Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, v jakém věku jste dávaly vaše dítka do autosedačky 9-18 kg?
Naší malé je 11 měsíců, zatím ji pořád vozíme ve vajíčku (máme Römer) ale celkem dost už jí koukají nohy, nad hlavičkou ještě malinko místa má. Vadí hodně, že jí čouhají nohy nebo ji takhle můžu ještě nějakou chvilku nechat? Pořídili jsme už větší autosedačku (Römer King Plus 9-18) ale malá má cca 8,5 kg, tak mi to přijde ještě brzo ![]()
Pokud jeste nema 9 kilo, je to brzy, nohy couhat muzou. Ja jsem davala prvni dceru do vetsi sedacky ve 13 mesicich, vazila pres 9 kilo a na delku mela uz cca 82cm ![]()
@Verca1989
ahojky, my máme taky ještě vajíčko a taky jsem pro malou ( 11 m) pořídila stejnou sedačku jako ty
kdyz jezdím na nákupy, nebo k lékaři, dávám ji pořád do vajíčka… je přece do 13kg.. nožičky taky čouhají
o víkendu jedeme do Itálie a přemýšlím, jestli vajíčko, nebo už sedačku
![]()
@Verca1989 píše:
Ahojky, v jakém věku jste dávaly vaše dítka do autosedačky 9-18 kg?
Naší malé je 11 měsíců, zatím ji pořád vozíme ve vajíčku (máme Römer) ale celkem dost už jí koukají nohy, nad hlavičkou ještě malinko místa má. Vadí hodně, že jí čouhají nohy nebo ji takhle můžu ještě nějakou chvilku nechat? Pořídili jsme už větší autosedačku (Römer King Plus 9-18) ale malá má cca 8,5 kg, tak mi to přijde ještě brzo
TO už teď záleží vesměs na tobě, pokud jí do 9 kg chybí půl kila, a má pevnej sed, což předpokládám že ano, a už je jí 11m, tak už by do tý větší teoreticky mohla. Pokud se jí ve vajíčku nelíbí, tak bych ji do větší dala, pokud jí nevadí, tak bych ji tam ještě nechala. já zas měla problém, že syn se v 8m do sedačky s víc než 10 kilama nevešel, ale o pevným sedu nemohla být ještě ani řeč, tak jsme musela pořídit 0-18. ![]()
Já měla vajíčko asi do 10m a pak 0-18 a na 2,5r jsem dala 15-36
Asi se tady na mě všichni sesypou, ale syn šel v 8 měsících, 8,5 kg. Za tu dobu jsme jeli asi 2×. Ale přišlo mi to lepší než když mu čouhala z vejce půlka hlavy.
Jinak jsou podmínky: 9 kg, 9 měsíců a samostatný sed.
Pokud nečouhá hlava, nechala bych ve vajíčku.
Starší v 10ti měsících, sednout si uměla asi týden, ale seděla od 6ti měsíců. Měla 8,9kg nahatá, takže s oblečením to bylo akorát. ![]()
Mladší má skoro 10m a bohužel nesedí, do vajíčka se vejde tak tak… čekáme jen na to až si sedne.
Naše děti šly do této sedačky ve 14 (kluk) a 15 měsících (holka), oba už seděli, chodili, ale 9kg neměl ani jeden
. Dceři je teď 20 měsíců a má oblečená 9,1kg, v posměrné sedačce už jezdí, protože by se do žádného vajíčka nevešla na délku, je sice drobná, ale ne úplně maličká, spíš hubená ![]()
Synovi jsou 4, má 14kg, mají oba stejnou, Roemer King Plus, jak zmiňuješ, a ani by mě nepřekvalilo, kdyby v ní oba jezdili i do školy ![]()
My jsme malou dávali do větší sedačky až někdy v roce a půl, kvůli požadavku na samostatný sed… z vajíčka jí nohy čouhaly, ale hlavu měla pořád dobře a i zbytkem těla se vešla ![]()
Není taky důležitý, krom nepřečuhující hlavy, jestli už pásy vzadu nejsou moc hluboko v zádech?
Driv nez od roka ne, jeji krcni pater do te doby potrebuje vetsi oporu a na to je to vajicko uzposobene. Pri pripadnem narazu by krcni pater mensiho ditete naraz nezvladla. Tak mi to rekli tehdy v Nemecku, kdyz jsme vetsi sedacku kupovali. Mimochodem, taky romer.
@hofka Ano i to je důležité, ale třeba i našeho vajíčka měli obě holky ty pásy hodně dole už ve 4m ![]()
Holky a samostatnej sed je když si sám sedne, nebo když se udrží v sedu..( když to třeba sama posadím a on sedí, ale sám si nesedne ještě ) VÍM ŽE SE TO NESMÍ DĚLAT ALE NA TO SE NEPTÁM..
@smurfka Hele nevím. Já u doktora použila termín „aktivní sed“ a náš pediatr říkal, že když se mě dítě chytí za ruce, přitáhne a sedí (nebo sedí samo po posazení), tak že už svaly pracujou a že to jako problém nevidí (vleže malá řvala, šátek nesnášela, nebylo pro mě zbytí) - že problém je sed opravdu pasivní, posadit a opřít.
Ale myslím, že tady Ti všichni řeknou, že „správný“, „samostatný“ a „aktivní“ je to až tehdy, když dítě vše udělá samo
(Pro pochopení situace u nás doporučuju tento článek http://www.babyonline.cz/…e-posazovani, a zvláště pak větu paní „odbornice“ „Samozřejmě nemohu citovat žádné publikace“ - v civilizovaném světě, pokud někomu radíš, tak samozřejmě můžeš citovat publikace, ale to k těmto doktorkám asi nedorazilo.
@karolina_a_betuska
aha takže dle toho článku pokud už samo sedí - bez opěry, tak ho mužu posazovat jo? pochopila jsem to správně..?