Autoskola pro cyklisty?

Anonymní
11.8.22 13:55

Autoskola pro cyklisty?

Anonymne, protoze se stydim. Jako dite jsem jezdila na kole normalne doma povenku, nebyli jsme zadna sportovni rodina, nekolikakilometrove vylety tedy nebyly pro nas relevantni. Pak jsem kolo na dlouha leta odlozila.

Ted na prahu ctyricitky a s malymi detmi bych potrebovala osvezit znalosti a hlavne sebeduveru. Mam hrozny zazitek z cca pred 10 lety, kdy me ex tahl na mou prvni vyjizdku od detstvi uplnym centrem naseho mesta (provoz jako prase, deti, kocarky, psi, brusle a auta vse v jednom).

Co byste poradili, zkusit vyrazit do parku? Nebo existuje nejaka cykloskola pro nesportovni idio.ty jako jsem ja?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
11.8.22 14:03
@Anonymní píše:
Anonymne, protoze se stydim. Jako dite jsem jezdila na kole normalne doma povenku, nebyli jsme zadna sportovni rodina, nekolikakilometrove vylety tedy nebyly pro nas relevantni. Pak jsem kolo na dlouha leta odlozila.

Ted na prahu ctyricitky a s malymi detmi bych potrebovala osvezit znalosti a hlavne sebeduveru. Mam hrozny zazitek z cca pred 10 lety, kdy me ex tahl na mou prvni vyjizdku od detstvi uplnym centrem naseho mesta (provoz jako prase, deti, kocarky, psi, brusle a auta vse v jednom).

Co byste poradili, zkusit vyrazit do parku? Nebo existuje nejaka cykloskola pro nesportovni idio.ty jako jsem ja?

Autoškolu pro cyklisty nepotřebuješ. Na kole se nezapomíná jezdit.
Hlavně se drž u kraje, při odbočování raději zastavit podívat se a otočit se. Cyklostezek je všude dost tak začni na nich.
A až budou mít děti kolo, tak je dobré je mít před sebou, když budeš jezdit sama. Když s někym tak uprostřed

• Citovat
  • Upravit
33005
11.8.22 14:05

Ty nemáš řidičák?
Nastudovat základy silničního provozu? Ale někomu nepomůže ani to, moje matka je vcelku marná po 60 i jako chodec. O přednostech už ji poučují i děti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2631
11.8.22 14:20

Hele, mám to stejně. V dětství jsem moc nejezdila a před několika lety mě ex donutil jet na 40 km dlouhý výlet, po silnici, auta, spadla jsem tam i z kola… Tak mě to zas odradilo. Mám problém zastavovat, rozjíždět se a celkově s rovnováhou, nedej bože sundat jednu ruku z řídítka a ukázat na odbočení. Ale taky si to budu muset pořádně osvojit. Určitě bych nejezdila nikam do provozu, zkus cyklostezku, klidně k ní dojeďte autem, sundejte kola a vyrazte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 14:20

@Svistice nemam a mam i vadu zraku, proto se myslim opravnene bojim. zazitek s ex byl nehezky, jsem takovy uzkostny typ.

@smajlik345 jasne, zacnu na cyklostezkach, do provozu se poustet nebudu hned zkraje, to je jasny, ale i tak diky. S detmi zatim jezdit nechci, chci si to potaji natrenovat abych pak s nimi mohla. Taky neni cyklostezka jako cyklostezka, ty hodne rusne ani zkouset zatim nebudu, neco nefrekventovaneho to asi chce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.22 14:22
@Velešínka3 píše:
Hele, mám to stejně. V dětství jsem moc nejezdila a před několika lety mě ex donutil jet na 40 km dlouhý výlet, po silnici, auta, spadla jsem tam i z kola… Tak mě to zas odradilo. Mám problém zastavovat, rozjíždět se a celkově s rovnováhou, nedej bože sundat jednu ruku z řídítka a ukázat na odbočení. Ale taky si to budu muset pořádně osvojit. Určitě bych nejezdila nikam do provozu, zkus cyklostezku, klidně k ní dojeďte autem, sundejte kola a vyrazte.

