Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Chcela by som vediet Váš názor na individuálný tréning v autoškole (tz. 28 hodín jázd a pár hodín konzultácie s inštruktorom). Nebude mi tam chýbať tých 30 hodín teórie?? Z časových dovodov som k tomu tlačená. Vopred ďakujem za Vaše názory.
Zlata
Ahoj, záleží na tom jak ti tento „obor“ jde. Pokud se v autech vyznáš nebo alespoň víš že to pro tebe nebude problém se to naučit pak by ti to chybět nemělo.
Já jsem teorii také „flákala“ z časových důvodů. Autoškolu jsem začala dělat 31.10.2005 a 2.12.05 jsem udělala závěrečky a bez větších obtíží. Je pravda, že mě ale kolikrát zkoušel instruktor za jízdy. Asi byl zvědavý, jestli se doma učím alespoň z knížky, když teorii zanedbávám ![]()
Ahoj,
individuální výcvik ti nikdy plnohodnotně nenahradí klasický kurs.
Na čtyři hodiny klasické teorie ,připadá jedna konzultace s instruktorem.Doma stejně strávíš nějaký čas nad knížkou, než některé věci pochopíš.
http://www.profiautoskoly.cz/ -viz.info pro uchazeče
http://www.autoskolatrhlik.cz/index.php
pa Andrea
Ahoj!
Já jsem teorii téměř neměla. Všechno jsem se naučila sama z testů a co se týká motoru, tak měnit olej apod. tě naučí kdekdo. Tak neboj.
Monaliso24 ,
to byl správný intruktor. My máme maličkou autoškolu a základem je to, že když máš žáka v autě, ptáš se ho kdo pojede první, proč a tak, naučí se tak spoustu věcí právě z té teorie. učitel který mlčí je na nic:-))
Já jsem před lety taky absolvovala individuální výuku a nemyslím, že by mi něco chybělo. Instruktor se mě taky v průběhu jízd vyptával a závěrečky byly v pohodě. Pokud jde o „techniku“, tak nám vysvětlili základy, ale pak nám instruktor řekl, že bychom si stejně někoho stoply, kdyby bylo potřeba, tak se tím nemusíme moc zabývat. Zní to sice drsně, ale je to pravda. Asi dvakrát se mi stalo, že jsem musela měnit rezervu a sotva jsem začala lovit z auta hever, tak i bez stopování už stavěli řidiči a nabízeli pomoc… A to nejsem žádná sexbomba ![]()
Ahoj, já taky absolvovala jen jízdy a jednu dvouhodinovku teorie na křižovatky. Další hodiny teorie spočívaly jen v procvičování testů, tak jsem se na to vyflákla a testy trénovala sama na internetu. Test jsem udělala na plný počet bodů a jízdu taky zvládla s přehledem, horší je, že nejezdím:). Nejdřív jsem se vymlouvala na to, že je sníh a led, pak jsem na jaře trošku jezdila a pak jsem otěhotněla a zase se vymlouvala. Teď se nám narodil prcek a mám v plánu hodně trénovat až bude babička hlídat. Teď zjišťuju, jak by se mi hodilo bejt mobilní, jenže bez pořádný praxe si rozhodně netroufnu vozit malýho.
Takže ať si tu autoškolu uděláš jakkoli, hlavně hned začni jezdit!
Ahoj Zlato,
já jsem nastoupila do AŠ na začátku srpna a v polovině září už jsem měla za sebou úspěšně udělané zkoušky - teorii jsem neměla žádnou, jen jízdy. Instruktor mi cestou dával různé otázky a já z toho ze začátku byla nervózní, protože jsem se nemohla plně soustředit jen na jízdu, ale po pár dnech to bylo naprosto v pohodě. Doma jsem si zkoušela otázky z knížek a šlo to. Údržba vozidla je úplně v pohodě, ale pro ženskou stejně k ničemu. je fajn, že víš, jak vyměnit kolo, když stejně potom nemůžeš povolit utaženou matku - aspoň já ne, a to nejsem žádná pápěrka
.
Držím palce, určitě to zvládneš v pohodě - vždyť jsme přeci chytrý ženský!!! ![]()
A hlavně, je důležitý hned začít jezdit. Já teda sice jezdila od začátku, jenže doma máme automat a já zjišťuji, že když si sednu k normálnímu řazení, tak asi neodjedu ![]()
Holky, velmi pekne dakujem za rady, vaše skusenosti a postrehy. A tiež za povzbudenie:D. Asi to som potrebovala - nejaké to „nakopnutie“.
Hezky den
Zlata
Zlato, to znám:-) Já se k řidičáku „dokopávala“ skoro 3 roky
A jen díky tomu, že mi šéf nabídl služební auto. A také proto, že pořád říkali, že se to bude dooost zdražovat. Už takhle mě vyšel řidičák v říjnu 2005 na 7500,–Kč.
ahojky zajímalo by mě jestli já jako postižený člověk (mám vadu srdce téměř vyléčenou a vadu zraku )ale pokud mám brýle vydím dobře tak mě zajímalo jestli budu mít možnost dělat řidičský průkaz zatím nad tím pouze uvažuji ale i tak děkuju za radu
Já si myslím,že by to mohlo jít,ale nejlíp zeptat se v konkrétní autoškole
já si taky myslím,že by to mělo jít,ale určitě udeš muset mít potvrzení od očaře,že jsi schopná řídit a v řidičáku budeš mít napsané,že nosíš brýle