Autoškola mi nejde
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
8 jízd je relativně ještě hodně, ale pokud se na to nebudeš cítit, zkoušky odlož a připlať si hodiny navíc. Podle mě je lepší si 2-3 hodinky připlatit, než u zkoušek vyletět (a potenciálně stejně přikupovat jízdy) - pro tvůj vlastní pocit a i kdyby jsi vyletěla, tak zdaleka nebudeš první ani poslední, takže v klidu
Jinak obávám se, že jediná účinkující rada je řídit, řídit a řídit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš skoro měsíc a 8 jízd je dost. V nejhorším budeš opakovat, na řidičáku to napsaný nebude.
Můžeš si připlatit jízdy. Hlavně se snaž uklidnit, v nervech něco pokazíš (jako já).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych o autoškole taky mohla vyprávět, ŘP jsem dělala před 15 lety a chytla jsem paní v autoškole, co na mě ječela, jen co jsem sedla za volant, dopadlo to tak, že jsem si sedla za volant a už se mi chtělo zvracet, testy jsem měla za jedna, jízdy na potřetí, 15 let jsem neřídila, měla jsem strach, rozhodla jsem se s tím bojovat až teď v květnu, zaplatila jsem si kondičky a super, od té doby řídím. Moje rada zní, pokud nejsi v pohodě a na zkoušky si nevěříš, tak jak říká Kotatko, připlať si hodně jízd a instruktor Ti sám řekne, že na to máš nebo ne. Právě při kondičkách mi instruktor říkal, že je katastrofa, že každej chce za každou cenu hned řp a i když nejsou připravený a pak vylítnou a dělají to na x- pokusů než aby si připlatili jízdy a šli ke zkouškám v klidu a připravení. A pomůže Ti opravdu jen jezdit, jezdit, jezdit, abys dostala jistotu a zkušenosti. Tak držím palečky, pak tu písni, jak jsi dopadla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne autoskola taky vubec nesla. Jizdy byly katastrofa. Nakonec jsem ridicak udelala na 2. pokus. Prikupovala jsem si X jizd a az jsem si byla alespon trochu jista, tak jsem sla k druhym zavereckam. Takze doporucuju prikoupit jizdy a k zavereckam muzes jit pozdeji. Hlavu vzhuru, neboj to zvladnes
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paradoxně mi pomohlo, že jsem u zkoušek vyletěla, dokoupila jsem si pak ty jízdy a teprve na těch extra jízdách mi to začínalo zapínat (měla jsem jiného instruktora, tak asi jinak podaný). Druhé zkoušky v poho.
První zkoušky se mnou dělala paní, která byla úplně tragická, bála se, jela 20 km/h celou dobu, podle mě pak neřídila. Já jsem jela relativně normálně (tehdy 60), ale zaváhala jsem v jedné křižovatce a nedal mi to za zdržování provozu. Tehdy jsem si říkala taková blbost, ale když dnes vidím ty zdržovače, tak jsem ráda, že jsem se naučila větší pohotovosti a nezdržuji zbytečně.
Ta paní to udělala, což nechápu, protože zdržovala víc a ještě nedala přednost protijedoucímu, když měla překážku na své straně silnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A stejně pak jsem jezdila zásadně se spolujezdcem a až o dost později jsem si troufla sama. Třeba na zahradu 2 km.
Člověk se nemá přeceňovat. Dnes jezdím 20 000 ročně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli si neveris tak se na to vykasli, na silnicich jsou magori, musis si v tom verit, domluv si s autoskolaken jeste jizdy navic, pry to neni problem, snad ti to pomuze, hlavne se delaji ted jen jizdy a testy na pc.. Ja mela jeste technickou
ted je to o dost primitivnejsi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze je to primitivnejsi bych vubec nerekla:-) a technicka se dela pred jizdama i ted.Ja delala ridicak pred 5ti lety a bylo to mnohem snadnější nez ted.Ted ho delam znova protoze jsem kvuli rychlosti o nej prisla a opravdu to je ted mnohem tezsi nez kdysi. Zakladatelce se nedivim ze ma strach ale o nic nejde ucitel je vedle tebe a muze zasahnout kdyz neco pokazis, prikup si jizdy a az budes mit jistotu jdi ke zkouskam:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Makronka222 Taky bych neřekla, že je to primitivnější. Dělala jsem si nějaké testy v novinách a bez přípravy bych teorii neudělala. Přijde mi, že tam jsou otázky, které se skupiny B až tak netýkají (otázky o náklaďácích a tak).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj nevím co mám dělat, chybí mi 8 jízd a 8.unora jdu ke zkouskam a vubec mi to nejde, navíc jsem ted dlouho neridila a chybujuMam strasny strach ze to neudelam ze vyletim(jssem strasna tremistka).Máte nejakou radu jak se to naucit?? ja fakt nevim
Jaktože máš takový skluz? Když jsem dělala autoškolu, tak jsem jízdy měla pravidelně a plánovali jsme je tak, abych neměla mezi nimi větší prodlevu, jinak je samozřejmé, že ztrácíš do příště jistotu. Já i po udělání autoškoly jsem musela aspoň 2× týdně jezdit, jinak jsem z další jízdy měla ohromný strach.
