Autosedačky 9-18 kg - pultík, boční náraz

7090
4.5.12 12:54

Autosedačky 9-18 kg,Pomoc

Ahoj,už dlouho porovnávám autosedačky podle testu,podle toho,co tady maminky napsaly atd.Bohužel sedaček je moc a zkušenost s nimi nemám,tak bude lepší se prostě zeptat.Tak jestli víte,prosím poraďte.Přemýšlela jsem o Kiddy energy pro,ale nějak nechápu,jak je tam to dítě poutáno.Chápu,že se asi jakoby přimáčkne tím pultem,ale není to pak ještě horší než klasicky pásy?A pokud jsou sedačky,které se poutají pásem a ne isofixem,tak to ten pás vede někde vzadu té sedačky?A je Kiddy dobrý i na boční náraz?Našla jsem sice na netu,že v testu je Kiddy na tom dobře,ale nic víc k tomu.Díky za jakékoliv info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
4.5.12 13:01

Ahoj, znám případ, kdy se dítě rozmlátilo o ten pultík u Cybexu, mělo málo dotažené pásy. Takže jsme volili polohovatelného Römera King Plus s bavlněnou úpravou na léto a je super. Isofix jsme po poradě v obchodě nechtěli, aby byla sedačka přendavatelná z auta do auta dle libosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14117
4.5.12 13:08

Mám zkušenost akorát z Be Safe IZI Comfort X (bez isofixu). Dítě je poutáno pětibodovým pásem, má čtyři polohy (výborně se hodí na spaní). Po stranách sedačky jsou magnetické úchyty na pásy.
Pás, kterým je sedačka připoutána, je opravdu vzadu.

Jinak prý ty pultíkové jsou lepší. Mně se ale strašlivě nelíbí, takže jsem chtěla klasiku, pásy (stejně tuším pro větší velikost se ten pult odendává).
Snad ti přijde poradit Steeve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102511
4.5.12 13:09

Přiznám se, že nějak nechápu, jak se dají u pultíkového Cybexu dokázat málo utažené pásy 8o pokud to tedy není Škoda 120 nebo něco podobného…

Jinak pultíkové sedačky se poutají celým pásem přes pultík a dle testů vycházejí velmi dobře, u čelního nárazu mají snad nejlepší výsledky ze všech po směru.

Pásové sedačky bez isofixu se pásají zadem, buď se pás protahuje, nebo se přední část sedačky odklopí, připoutá a zase přiklopí zpět. Takhle to má třeba romer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102511
4.5.12 13:13

@Flyingfrog Tak já mohu porovnávat, máme romera a cybex isis… a když vidím malého v tom cybexu, tak při nárazu to bude opravdu bezpečnější, na druhou stranu máme opravdu flegmatické dítě, protože ten pultík mu sahá až skoro pod ramena, cž nevím, jestli by většina dětí zvládla.
Druhé plus je, že se ten ISIS výrazně lépe přehazuje mezi auty, dělat to pravidelně s romerkou, tak se z toho zblázním, ale jinak já mám v autě jako primární tu romerku, na takový ten běžný provoz mi přijde praktičtější a i ho do ní rychleji dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14117
4.5.12 13:18
@j.a.n.i1 píše:
@Flyingfrog Tak já mohu porovnávat, máme romera a cybex isis… a když vidím malého v tom cybexu, tak při nárazu to bude opravdu bezpečnější, na druhou stranu máme opravdu flegmatické dítě, protože ten pultík mu sahá až skoro pod ramena, cž nevím, jestli by většina dětí zvládla.
Druhé plus je, že se ten ISIS výrazně lépe přehazuje mezi auty, dělat to pravidelně s romerkou, tak se z toho zblázním, ale jinak já mám v autě jako primární tu romerku, na takový ten běžný provoz mi přijde praktičtější a i ho do ní rychleji dám.

No já autosedačku přehazovat nemusím a prostě vzhledově mě pultík odpuzuje. Navíc mám dítě, co rozhodně není flegmatik. Chápu, že píšeš, že jsou bezpečnější, ale myslím, že i tak jsem si vybrala celkem bezpečnou autosedačku z těch, co jsou na trhu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102511
4.5.12 13:22

@Flyingfrog Jak píšu, malý taky jezdí častěji v té romerce, právě z praktických důvodů… s tím, že bezpečnost jsem vyhodnotila jako dostatečnou :-) Ono kdyby se člověk řídil pouze bezpečností, tak by měl besafe v protisměru, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
4.5.12 13:42

Jaj tak teď jsem ještě našla video testů normální a pultové sedačky v jednom autě.Tak to teda radši vážně tu s tím pultem-bude si muset zvyknout.To je vážně rozdíl.A nemá někdo z vás Kiddy energy pro?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14117
4.5.12 13:47
@j.a.n.i1 píše:
@Flyingfrog Jak píšu, malý taky jezdí častěji v té romerce, právě z praktických důvodů… s tím, že bezpečnost jsem vyhodnotila jako dostatečnou :-) Ono kdyby se člověk řídil pouze bezpečností, tak by měl besafe v protisměru, že.

I o ní jsem uvažovala. :mrgreen: Ale to už fakt nebyly finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
4.5.12 14:12

@fifinka609 Můžu poprosit odkaz na ty testy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.5.12 15:09

všechny testy třeba zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
no a zrovna pultíková Kiddy Energy pro v testu 2011 dostala 3, a je mnoho klasických sedaček na pásy, které mají lepší hodnocení 4, takže ne všechny pultékové jsou lepší než s pásy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
5.5.12 13:26

@steeve můžu se prosím zeptat. Váháme mezi King Plus a Besafe combi X3. Dnes jsme na obě koukali, besafe zkoušeli protisměrně do auta. Nechápu tedy jak to může být i pro novorozence, protože sklopit moc nejde. Ale chci se zeptat, přijde že besafe je hrozně úzká v oblasti hlavy vejde se tam pak větší dítě? Na druhou stranu je to samozřejmě bezpečnější, ale aby se tam vůbec vešla.
Můžu se ještě zeptat kolik se jich cca prodává, nerada bych aby mi pak zůstala doma, že jí nikdo nebude chtít…
A ještě se chci zeptat zda lze sedačky této váhové kategorie poutat na zadní prostřední sedadlo, když má 3 bodový pás?
Moc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102511
5.5.12 14:13

@Arumba Technické dotazy nechám na Steeva, ale nepočítala bych s tím, že Besafeku prodáš, protože lidi, kteří kupují sedačku téhle kategorie si starší v 99% nekoupí. Možná tak ji udat nějakým kamarádům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
5.5.12 14:38

@j.a.n.i1 No ale někdo jí určitě chce a nemá na ní, tak mu nic jiného nezbude. Mě akorát mate že není vidět nikde v inzerátech ani na mmb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102511
5.5.12 14:40

@Arumba Jak píšu, já se většinou setkala pouze s tím, že ten kdo ji chce, tak ji rozhodně nekoupí na inzerát… prostě pokud bych na ni neměla, tak si raději koupím za půlku novou romerku než jetou besafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí