Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, taky máme Stratu, ale taky ji moc nemám ráda. Většinou malého převážíme v hluboké korbě, kde ho pásem přes bříško připoutám a korbu zajistím kovovími klipy. Ty připnu zepředu i zezadu korby. Do klipů potom připnu zapnuté pásy. Malej se dost mačkal v sedačce. Jinak se dá u autosedačky to podhlavou zvednout nebo spíš posunout navrch, ale to až je dítě větší.
Díky za tip, kouknu se zítra na ně v Praze. Pořád mám s Jane problem. At se jedná o kočárek či autosedačku ![]()
Martino, proč jedete sedačky okouknout do Prahy, když tady ve Vrchlabí je uvidíte taky?
Protože jsme tam měli cestu. Ale nejdříve se musim této zbavit ![]()
Maminky chtěla jsem se zeptat…
nevíte někdo, jaký je rozdíl v rozměrech Straty a Rebel 2008? Ještě je možné sehnat Rebelku z loňské kolekce novou za poměrně slušnou cenu. Když čtu ty problémy se Stratou, tak o tom uvažuji…ovšem ty bezpečnostní testy mě hlodají… Miminko čekáme až v červenci, ale chtěla bych mít už tyhle základní věci vyřešené…pořád váhám. Najdou se maminky, které jsou se Stratou spokojené, jenže to dopředu vědět nemůžu…:-(
ahoj Zuzi,
tak my máme rebelku 07 a jsem s ní spokojená. Kamarádka má Stratu 08 a taky si nestěžuje. Rozdíl je asi v tom že ta Strata má víc polostrování ale zase mi přijde že tím je menší. No a má jinak stříšku než rebelka.
Asi záleží i na sedadlech v autě a tak.
Prostě tak jako já zbožňuju Janéčko tak se najdou i zarytí odpůrci. Kočárek používám od června a nic se na něm ještě neporouchalo - a jsou holky který jsou s tím furt v servisu - tak nevím. Asi co kus to něco jinýho.
Pa
Fish děkuji za odpověď… já mám sporťák kolekci 07 Marine a mám stejnou zkušenost kromě tebe. Kromě opravené brzdy naprosto ok… možná malinko šisuje barva, ale já jsem taky milovnice Jané…
a ty sama myslíš že je lepší Jané nebo Rebelka? Třeba ta stříška - která se ti zdá praktičtější? Jezdíme hodně autem, nebo spíš delší vzdálenosti k našim a po dálnici, takže pohodlněšjí asi rozhodne. Zase Strata vyšla bezpečněji a má polohování pro větší pohodlí…já už fakt nevím, mám z toho hlavu jako kokos. Ještěže korbičku mám už vybranou a doufám, že už to nezměním ![]()
Zuzi,
já taky často jezdím autem a Anička si zatím nestěžovala a to máme boudičku připnutou pořád i v autě. U 07 je ta stříška větší zase 08 je asi pro mimi pohodlnější - tím že má víc polostrování. Ale třeba teď tam dostanu naši 8 měsíční slečnu i s fusakem.
Když kolikrát vidím v čem někteří vozí děti tak si říkám že ta Rebelka je proti tomu v testech jednička … ve vajíčkách je v testech asi nejlepší Maxi Cosi - což jsem taky chtěla ale zvítězila pohodlnost nacvaknutí vajíčka na podvozek - pro mě hodně praktický - téměř denně jezdíme autem a ta představa tahat s sebou velkej kočárek - uf.
Tvoje korbička se mi moc líbí - krásná barva. My máme Stylon (tm.modrá).
Pa a rozhodni se podle pocitu - miminko bude spokojený jak v jedný tak v druhý
Fish moc děkuji
taky se občas divím, v čem vozí lidi svoje miminka (z porodnice) atd. Asi si to půjdu osahat
ale nevímkam,tady u nás je to bída s nouzí s Jané a novou kolekci no tu tady dostanou tak na konci roku ![]()
Zuzi,
nemáš za co … Já když jsem šla z porodnice tak odcházela paní která na miminko neměla autosedačku - dávali mimčo do auta jen v takový ty vložný tašce co se dává do kočárků - hrůza.
Tak to je škoda že si to nemáš kde okouknout … i když ono ty obchody všude ty Janéčka moc neukazujou - nevím proč. Ještě že je internet
![]()
Hezký den
Ahoj holky, tak ja jsem s touhle autosedackou maximalne spokojena, je fakt, ze maly je v ni jak sardinka, ale je to snad nejbezpecnejsi vajicko, jake jsem videla a v testech, ktere jsem setla, druhe nejbezpecnejsi. Prckovi je 8 mesicu, ma 8,5kg a vleze se do ni v pohode. Pravda, ze nemuze mit kombinezu nebo bundu, ale resim to svetrikem a dekou. Stejne se v aute topi a navleceny by se mi akorat potil. Je vice do sedu, tak tu sedacku polohuju celou dle potreby, prcek v ni vzdycky v aute usne. Takze my nemame zadny problem… ![]()
Tak mám taky Jané strata a lituju,že jsem ji koupila.Určitě je lepší rebel,je větší.Pročetla jsem o tom hodně diskusí a skoro všichni se schoodují,je to malé.Bohužel jsem je četla,až jsem ji měla doma.Syn byl už od narození velké miminko,nyní jsou mu 3 měsíce a v sedačce vysloveně trpí.Je mu prostě malá.Takže koukám po jiné.Jané miluju,mám od nich doma hodně věcí,ale tohle byl přehmat.Vyndat jde pouze novorozenecká vložka jinak nic.Můžeš šibovat jen výškou opěrky hlavy,ale to je podle výšky dítěte.Malého oblíkám jen do mikinky a pak ho přikryju dekou.My cestujeme hodně,takže u nás je to dost problém.Ted chci zkusit tu korbičku,tak jsem zvědavá.
Taky ji máme. Koupili jsme ji dohromady s kočárem, kolekce 2008. Přiznám se, že tehdy jsem nic nevěděla o testech, chtěla jsem hlavně ten kočár. Teď má malý 5 měsíců, 7kg a vejde se. Je tam namačkaný, ale spokojený, vždycky spí. Je to spíš můj pocit, že má málo místa. A ono, když se nad tím člověk zamyslí, nejspíš je to záměr, aby v případě nárazu se dítě neomlátilo o sedačku jen proto, že má kolem sebe prostor. Když vozíte sklo, taky ho zajistíte proti posunutí v krabici
. Fusak jsem ani nezkoušela dávat, spolehlivě se potil i v lehké bundě, takže tu už taky omezuji, hlavně při delších cestách, kdy je auto vytopené. Polstrování bohatě hřeje samo o sobě. Teď jak dál poroste, zase se oteplí, odložíme další oblečení a věřím, že to s ní zvládneme do 9 kg. Rezervu v posunutí podhlavníku ještě máme slušnou. Nemám možnost srovnání s jinými, ale mé dítě v ní je spokojené, já vím, že je v relativním bezpečí a to je pro mě to nejdůležitější.
Holky a je pravda že autosedacky od Jane Strata mají zabudovanou někde nějakou melodii?
Někde jsem to četla..teď už nevím ale kde ![]()
Mám novou, letošní 2013…
Ozivuji diskuzi…prosim o radu, jak povolit pasy v autosedacce Jané strata…dekuji ![]()