Autosedačka umístění v autě

1
14.11.10 19:27

autosedačka umístění v autě

Ráda bych se někoho prosím zeptala jak je to v autě s autosedačkou s miminem.Jak a kde jí umístit.Jestli ve směru jízdy nebo obráceně.díky za odpověď. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11502
14.11.10 19:30

Pokud se jedná o vajíčko, tak rozhodně v proti směru jízdy, to samé u sedačky od 0-18kg a myslím, že to jde i u těch 9-18kg, ale tím si nejsem jistá, ale určitě by to mělo být napsáno v návodu. Pokud jezdím sama, tak mam dítě na místě spolujezdce - určitě mi za to některá máma vynadá, ale líp se tak dostanu k dítěti a vidím na něj. Pokud jedu s někým, tak je na zadní sedačce za spolujezdcem. Popř. za mnou když jede přítel - má dlouhý nohy a do auta se jen tak nevejde a sedačku za něj nenacpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
14.11.10 19:32

Vajíčka musí být vždy proti směru jízdy. U dalších sedaček některé můžou i proti směru, ale většina u je po směru jízdy.
Umístit na sedadlo, kde není airback.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.11.10 19:38

Vajíčko s miminkem rozhodně v protisměru. Je to kvůli nárazu. Jednak je při něm miminko zatlačené do autosedačky a nevyletí mu hlava a jednak je vajíčko na takový způsob poutání vyrobené. Když se ti ho nějak podaří připoutat po směru, nebude to bezpečné.

0-18 taky v protisměru, 9-18 už se dává po směru. Opět, asi by nějak do protisměru přidělat šla, ale je přizpůsobená na posměrnou jízdu. Některé značky (např. BeSafe) se poutají ještě v protisměru, ale moc jich není.

Jinak Samíkovo místo je vzadu za spolujezdcem, kde jezdí od malinka, ať jedu sama nebo s někým. Pokud ti jde vypnout přední airbag, můžeš si dát vajíčko i dopředu, ale se zapnutým nikdy!!! (nám třeba vypnout nejde :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
14.11.10 19:39

a klárkou jsem vozila vajíčko na spolujezdci nebo vzadu za řidičem - jednoduše kvůli lepšímu nakládání do auta, neboť parkujeme u zdi :-)i později ve větší sedačce jezdila Klárka pouze vzadu za řidičem, a to z jednoho prostého důvodu, aby mě nelákalo jí pořád něco podávat atd. bylo to bezpečnější. teď máme s vikim vajíčko s izofixem, takže obě děti jezdí společně vzadu a klárka mi hlásí, co viki vyvádí :-) vajíčko máme za řidičem a větší sedačku za spolujezdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
14.11.10 19:41

Jste rychlé!!! :mrgreen: Vše bylo řečeno.

Já vozim malou ve vajíčku vepředu proti směru jízdy, ale nemám airbagy. Kdyby byly musej se vypnout.

Když jede nějakej nohatej spolujezdec, malou dám s vajíčkem za sedadlo spolujezdce…a zase proti směru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.11.10 19:47

taky nemam airbag. Jakmile ale vyměním sedačku a to už bude brzo, tak malej půjde dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.11.10 19:59

Ahoj-vajíčko proti směru,a pokud máš sedačku na sedadle spolujezdce vypnout airbag.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.11.10 20:01
Angua píše:
Vajíčko s miminkem rozhodně v protisměru. Je to kvůli nárazu. Jednak je při něm miminko zatlačené do autosedačky a nevyletí mu hlava a jednak je vajíčko na takový způsob poutání vyrobené. Když se ti ho nějak podaří připoutat po směru, nebude to bezpečné.

0-18 taky v protisměru, 9-18 už se dává po směru. Opět, asi by nějak do protisměru přidělat šla, ale je přizpůsobená na posměrnou jízdu. Některé značky (např. BeSafe) se poutají ještě v protisměru, ale moc jich není.

Jinak Samíkovo místo je vzadu za spolujezdcem, kde jezdí od malinka, ať jedu sama nebo s někým. Pokud ti jde vypnout přední airbag, můžeš si dát vajíčko i dopředu, ale se zapnutým nikdy!!! (nám třeba vypnout nejde :roll: )

nám taky vypnout nejde.Malého máme vzadu za spolujezdcem,tam je i namontovaný isofix z továrny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.11.10 20:04
momi33 píše:
Angua píše:

Jinak Samíkovo místo je vzadu za spolujezdcem, kde jezdí od malinka, ať jedu sama nebo s někým. Pokud ti jde vypnout přední airbag, můžeš si dát vajíčko i dopředu, ale se zapnutým nikdy!!! (nám třeba vypnout nejde :roll: )
nám taky vypnout nejde.Malého máme vzadu za spolujezdcem,tam je i namontovaný isofix z továrny.

My nemáme ani ten isofix - 12 let staré auto, holt… :roll: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.11.10 20:53

vzadu proti smeru, brzo menime sedacky a budou vzadu po smeru a mimino vzadu protismeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
15.11.10 13:19

tak ma napada, ze som parkrat videla, ako bohate mamicky vozia deti v autosedacke 8-18 kg na prednom sedadle, klasicky v smere jazdy, no na prednom sedadle. videla som to uz asi 3×, vzdy v nejakom velkom dzipe. dost ma to prekvapilo, nenapadlo by ma to a ani neviem, ci sa to moze. ja vozim maleho za sebou, pretoze parkujeme v garazi a otvorim len dvere na jednej strane, na oboch nie, to by som musela vyjst s autom von a tak nalozit maleho, keby sedel za spolujazdcom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
15.11.10 13:48
katka 79 píše:
tak ma napada, ze som parkrat videla, ako bohate mamicky vozia deti v autosedacke 8-18 kg na prednom sedadle, klasicky v smere jazdy, no na prednom sedadle. videla som to uz asi 3×, vzdy v nejakom velkom dzipe. dost ma to prekvapilo, nenapadlo by ma to a ani neviem, ci sa to moze. ja vozim maleho za sebou, pretoze parkujeme v garazi a otvorim len dvere na jednej strane, na oboch nie, to by som musela vyjst s autom von a tak nalozit maleho, keby sedel za spolujazdcom.

Ano, to se smí. I můj manžel takto jel se služební dodávkou, ale to neměl jinou možnost, protože tam jsou pouze dvě místa. Někomu to tak vyhovuje, i když je to podle mě dost nebezpečné, ale je pravda, že já nemám co kritizovat, páč já vozím miminko taky vepředu i když ve vajíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.11.10 14:39
rexulka píše:
Ráda bych se někoho prosím zeptala jak je to v autě s autosedačkou s miminem.Jak a kde jí umístit.Jestli ve směru jízdy nebo obráceně.díky za odpověď. :-)

miminka, tedy děti do 9kg musí být vždy v protisměru, takže vajíčka, a ostatní sedačky 0-10( některé jsou i bokem jízdy), 0-13, 0-18( ty dle homologace) vždy vozit v protisměru, oni by ani neměly jít připoutat obráceně
a vždy je bezpečnější je vozit na zadních sedadlech, na předním jen když to jinak nejde,a u protisměrné musí být vypnutý čelní airbag

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.10 20:30

Ono vajíčko jde připoutat po směru jízdy. Kamarádka to takhle měla. Nevěděla totiž jak autosedačku připoutat, musela jsem ji na to upozornit, že se dává do protisměru jízdy a že se poutá úplně jinak. Divim se, že jí ten pás tak vyšel a vystačil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix