Autosedačka vs. Bobek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
5.10.08 12:23

Autosedačka vs. Bobek?

Ahoj holky,
potřebuji od vás poradit. Náš „malý“ Martínek se mi nevejde do klasické autosedačky - je velký, má široká ramena - není tlustý, jen je to pořádný kus chlapa. Zkoušeli jsme různé autosedačky, ale v každé ho musím svléknout do trička (což je v zimě fakt super :? ), jinak ho prostě neu:,–(ím, nezapnu. Chudák je v sedačce celý napresovaný.
Takže manžel rozhodl, že koupíme bobek a hned druhý den ho také koupil 8O - což jsem jaksi obrečela a vynadala jsem mu, že to není bezpečné (občas mívám takovéhle supe nálady) a že kdyby jsme se někde vybourali, tak to Marťu nemůže ochránit.
Ale Marťovi se na bobku líbí, je to prý pohodlné a už se ho nechce vzdát.

Jaký máte názor vy? Je bobek bezpečný nebo ne? Vím, že klasická sedačka je lepší, ale nechci ho utiskovat a neustále svlékat a oblékat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
5.10.08 12:41

tady je odpověď na bezpečnost bobků( podsedáků) koukněte se na to video, jak dopadne dítě na podsedáku v 50km/hod, při čelním a bočním nárazu- bohužel poranění neslučitelná s životem, nechci nikoho strašit, ale podsedák opravdu není ta nejlepší varianta: http://www.adac.de/…est_2007.asp
a podle metru máte 4roky a 8 měsíců, takže se musí vejít do všech sedaček, tady je moje dcera, 7,5 roku 135 cm, 32 kg a vejde se v pohodě i v zimní bundě( ačkoliv se má jezdit bez bundy, jinak nefungují správně pásy)
http://img.mimibazar.cz/…f1370925.jpg /> Concord Lift protect
http://img.mimibazar.cz/…f1370918.jpg /> Römer Kid- u obou jsou ještě 2 výškové kroky volné,
a obě sedačky jsou jedny z nejlepších co do bezpečnosti- mají 4 hvězdičky, a ještě lepší je Römer Kidfix- ten má isofix a výborně drží v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.08 13:20

A nezkoušela jsi tuhle?

http://www.chiccocz.cz/index.php?…

Máme ji pro syna, je možné u ní nastavit šířku opěrky zad… Ale možná i to je pro vás málo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.10.08 13:24

A ještě dodatek k předchozímu příspěvku, odeslala jsem to omylem dřív - pokud chceš, dojdu ti do auta změřit, jaký je rozměr té zádové části při roztažení na maximum.
A ještě - toto je sedačka, ze které ti pak zůstane i jen ten podsedák - takže vlastně my už jinou nebudeme potřebovat.

Bára

• Citovat
  • Upravit
5532
5.10.08 16:09

Báro díky,
ale i tuhle jsme zkoušeli a bohužel :? . Marťa je fakt obřík - asi po tatínkovi :roll: . Večeři spořádá ve stejném množství jako tatínek a ještě křičí, že má hlad 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.10.08 19:56

To mi přijde opravdu divné,aby se tak malé dítě vešlo jedině na podsedák.Můj syn má od 4 let sedačku Concord ,teď má 9 a nedovedu si představit ,že by se tam nevešlo,tak malé dítě.Hana

• Citovat
  • Upravit
2318
5.10.08 20:42

A není spíš problém, že ho tam chceš dávat i v bundě? Má se před cestou sundávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.10.08 20:45

Kolik Martínek váží a měří? Ada má 125 cm a 27 kg a je zcela v pohodě v KIDu. A ramenatá je taky pořádně.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
5.10.08 20:56

Navíc, když o tom přemýšlím, má zrovna naše autosedajda oblast ramen pohodlně volnou - jen je třeba nastavit opěrku hlavy do správné výšky. Neumím si představit, že by se tam nevešla byť by byla v zimní bundě. Pás navíc vede od spodní části hlavy přes hrudník, takže ani s rameny nemá nic společného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
5.10.08 21:34

Ahoj
No není to úplně super,ale nám do teďka taky syn jezdil na bobku.Seděl u okna,takže tříbodovým pásem připásaný byl.
Taď jsme si koupili auto i autosedačky,takže jezdí v auto sedačce.Ale až nejmladší vyroste z vajíčka…asi brzo…tak nejstarší poputuje zase na bobek. Teda nejspíš. :nevim: Ještě uvidíme.
Ale myslím si,že pro Martínka je určitě lepší bobek.Přece nebude chudák sedět skřípnutý. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
5.10.08 21:37

Ale úplně nejlepší by bylo sehnat někde nějak autosedačku,která mu nebude těsná. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.08 21:59

My máme průměrně rostlýho čerstvýho 6ti leťáka. Tento týden budem kupovat tuto sedajdu

http://www.detskydum.cz/…ion-x-34501/

V testech uspěla, je fakt velká.

Vejde se tam aj v bundě a myslím, že ještě pěkně dlouho.
Pokud máte svoje děti rádi, nepoužívejte podsedák. Je to táááák nebezpečný. Škoda, že sem nemůžu dát fotky z práce…
Tolik zmrzačených, mrtvých a zbytečně zraněných dětí… :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
5.10.08 22:48

Amy
Ta vypadá dobře. A vejdou se vedle ní i další 2 utosedačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.10.08 23:01
jirabobes píše:
Amy
Ta vypadá dobře. A vejdou se vedle ní i další 2 utosedačky?

Tak to jediný zatím nevím. :oops:
Doteď jsme vzadu měli vajíčko + 1× sedajdu 9-18 kg+ 1× sedajdu 15-36 kg. To se vešlo krásně (máme fiat marea weekend).
Tento týden plánuju ozkoušet, jak tam místo vajíčka vleze ten cybex. Doufám, že se vleze, protože mě se líbí jak ta sedajda, tak ta rozumná cena za super kvalitu. Jestli nevleze, musím pohledat něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
6.10.08 09:09

Myslím, že stačí vidět pár záběrů, jak to vypadá, když jede dítě na bobku a auto dostane boční náraz - hlava třískne do sloupku auta - dítě nemělo boční ochranu ramen a hlavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí