Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojte maminky,
mám dotaz. Za 14 dní vyrážíme do Švédska a všude se dočítám, že je nutné vozit dítě v autosedačce uchycené proti směru jízdy až do tří let. My problém nemáme jelikož máme sedačku 0-18 takže možnost tohoto uchycení máme. Ale jede s námi sestřenice se stejně starou holčičkou a už mají sedačku, která jde uchytit jen po směru jízdy. Do vajíčka se jim už nevejde a tak jsou z toho docela špatní. Nevíte tedy prosím někdo, jestli je tento předpis vozit tak dítě platný i pro turisty?
Děkuji za odpovědi ![]()
No, nevim konkretne o te sedacce, ale obecne mistni zakony plati i pro turisty vzdycky.. a co sedacku pujcit?? Vim, ze jsou pujcovny.. nebo koupit z bazaru..
Zeptat se Steeva?
pokud se neozve někdo, kdo tam žije nebo tam s malýma dětma byl, tak mě napadlo ještě švédské velvyslanectí a poslat tam dotaz ![]()
týjo, a jak taková sedačka vypadá? - myslim pro ty vetsi, triletaka si tam nejak neumim predstavit.
@suik koukni třeba besafe, ta jde do protisměru do těch 18kg, ještě v ní vozím tříleťáka ![]()
@Gladys ju, ta je krasna, skoda ze jsem o ni nevedela driv, ma krasne upevnovani pasu, lepsi nez ten na romer
, to je nekdy na porod.
jen cenove je trochu vic ![]()
taky si neumim predstavit, kam da trilete dite nozicky, ale co do bezpecnosti asi ![]()
poverila jsem manzela, at to zkoukne na netu, tak vydrz. maly miminka vozi proti smeru urcite, ale mylsim ze do tri let ne
tak sedet proti smeru doporucuji jak dlouho je to mozne, nejlepe do 4 let, ale nikde neni psano, ze musi. do tri let musi mit poradnou (opravdovou - nevim jak to napsat)autosedacku, pak uz staci jen takovy ten bobek nebo bobek s operadlem, co se do nej zahakne bezpecnostni pas. stranku jsem v anglictine nenasla, tady je odkaz na svedsdy dopravni urad, muzes zkusit google translate ![]()
http://www.trafikverket.se/…/Barn-i-bil/
promin, jsem slepa, je to nahore i na prekliknukni do anglictiny, jestli ti to pomuze. ale v zasade normalni autosedacka - po smeru staci
Zelenaprisero moc moc díky
Jste s manželem šikulové, já to furt nemola najít
No Gladys nevim co by mi řekli rodiče, který koupili nynější autosedačku v Globusu, na Besafe
Každopádně děkuju všem
Snad jim to pomůže
Už jsem se začínala bát, že přijdem o parťáky na dovču ![]()
manzel je sved, tak mu to zas tolik prace nedalo ![]()
jsem rada, jestli jsme pomohli. hezkou dovolenou a jestli potrebujes vedet jeste neco, klidne se ptej…
tak to se prisero klidně zeptám
byli jste tam už někdy v květnu? Zajímalo by nás jaký tam může bejt počasí
Na různejch stránkách píšou jiný teploty a co takhle sledujeme online počasí ve Stockholmu tak jsou tam hrozný výkyvy, takže si vůbec nemůžeme udělat obrázek co jako zabalit s sebou
jako jestli dítěti stačí větrovka nebo mu mam vzít silnější bundy nebo tak
díky ![]()
![]()
jj, vykyvy tady jsou. zimni bundu jsem schovala pred tydnem. ted je krasne, odpo skoro 20 stupnu, ale pry se ma zase ochladit. tohle jim bohuzel vychazi. ale rekla bych ze vetrovka bude stacit, ale pro jistotu pocitat s necim teplym pod to. nam se miminko narodi az v srpnu, tak z vlastni zkusenosti nevim. ale deti tady chodi nalehko, ale to maji mistni studenej odchov. moje mama mela sok kdyz videla svagrovou jak dava v listopadu rok a pul stary dite do kocaru jen v kombineze, bez deky. kam presne jedete?
@suik byla drahá jak prase, ale já tehdy chtěla bezpečnou, prvorozený si sednul v 11m, teprve ve 12m to byl jakžtakž jistý sed a bála jsem se, že při případném nárazu by to ta krční páteř zkrátka nedala - byl lehce hypotonický. Někdy ve 2letech jsem už myslela, že se tam nevejde, ale jakmile jsme na jízdu sundali plínu, tak tam zase hezky zapadnul a teď mu asi rostou hlavně končetiny, takže je tam nadoraz, ale je.Takže už v ní jezdí 2roky, což už celkem jde.
A druhorozený ještě nesedí, takžeji zdědí a bude jezdit taky dýl protisměrem, než je v Čechách zvykem.
Jinak nohy, od toho je tam u nohou takový ten ovál či jak to nazvat, který drží sedačku kus od sedadla, aby si dítě mělo kam dát nohy. Trochu je problém s bachratějšíma zimníma botama, ale jinak v pohodě.
@Gladys a to mluvis o te 0 - 18?
Ja vybirala taky bezpecnou a jeste jsem koukala na cenu, preci jen jak nemame auto, tak jezdime jen parkrat do roka.
treba za par let bude toto narizeni i u nas…