Autosedačka u spolujezdce Slovensko

5
10.7.17 19:49

Autosedačka u spolujezdce Slovensko

Prosím o radu, platí na Slovensku stejné podmínky pro umístění autosedačky na místě spolujezdce? Chystáme se tam na dovolenou a dcera 7 let vzadu v autě zvrací. V ČR ji vozíme u spolujezdce (nadšená z toho nejsem, ale jinak to nejde) a když hledám na internetu, v jednom článku najdu, že v SR v předu být nesmí vůbec, jinde zase, že v sedačce ano, nerada bych riskovala pokutu, ale nechci aby bylo dceři zbytečně špatně.
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
10.7.17 19:55

Koukala jsem zrovna včera na zprávy a tam o tom mluvili. Na Slovensku ani v Polsku nesmí děti jezdil v předu v autosedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
10.7.17 20:01
@Diggy píše:
Koukala jsem zrovna včera na zprávy a tam o tom mluvili. Na Slovensku ani v Polsku nesmí děti jezdil v předu v autosedačce.

přesně tak, a kdyby to četl někdo, kdo se chystá do Polska, tak nezapomeňte na hasičák!!! dávají za to docela ranec

• Citovat
  • Upravit
6945
10.7.17 20:34
@Diggy píše:

přesně tak, bohužel vzadu, když tak dejte pršky proti zvracení a časttější přestávky, ale jinak bohužel u spolujezdce být nesmí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.7.17 20:45

Mě to právě říkala mamka, že to bylo ve zprávách, ale už chytla jenom konec, takže si nebyla jistá…každopádně děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.17 21:23

@Katiti Vůbec nechápu jak někdo může dítě posadit na místo spolujezdce. :zed: To mi hlava nebere ale budiž. To že ti dcera zvrací vzadu mě sice mrzí ale na druhou stranku…já jak jsem byla malá tak jsem taky zvracela v autě. Ovšem moji rodiče byly natolik inteligentní a koupili mi radši prášky proti nevolnosti a po celou dobu jízdy jsem se dívala ve směru jízdy jo a jediné co jsem jedla před delší cestou byl suchý rohlik nebo něco „dietního“ a bylo po problému…jo a chci dodat že teda já jsem zvracela i při 10 minutové jízdě. Vadili mi totiž i ty vonné nesmysly co se dávají do aut…to jsem teda měla radši smard z benzínu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
10.7.17 21:28

I já jako dospělá musím delší trasy absolvovat s Kinedrilem. Jinak musím řídit, aby mi nebylo špatně.

OT, u nás můžou jezdit děti ve předu s autosedačkou? Věděla jsem jen o vajíčku, ale ty větší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
10.7.17 21:36
@Lidym píše:
I já jako dospělá musím delší trasy absolvovat s Kinedrilem. Jinak musím řídit, aby mi nebylo špatně.OT, u nás můžou jezdit děti ve předu s autosedačkou? Věděla jsem jen o vajíčku, ale ty větší?

Ano, podmínkou pro umístění vajíčka nebo protisměrné sedačky dopředu je vypínatelný airbag. Sedačka po směru je v pořádku.
Mám dvě malé děti a v městském provozu a při nutnosti parkovat v ulicích je pro mě mnohem bezpečnější dát si jedno dítě dopředu a druhé za ně dozadu tak, abych mohla zaparkovat s pohodlnějším místem na jedné straně a vyndávala obě děti směrem k chodníku (to jen k dotazu @Markétka582, která mlátí hlavou do zdi, že si někdo dovolí posadit dítě dopředu). Vyndávat např. roční dítě směrem do rušné ulice (na mnoha místech jinak zaparkovat není možné) mi přijde nebezpečnější, než ho mít řádně připoutané v kvalitní sedačce a s dobrými airbagy vpředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
10.7.17 21:39

