Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky moc me zaujala tato autosedcka, moc se mi libi a vypada velice bezpecne, ale rada bych slysela vase nazory a jak jsate s ni spokojene, a hlavne zase mam strach, aby nam aspon chvili vydrzela, je teda do 36 kg, to pisou tak do 12 let, ale ja nevim:))
Jezdíme v ní asi 14 dní
vypadá moc hezky je pohodlná a přijde mi masivní pevná, prostě vzhledově jsme si vybrali tuto…ale naší malé jeto fuk, ona všeobecně nesnese pásy a furt se nám v ní šponuje, i ve vajíčku to dělala i v kočárku kdyžbyla připásaná, jinak za mě sedačka je asi fajn
dítě tam neplandá, malá brzy usne a nikde jí nevisí hlava… ![]()
Má jí kamarádak a je velmi spokojená, že koupila stejnou i pro druhé dítko. První sedačku má 3 roky a krom vyšisování od sluníčka jí nic není.
Testy ADAC říkají, že existují i bezpečnější sedačky v této kategorii
Byla ohodnocena známkou uspokojivý, což je jako známka 3 ve škole. Za 1 nemá nikdo, za 2 má několik sedaček.
My třeba máme sedačku besafe, známku má taky uspokojivý, ale v kategorii bezpečnost má dobrý a to je pro mě rozhodující.
Ta starlight má zrovna v kategorii bezpečnosti „jen“ uspokojivý. Ale pořád je to sedačka, která prošla testem a prošla jím alespoň průměrně, je spousta těch, které mají známky horší ![]()
Jinak to, že je sedačka psaná do 36kg je hezké, ale životnost plastů sedačky je zhruba 6let, pak začínají křehnout (taky záleží na tom, zda sedačka setrvává stále v autě co stojí venku nebo je garážované, když xkrát přemrzne a pak zase xkrát se vaří na sluníčku, tak plasty mohou zestárnout i rychleji), takže to určitě není tak, že člověk koupí v 9m dítěte tuhle sedačku a vydrží až do 12let, minimálně jednou je potřeba ji v zájmu bezpečnosti vyměnit za novou…
@Gladys Naprosto souhlasím… dle testů jde, takže relativně bezpečná bude, ale podle mě je nesmyslné kupovat pásovou sedačku 9-36, pokud člověk nemá nějaké hodně nestandardní dítě, stejně celou dobu nevydrží a je to vždy trochu kompromis.
Něco jiného je to u sedačky s pultíkem, tam je prioritou pultík a už tolik neřeším zda je 9-18 nebo 9-36.
@Gladys přesně, to si taky myslím, že do 36 kg tam mít malou určo nebudeme
navíc takovou váhu jsem měla někdy v 8.třídě??
![]()
@viky23 Tak sedačka je povinná do 36 kg nebo do 150 cm, dokud jedné z těchto hodnot nedosáhne, tak musí být stále v sedačce, klidně i v 8. třídě, klidně i na střední… (do 18 let)
@j.a.n.i1 jezis, jeste za naseho mladi tohle nebylo, to by byla potupa ![]()
ja ji v testech vubec nemohla najit ![]()
Ja uvazuju pro starsi taky o teto kategorii, ale mrnous mohl mit casem romer, jestli se nam to teda vyplati, ale volila bych teda urcite jinou a koukala bych na tu, co ma nejvyssi znamku z bezpecnosti.
@suik Na druhou stranu by to mohla být motivace pro bláznivé holky držící od nějakých 13 různé diety ![]()