Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky…jdu se poptat maminek velkých miminek, jak řešili autosedačky? Náš třetí syn se narodil s váhou 4150 gr. A je to velké miminko.Brzo mu bude půl roku, samozřejmě že nesedí ale dneska jsme po delší době jeli ve vajíčku a je mi jaksi malé a to přitom máme jedno z těch větších! Hlavinku má sotva kousíček pod okraj
a pásy pod ramínkama i když to mám nejvýše. Druhý syn co jezdil v tomto vajíčku tam vydržet o hoooodně dýl
Typuju že Kris má kolem 9 kg, délku nevím-velikost oblečení 86.Katata teda 80.A tak se ptám co ted? Nejezdíme nějak často, takže to pro mě byl fakt šok. Přece ani ne v půl roce se musí snad vejít do vajíčka ne? kdybychom měli to menší tak neřeknu ale máme to větší. Kdopak si tohle prožil taky?
Je mi jasný že se budu muset kouknout k neradosti mojí i manžela po 0-18 kg.Ale jak je tohle možné? Vždyt by tam mělo být dítko ještě dlouho ![]()
V pul roce jsem přesunula do sedačky do 18 kg. Mam polohovatelnou, tak jsem ji co nejvíc dala na lezato.
Sedačka 9-18
No malá byla spíš široká než vysoká, nechtěla ve vajíčku vůbec být, hystericky řvala.. Naštěstí si sedla chvilku po půl roce a protože 9 kg měla taky splněno, šla do 9-18 a najednou byla spokojená
Takže možné to určitě je ![]()
YAhojky, mám syna(teď už pomalu 15m),který měl 4.88kg, když se narodil a do klasického vajíčka se vešel možná naposledy ve 4m od té doby jezdil v sedačce do 18kg připoutanou v protisměru. Jezdí v ní ještě teď. Je polohovatelná takže na spaní super.
@medvidek píše:
YAhojky, mám syna(teď už pomalu 15m),který měl 4.88kg, když se narodil a do klasického vajíčka se vešel možná naposledy ve 4m od té doby jezdil v sedačce do 18kg připoutanou v protisměru. Jezdí v ní ještě teď. Je polohovatelná takže na spaní super.
Takže tam teda miminko může být i takhle brzo? Myslím tím když nesedí
@Crystal87 nemělo by.. Někde jsem četla, že nemá ještě zpevněné ty správné svaly a při případném nárazu by mu mohla sedačka spíš ublížit.. Ale asi bylo myšleno 0-18, protože 9-18 se v protisměru umístit nedá..
Příspěvek upraven 28.02.13 v 10:37
@iiiv
mas lepší nápad? Skoro 10 kg dítě ještě navíc v zimě v kombineze se do vajca NEVEJDE
@gabriela82 píše:
@Crystal87 nemělo by.. Někde jsem četla, že nemá ještě zpevněné ty správné svaly a při případném nárazu by mu mohla sedačka spíš ublížit.. Ale asi bylo myšleno 0-18, protože 9-18 se v protisměru umístit nedá..
no a v cem ho mám teda vozit když mu vajíčko je malé?
@Crystal87 píše:
Takže tam teda miminko může být i takhle brzo? Myslím tím když nesedí
Myslím si, že když jí dáte do proti směru, hodně položíte a hlavně dobře utáhnete pásy tak ano.Jako nevím jak bychom jinak jezdili.
@Crystal87 v Te 9 - 18 mela části těla umístěné správné, hlavu mezi operkami
@Crystal87 správně by si měla vozit v 0-18.. Ale taky záleží, jak je na tom, jestli už je pevnej, tak bych klidně koupila 9-18.. Jestli jezdíte málo, tak si klidně může sednout, než zase vyjedete ![]()
@gabriela82 píše:
@Crystal87 nemělo by.. Někde jsem četla, že nemá ještě zpevněné ty správné svaly a při případném nárazu by mu mohla sedačka spíš ublížit.. Ale asi bylo myšleno 0-18, protože 9-18 se v protisměru umístit nedá..Příspěvek upraven 28.02.13 v 10:37
Máme sedačku 9-18kg a syn se v ní vozil od cca 4m v protisměru protože vajíčko mu bylo malé!!!
@Makinaa007 co třeba použít sedačku 0-18kg, tě nenapadlo. Dítě který nemá 9měsíců, 9kg a samostatný sed do posměrný sedačky nesmí