly fakt jak sardinky. Zkus méně obléct, jinak nastavit popruhy, ale vlézt se tam musí, vození dítěte v korbě od kočárku mi teda nepřipadá extra bezpečné
Ta korba je upravená pásy a popruhy na jízdu v autě. Je pak stejně bezpečná jako vajíčko nebo autosedačka (dle chytrých testů).
Ona se mi tam vejde na šířku, ale na délku ne… Popruhy má nejvýš, co jdou a stejně se tam nevejde. Má je za ramenama, takže nebezpečně ![]()
@kattkka vozím v protisměru tak, jak se má. Díky postranicím na té sedajdě toho zas tak moc z okna nevidí, ale stejně, je to něco nového… Ta stříška jde odmontovat, ale to má hlavu stejně opřenou o tu horní lištu vajíčka ![]()