Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, mám dvou měsíčního chlapečka a do této sedačky ho prostě nemůžu dostat. On by se tam vešel, ale to by tam neměla být ta opěrka hlavy. A nejhorší je to ted, když je nabalený. Prostě ho tam dám, ale je strašně zmačkanej a leží křivě. Tak se bojím, aby neměl něco se zádičkama. No prostě hrůza...... kdo ji máte, prosím poradte nebo ji někam hodim ![]()
Tak vyndej ten podhlavník. Já tu redukci stejně nechápu. My máme autosedačku Jané- teda né přesně tuto, ale s podpěrkou pod hlavu tam ležel Jonáš nějak podivně v předklonu a polosedu. Bez ní hned ležel líp.
No, podle mě je tam ta opěrka hlavy snad pro bezpečnost dítěte, nebo se pletu? Já jsem z této sedačky taky na mrtvici, už jsem o tom tady psala. Manžel ale tvrdí, že je určitě o dost bezpečnější než ty klasický vajíčka, kde dítě pohodlně leží, ale není zafixovaný. Řeším to tak, že malého do ní oblékám jen do teplákovky a přikryju dečkou, do obchoďáku to přeběhneme a jinak jsem tahala všude korbu, teď už sporťák a převlékám ho v autě do kombinézy. Naštěstí tolik nejezdíme autem, je to fakt opruz.Hanka
Já myslím, že je to zmenšovací podložka pro děti novorozené a později tam být nemusí. Z pohledu rehabiliťáka je to ta nejblbější věc, jakou Jané vymyslelo. A jediná, na kterou jsem nadávala.
nepřihlášená Aladina
Já jsem z ní taky na mrtvici. Mám sto chutí ji prodat. Neměl by někdo zájem?
. Poradíte mi jak mám vyndat ten podhlavník? Zkoušela jsem to, ale spíše bych to utrhla. Tohle Jane vážně nedomyslelo.
My máme Jané rebel-tam byla jen taková příšernost pod hlavou. Vyndaval mi to manžel. No ale jít to musí i u týhle, ne? Tak zas super hlavolam, což???
Aladina
Ale nevím jak. Zkoušela jsem to a akorát bych to utrhla. Tak já řeknu mužovi ![]()
Nevidím jak velké dítě tam dáváš. Náš se tam v poho vejde i v kombinéze. Já jsem zase ráda, že se mu tam hlava neklinká a pěkně drží. ![]()
A vzadu v tom úložném prostoru jsi to zkoušela? - tamtudy snad tenkrát vytahoval ty pásy, myslím.
Aladina
Tak já se jdu na to mrknout za chvíli. jinak tam dávám dva měsíce starého chlapečka. Ale at mu dám kombinézu, nebo jen mikinku, tak mám problém.
no tak mám ji rozebranou, ale pokud vyndám ten podhlavník, tak vlastně vytáhnu i držák na pásy, tudíž tam budou na volno a bude tam dira u lopatek a zádičkách. Jak jste to vyřešili a i ty pásy?
+Marti, já bych ten podhlavník nevyndávala, oni vědí, proč ho tam dali. A nemáš kolekci 2008? Nevím, jestli Aladina nemá třeba starší kolekci a ty máš tím pádem inovovanou, čili jsou tam rozdíly. Našemu bude zítra 7 měsíců a ten podhlavník mu v ničem nevadí.
Já se večer zeptám manžela.
Jo a s tím podhlavníkem jsem měla problémy už v porodnici. Teda, když jsme z ní jeli. Podle mě moc předklání miminko. Ale třeba je to i podle auta? Prostě ve chvíli, kdy jsme podhlavník vyndali, začal tam Jonáš pasovat.
Ale jak jsem psala, neměli jsme Strata, ale tu starší sedačku.
My máme kolekci 2008. Rozebrali jsme ji, ale vyndat to nelze. Nedržely by tam pásy a stejně by tam mrnous byl jako sardinka. Zkusíme ji prodat a koupit od Chicca. Tuhle značku jsme měli i na dvojčata a byla perfektní. Tahle je moc těžká a malej je tam umačkanej. Škoda jen, že od Chicca nedám na kočárek. To je velmi dobrá vec, když jezdím po nákupech autem.
Martino, jestli chcete místo Jané něco většího , tak určitě né Chicco, to není jedna z největších sedaček
větší je třeba Maxi-cosi, nebo Besafe nebo Römer- ten je dokonce oproti Chiccu o 10cm delší na délku zad.