Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Měla bych dotaz, nyní jsem v jedné diskusi narazila na tento pojem. Že prý sedačky 9-18 musí mít s isofixem ještě bud opěrnou nohu nebo pás Top Theter (tzn. 3 ukotvené body nebo tak nějak se tomu říká). O tom slyším poprvé, nebo se to týká jen nějakých značek? My tedy máme Cybex pallas 2 fix 9-36, jezdíme ve dvou autech jedno bez isofixu a druhé s isofixem, tam ale sedačku ničím jiným neupevnujeme (myslím není tam noha, ani ten TT). Jen pásáme pultík pásem. Tak jak je to? Sedačka od Cybexu Juno 9-18 je na stejném principu jako naše, takže nesplnuje nohu ani TT a i jiné sedačky co jsem zkoumala, tak neví někdo jak to je? Děkuji
@Martina8888 Ne všechny sedačky 9-18 s isoxifem musí mít buď nohu nebo TT pás ![]()
@Martina8888 ano, většina klasických sedaček 9-18 s isofixem má třetí záchytný bod proti rotaci a to je podpůrná noha, nebo pás Top tether,
ale vyjímku dělá například u těch jmenovaných sedaček Cybex Pallas, nebo Junofix- tedy sedaček s pultíkem tento třetí bod není, protože třetí bod zastupuje pás, který se poutá přes sedačku a pultík,
Děkuji za odpověd, uklidnil jste mě, že máme vše v pořádku. Hezký den