Ty jsi muj clovek, presne takto se citim. Mam i ne uplne dobrou prostorovou predstavivost, odhad vzdalenosti… asi budu mit u auta potiz s parkovanim (nemam jeste ridicak, ac mi tahne na 40, zatim byly v zivote dulezitejsi veci a nebyl potreba)… tak jo, radite vsichni cyklostezku, tak ji zkusim…

• Citovat
  • Upravit
485
11.8.22 14:22

Nebude lepší naložit kola do auta a vyrazit na nějakou hezkou polní cestu a tam si v klidu osvojit jízdu na kole, získat sebedůvěru. Vyzkoušet si nějaký ten vyhýbací manévr. A pak se pouštět mezi vozidla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
11.8.22 14:24

Tak napiš nějaké kámošce a vyražte někam na klidnou cestu spolu. Určitě ti bude lépe, když na to nebudeš sama ;)

• Citovat
  • Upravit
24652
11.8.22 14:28

Nemáte někde poblíž dopravní hřiště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
11.8.22 14:34
@Anonymní píše:
Ty jsi muj clovek, presne takto se citim. Mam i ne uplne dobrou prostorovou predstavivost, odhad vzdalenosti… asi budu mit u auta potiz s parkovanim (nemam jeste ridicak, ac mi tahne na 40, zatim byly v zivote dulezitejsi veci a nebyl potreba)… tak jo, radite vsichni cyklostezku, tak ji zkusim…

Jo a helmu. Jo a prosím jak tady bylo psáno ukázat jednou rukou směr odbočení…
Nedělejte to a radši zastav, podívej se dozadu a přejdi normálně. Když ukážeš rukou, že se chystáš odbočit je sice fajn a správné, ale nepodíváš se dozadu (a ani to nezkoušej ) :mrgreen: já při otočení hlavy vždy skončím uprostřed vozovky.
A nevíš jak daleko za tebou je či není auto…
Jsem i řidič a takových cyklistů potkávám na cestě spoustě. Ukážou rukou, že otáčí a ihned otačí, ale že za nimi jede auto v nějaké rychlosti nebo je právě předjíždí, cyklisty očividně nezajímá nebo auto neslyší…

• Citovat
  • Upravit
33005
11.8.22 15:22
@Anonymní píše:

A opravdu je nutné, abys s dětmi jezdila ty? Evidentně ti kolo nechybí a při vší úctě, člověk s takovýmito potížemi na kolo do provozu prostě nepatří. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 15:56

@np10021 prave naopak, raději na to budu na začátek sama a @lucad77 nemáme.

@Svistice Ja ale nikde neříkám ze s nimi půjdu sama do provozu, natož ze hned. Chci si to osvěžit a pak se vůbec rozhodnout, jako dítě jsem na kole problémy nemela ale člověk vyšel ze cviku a proste nepatřím mezi sebevědomé voly, jsem na opačné straně spektra. Takže díky, ale přesně tohle mi fakt nepomůže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.22 15:58

@smajlik345 dobrý tip, díky! Ja se zatím fakt nikam do ostrého provozu nechystám a helma je samozřejmost, to je jasný, to vím a i ji mám :lol:

• Citovat
  • Upravit
3596
11.8.22 16:05

Doporučuji ti koupit si na kolo zpětné zrcátko. Vypadá to blbě, ale pro necyklisty je to vážně dobrá pomůcka. Vidíš za sebe, nejen jestli ti nejede auto, ale i třeba další cyklista, abys mu nevjela do dráhy apod. Prodává se normálně v cyklo obchodech, nebo na netu za pár stovek. Montáž je velmi snadná na řidítka. Krom samozřejmé přilby doporučuji i brýle, když ti vlítne hmyz do oka, jsi na zemi raz dva.
Jestli nemáš dioptrické, kup si nějaké světlé, žluté, oranžové, čiré. Stojí asi stovku v Decathlonu například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze