Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@xantipi Tak přesně na tuhle sedačku jsem taky koukala
Jen se nemůžu rozhodnout, jestli koupit na začátek vajíčko nebo už tuhle
? Čekáme naše první miminko, tak chci aby se mu v ní líbilo
Navíc sedačku za bůchví kolik tisíc si nemůžeme dovolit
A taky je fajn, že by mohla vydžet celkem dlouho ![]()
Tady jsem k ní našla i video o instalaci do auta :
http://www.youtube.com/watch?…
@Niiika88 Já měla vajíčko ke kočárku, ale kdybych neměla tak koupím rovnou tuhle… ![]()
@xantipi Právě máme mít taky vajíčko, který bude sedět přímo do kočárku
A tuhle už mi hodně lidí rozmluvilo ![]()
@Niiika88 píše:
@xantipi Tak přesně na tuhle sedačku jsem taky koukalaJen se nemůžu rozhodnout, jestli koupit na začátek vajíčko nebo už tuhle
? Čekáme naše první miminko, tak chci aby se mu v ní líbilo
Navíc sedačku za bůchví kolik tisíc si nemůžeme dovolit
![]()
A taky je fajn, že by mohla vydžet celkem dlouho
Tady jsem k ní našla i video o instalaci do auta :
http://www.youtube.com/watch?…
kupovat pro novorozence autosedačku 0-25 kg je šílenost a tahle značka, je vůbec testovaná? já bych do ní nešla, koupila bych vajíčko buď cybex aton, romer baby safe nebo maxi cosi cabriofix, jejich ceny se pohybují kolem 4000,což není tak strašné a hlavně jde především o bezpečnost
Ja mam kocarek tako laret a k nemu autosedacku.. samotna by vysla kolem 1500 a zda se mi dobra, je sice jen do 13kg ale myslim si ze to staci
bezpecna doufam je.. jinak sedacku do vice kil bych take nekupovala, videla jsem na kyclich miminko sice ve vajicko ale bez vlozky pro nejmensi miminka, miminko jeste v sestinedelni a hlavicku melo nehorazne zkroucenou..
Vajíčko je určitě lepši. Už jenom při nakupováni, a vajickem ho vezmete a date do kosiku.
@Verunka.T píše:
kupovat pro novorozence autosedačku 0-25 kg je šílenost a tahle značka, je vůbec testovaná? já bych do ní nešla, koupila bych vajíčko buď cybex aton, romer baby safe nebo maxi cosi cabriofix, jejich ceny se pohybují kolem 4000,což není tak strašné a hlavně jde především o bezpečnost
Tahle sedačka splňuje normu ECE R44/04. Navíc jsem četla kdysi dotazy na Cybex a jejich distributor je tam vychvaloval. Samozřejmě. Ale ve finále napsal, že je to skoro jedno. Je to furt jen plast a látka. A mě se prostě líbí, že můžu v protisměru vozit až do 25 kilo. Nejde o cenu. Zaplatila bych i dražší.
@xantipi píše:
Tahle sedačka splňuje normu ECE R44/04. Navíc jsem četla kdysi dotazy na Cybex a jejich distributor je tam vychvaloval. Samozřejmě. Ale ve finále napsal, že je to skoro jedno. Je to furt jen plast a látka. A mě se prostě líbí, že můžu v protisměru vozit až do 25 kilo. Nejde o cenu. Zaplatila bych i dražší.
nemyslím si, že je jedno, jakou autosedačku
@xantipi píše:
No, to že splňuje danou normu z pohledu bezpečnosti nic neznamená… tohle normu splňují všechny prodávané sedačky a přesto jsou v nich z pohledu bezpečnosti v crash testech obrovské rozdíly, protože součástí homologace dle této normy žádné crash testy nejsou…
A to druhé je taky blbost, ta sedačka je konstruována tak, že se kolem 13kg otáčí po směru, protože to větší dítě se tam protisměrně už nevejde s nohama. Sedačky, které umožňují vozit až do 18 kg v protisměru vypadají malinko jinak, schválně si nějakou najdi a porovnej si je.