Teď být tebou tak mrskám hlavně křižovatky a jízdy si domluvím na 2×-3× týdně, ať to stihneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trable s řidíčákem
Ahoj. Prosím o radu, nebo jen názor nezaujatého človíčka. Od září si dělám autoškolu. Nejdříve jsem měsíc docházela na teorii. Bohužel to kvůli práci, v které jsem téměř každý den až do večera nešlo skloubit s jízdami. Teorii mám za sebou. Už mám za sebou 8 jízdu a stále mi to nejde…po první jízdě jsem se rozbrečela, druhá už byla trošku lepší, jenže pak jsem 14dní byla nemocná a na jízdu můžu tak 1×,2× do týdne. Včera jsem byla po 14 dnech a byla to hrůza. Učitel po mě neřval, ale byl nervozní. a říkal mi, co dělám, že jsem jak rozkočená srna na tanečním parketě a pokud nezačnu používat správně spojku, tak si můžu se svými nohami vybít zuby. Paní, které jsem dávala přednost nazval krávou co neumí jezdit atd…Jeli jsem po silnici, kde je rychlost 90..Raději jsem byla ticho a snažila se dělat, co říká, ale z nervozity se mi pletly strany a chcípalo mi auto. A to mi říkal, že to není normální, že potřebuji selský rozum. Cítím takový neurčitý pocit…Mám před sebou ještě 20 jízd…ale nevím. Cítím, že je to proti mé vůli. Proto si nejsem moc jistá. Ani mě to nebaví. Vůbec se mi ty pravidla nechtějí učit. Těším se až vypadnu z auta. Být na mě, ani bych do autoškoly nešla, jenže jsem to slíbila příteli, který je řidič a vyloženě to po mě vyžaduje. Bydlíme na okraji města v kopci. Každý tam má řidičák…a myslím, že by se mnou i rozešel, kdybych se na to vykašlala. Říká, že jsem takhle totálně nesamostatná, ale mě to vyhovuje. Rozplánuji si vždy tak čas, abych vše stihla. Když potřebuji nutně odvést, zavolám si taxíka. Nevadí mi chodit pěšky…30let jsem tak zvyklá a je to v pohodě. Mám pocit, že dělám něco co nechci. A jsem z toho nešťastná. Ale nechci ranit a naštvat přítele…Díky za vyslyšení a budu ráda, za každý názor, jelikož o tom nemám s kým mluvit. Pěkný den a Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Daisy123 ahojky moje rada? Změn autoškolu. Ja mela jen 13 jizda a a pak zkousky ktere jsem uspesne dala. Ale jenom proto že jsem měla klidneho a kamaradskeho instruktora o tom to je. Kolikrat mi to auto chciplo, zasmali jsme se rekl mi co delam spatne a jelo se dal. A muzu rict ze jsem u zkouset byla pekne nervozni a vyklepana a trvalo mi dlouho nez jsem se se spojkou skamaradila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
EdMile damy delam take. ridicak mam toho plne zuby um mam vsechny jizdy plus tricet jizd dokoupenych ucitel se ze zacatku nevenoval a ted mam neustale dokupovat jsem trdlo ale dali to jini uz mam dve zkousky testy vpohode na plny pocet bodu prijde mi ze jsou na me domluveny a tahaji penize nevim co dal ted do noveho roku na jizdu nejdu emam cas kvuli zamestnani delam v obchode zase z toho vypadnu potrebuju to stihnout do toho pul roku ten policajt je moc dulezitej hlavne me stvou ty penize tak jsem se vypsala je mi lip nechci mit zkazene svatky nevim jestli to ozdycham
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@laskavec
Ale obrozenci se v hrobě z tvé češtiny obrací. ![]()
Neříkej mi, že máš 14 (povinných) 30 jízd dokoupených a nedokážeš to dát. Jako fakt nechybuješ? Vždyť by ti měli říct, co bylo za chyby ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj nevím co mám dělat, chybí mi 8 jízd a 8.unora jdu ke zkouskam a vubec mi to nejde, navíc jsem ted dlouho neridila a chybuju
Mam strasny strach ze to neudelam ze vyletim(jssem strasna tremistka).Máte nejakou radu jak se to naucit?? ja fakt nevim