Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer King plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer King...@karolínka12 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má autosedačku Roemer Kig Plus v menším autě, event. prosím uvést značku, kam se to ještě vešlo. Zatím máme jedno dítě, takže vzadu bude jen syn. Nevím, ale jestli to nemá ještě nějaké jiné omezení - třeba, že by nestačil pás? Moc děkuji za odpovědi
Karolínko12, máme tuto sedačku v Octavii klasické, ne superb. Sedačka je dost mohutná, ale do tohoto auta se vešla. Pás stačí v pohodě. Vzadu je ještě další sedačka pro staršího syna. Třetí člověk ale už má problém tam sedět. Určitě doporučuji vyzkoušet.
@karolínka12
Někde jsem ale viděla nabídku varianty této sedačky i pro menší auta - na internetu.
@Gigina15 asi tuším o jakou jde - bude to Eclipse, jenže, ta není tak bezpečná
takže do té se mi moc nechce; pokud jde o místo, tak se uskrovníme, to je jedno, spíš mám strach, abych nezjistila, že je to nějakým způsobem nekompatibilní
@karolínka12
Fakt doporučuji raději vyzkoušet někde na prodejně. Jak dcera roste, tak posouváme přední sedačku čím dál tím víc dopředu. A to má 14 měsíců.
Peugeot 107-vejde, ford mondeo 2001 combi- vejde, focus-vejde, sharan a alhambra- vejde, nisann double cab-vejde, ford mustang convertible-vejde
Mám malé třídveřové sportovní auto a bez problému, jeste jsem neviděla auto kde by se nevlezla, má o hodně menší nárok na pásy než vajíčko (a to jsem u pár aut problém měla a rozhodně nešlo jen o malé auta)… případně pak existuje ještě romer eclipse
@karolínka12 a co máte za auto? Pásy budou stačit, na přichycení sedačky je zapotřebí menší délka než na připoutání člověka.
Jinak, máme renault megane a v pohodě. Myslim, že se vejde do každýho auta, který má zadní sedadla ![]()
Ahoj, tak já mám malou Fabii a sedačka v ní sedí perfektně. S připásáváním jsem víc spokojená než se sedačkou, co jsme měli předtim (Jané 0-18). Na ovládání velice jednoduchá a i se mi tam malej líp dává a přijde mi, že oproti sedačce předchozí má i víc místa před nohama. Snad to píšu srozumitelně a k něčemu ti to bude
Za mě prostě je dobrá a do auta se vejde krásně
Jen je teda trochu těžká.
@karolínka12 Ahoj, my si jí koupily v pondělí, máme auto daewoo nexia, je to malé, nízké a jen tří dveřové a vejde se nám tam ![]()
Taky chceme kupovat Romer king plus. Vejde se do Opel Vectra z roku 97?
Brácha má pidi autíčko - Chevrolet Spark a sedajdu jsme připoutali úplně v pohodě. Mimochodem jsme ji vezli i ve staré Škodě Favorit a opět bez problémů, takže si myslím, že když se vešla i do Favorita, tak se vejde snad všude. Ten pás se táhne pod tím sedákem, jen tou základnou, takže on nějaký dlouhý zase potřeba není, to je spíš problém pak u těch s pultíkem. Takové vejce ho rozhodně potřebuje delší a pokud jste připoutali vajíčko, tak nebudete mít problém.
Ahoj, chvili jsem ji musela vozit v 3dvéřovém Peugetou 106, moc neseděla, na tý sedačce jakoby poskakovala, ale dalo se to. Já myslím, že se vejde do každého auta.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má autosedačku Roemer Kig Plus v menším autě, event. prosím uvést značku, kam se to ještě vešlo. Zatím máme jedno dítě, takže vzadu bude jen syn. Nevím, ale jestli to nemá ještě nějaké jiné omezení - třeba, že by nestačil pás? Moc děkuji za odpovědi