Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
…víte prosím někdo, zda lze použít Romer Vario i nyní nebo už neodpovídá nynějším normám? Nemohu dohledat a potřebujeme něco na dvoubodový pás vzadu uprostřed..
nebo je opravdu jedinou možností Romer Eclipse?
@Paní.Norrisová jo, díky za radu…kdyby nějaká rozumná na dvoubodový pás byla, neptala bych se tady…
Nevím podle jaké normy je ta Vario schválená, ale z hlediska bezpečnosti je to katastrofa. Eclipse taky není nic moc, ale pořád je výrazně lepší. Jednoznačně nejbezpečnější sedačka na dvoubodý pás je Britax Romer Max Way (Pravděpodobně tak jde poutat i Max Way Plus, ale to doporučuji ověřit v návodu).
Doporučuji navštívit fb skupinu - Autosedačky - bezpečí pro děti. Tam vám poradí odborník ![]()
@aanysek píše:
Nevím podle jaké normy je ta Vario schválená, ale z hlediska bezpečnosti je to katastrofa. Eclipse taky není nic moc, ale pořád je výrazně lepší. Jednoznačně nejbezpečnější sedačka na dvoubodý pás je Britax Romer Max Way (Pravděpodobně tak jde poutat i Max Way Plus, ale to doporučuji ověřit v návodu).
Děkuju. na tu Max Way jsem zatím nenarazila nikde nebyla zmíněná, tak to okkouknu
@i.sýkorka píše:
Děkuju. na tu Max Way jsem zatím nenarazila nikde nebyla zmíněná, tak to okkouknu
Není zač. Podle informací tady na stránce 52 by to mělo být v pořádku. https://www.britax.co.uk/…NO_DA_EN.pdf
Ale zkus tu výše doporučovanou FB skupinu, tam by mohli vědět i o nějaké další sedačce
@i.sýkorka
Není za co. Pusť si nějaké crash testy těch pultových sedaček. Fakt nechápu, jak se to může prodávat.
A ta další sedačka nemá žádné vložky, nic, je naprosto nevhodná.
Jinak promiň, že mi jde o bezpečí tvého dítěte.
Doporučuji již zmiňovanou skupinu na FB, tam opravdu poradí.
@Paní.Norrisová ok, díky. Ve skupině už jsem, na otázku jsem hned dostala věcnou odpověď a máme vybranou slušnou sedačku. Vím, že pulty jsou na houby, ale když jsem hledala, nic než eclipse nebo to vario jsem nenašla. Proto jsem se ptala tady a rada typu: „kup slušnou“ mi jaksi neřešila nic, proto jsem reagovala, jak jsem reagovala. Samozřejmě mi jde o bezpečí mého dítěte… ale problém vyřešen, sedačka nalezena ![]()