U nas dite v autosedacce muzes mit kdekoli v aute (krome mista ridice). Sama tak dite vozim. Mam 3 male deti a dozadu vsechny sedacky proste nenacpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
10.7.17 21:56

Díky, taky jsem nad tím kroutila hlavou. Já bych si na to netroufla, ale argument s vysedáním směr chodník chápu.
Taky občas vozím vzadu 3 děti, je to masakr než se tam nacpou a těším se na příští rok, kdy bude nejstarší bez sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
10.7.17 22:03

Mě nenapadlo to řešit. Řídila jsem se doporučením výrobce sedačky. Máme 3 děti a jedno vepředu prostě vozit musíme. Loni cesta ČR-Rakousko-Maďarsko. Zajímavý, tak jsem zase chytřejší.
@Markétka582 Máme 3 děti, jedno vepředu být musí. Pokud nemá být vzadu na dvoubodovém pásu. Auto máme vysoké a sedadlo smrti u spolujezdce už prý neplatí.
Máme ještě dvě sedačky úplně vzadu, ale kdyby se něco stalo, tak si myslím, že bezpečnější je mít děti vepředu, než úplně vzadu, kde by se těžko dolovaly ven. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
10.7.17 22:04
@murra píše:
U nas dite v autosedacce muzes mit kdekoli v aute (krome mista ridice). Sama tak dite vozim. Mam 3 male deti a dozadu vsechny sedacky proste nenacpu.

Já bych nacpala v pohodě, ale uprostřed máme jen dvouboďák. Ano, někdo mi může napsat, že jsme měli koupit jiné auto. Ale chtěli jsme Sharana a bylo hodně těžký najít v pěkném stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.7.17 07:21
@Markétka582 píše:
@Katiti Vůbec nechápu jak někdo může dítě posadit na místo spolujezdce. :zed: To mi hlava nebere ale budiž. To že ti dcera zvrací vzadu mě sice mrzí ale na druhou stranku…já jak jsem byla malá tak jsem taky zvracela v autě. Ovšem moji rodiče byly natolik inteligentní a koupili mi radši prášky proti nevolnosti a po celou dobu jízdy jsem se dívala ve směru jízdy jo a jediné co jsem jedla před delší cestou byl suchý rohlik nebo něco „dietního“ a bylo po problému…jo a chci dodat že teda já jsem zvracela i při 10 minutové jízdě. Vadili mi totiž i ty vonné nesmysly co se dávají do aut…to jsem teda měla radši smard z benzínu…

Děkuji za poučení, Kynedril vyzvrací…možná až to zažiješ na vlastní kůži, že budeš za volantem, vzadu Ti bude zvracet dítě a nebudeš moct okamžitě zastavit…změníš názor. Neboj se, taky ji necpu před jízdou vším možným a vonné nesmysly v autě vůbec nemáme, mě osobně vadí taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.17 12:36

Ježiši…to jsem si zase něco dovolila napsat :lol: :lol: si je posaďte klidně na střechu mě je to jedno. Chtěla jsem jenom poradit..ach bože..chytračky tipu až si to zažiješ budeš psát jinak…představ si že jsem si to zažila 8o sbohem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.7.17 18:40
@Markétka582 píše:
Ježiši…to jsem si zase něco dovolila napsat :lol: :lol: si je posaďte klidně na střechu mě je to jedno. Chtěla jsem jenom poradit..ach bože..chytračky tipu až si to zažiješ budeš psát jinak…představ si že jsem si to zažila 8o sbohem…

Nemusíš se hned rozčilovat, já z toho taky nejsem nadšená a dlouho jsem se tomu bránila, vozit dceru v předu. Ale už to bylo opravdu neúnosný, dcera se bála sednout do auta, že bude zvracet, každá jízda utrpení pro všechny…za ty nervy mi to nestojí…a věř, že jsem to dlouho v sobě řešila. Stejně, nikdy nevíš, kdo a jak do tebe nabourá, takže těžko soudit, který místo v autě je to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí