Autoškola - stres

2
10.10.21 17:14

Autoškola- stres

Zdravím, mám velké problémy se stresem v autoškole. Učitelé jsou fajn a v pohodě, jízdy mi podle nich jdou, jen to chce jezdit svižněji. Jen se nemůžu zbavit strachu, vždy před jízdama mě popadne úzkost a stáhne se mi žaludek, přitom mě řízení baví. Musela jsem tak už 2 jízdy zrušit, protože jsem nebyla schopná se přes ten strach přenést. Myslím si, že kvůli tomu nepodávám 100% výkon😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
316
10.10.21 17:24

A jak to chceš dělat, až budeš mít řidičák? To je úplně zbytečný do autoškoly chodit. Chápu to, já taky nerada řídím, protože jsem měla nehodu (malou) a od té doby se bojím. Jediný způsob je řídit a řídit. Já vím, lehko se řekne, ale jiný způsob není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.10.21 17:36
@Mína91 píše:
A jak to chceš dělat, až budeš mít řidičák? To je úplně zbytečný do autoškoly chodit. Chápu to, já taky nerada řídím, protože jsem měla nehodu (malou) a od té doby se bojím. Jediný způsob je řídit a řídit. Já vím, lehko se řekne, ale jiný způsob není.

Nejblbější je na tom to, že nemám strach z provozu nebo tak, ale že odřu auto, nebo že se něco stane učiteli a tak😅.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
10.10.21 17:39

@Rici007 Neboj, učitel je odborník a je tam právě od toho, ať se jak vám, tak autu nic nestane. :) Věř mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
10.10.21 17:41

@Rici007 Jestli odřeš auto, pravděpodobně nebudeš první a určitě ne poslední :mrgreen:
Učiteli se nic nestane, má u sebe pedály, je to profík, ví co a jak. V případě nebezpečí zasáhne. Klidně si o tom strachu s učitelem promluv, nevzdávej to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
10.10.21 19:21

Já teda nevím, ale já do auta k instruktorovi vždycky lezla s tím, že má pedály a zrcátka a kdyby něco, vyřeší to. Mě spíš děsilo, že mi to někde v centru chcípne v křižovatce.
Neboj se, nikomu se nic nestane, od toho tam přece je. A nevím jak u tebe, ale u mě vždycky nervozita přešla, když jsem se rozjela. Člověk se už soustředí a je to ok. To spíš jsem byla nervózní, když jsem pak měla vlézt do našeho auta, sama a s dětmi v sedačkách…
Fakt, zbytečně se nestresuj a hlavně neodkládej jízdy. Těch chvil, kdy se vůbec nebudeš cítit ja řízení, ale budeš muset jet, ještě bude… vynechej před jízdou kofein, dej si meduňkový čaj a co nejrychlej sedej do auta. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
10.10.21 19:47

Na zaklade Bamace jsem si vzpomnela, jak jsem to mela ja. Delala jsem B+C najednou. Nebala jsem se, na jizdy jsem se velmi tesila a cim horsi podminky, tim lip. Tudiz kdyz bylo pul metru snehu a namraza, tak jsem se nejvic tesila. Uzke cesty, slozite krizovatky, atd jsem i vyhledavala, nemela jsem rada jezdeni jen tak mezimestem. Doslova jsem vedela, ze ucitel to kdyztak zachrani. Hlavne dovedl i rict - tu je nebezpecny usek, tu pomalu, tu pozor atd. A to ne, ze by ucil jak jezdut v danem meste, aby clovek udelal zkousky, ale spis proto, aby cloveka naucil uvazovat, co ho kde ceka (napr. ze se ma v jednosmerce ujistit, ze mu nejede nekdo z protismeru, i kdyz tam nema co delat). Tudiz jizdy byly v pohode, jen jsem nervila kvuli ostatnim ridicum. :mrgreen: Nekdy byla slozitejsi situace a tak jsem mela i nervy. Na zkouskach jsem pak byla klidna jeste vic, nez pri jizdach (to asi i proto, ze hned pri vyjizdeni jsem nedala blinkr a valila po meste 55, a bylo mi jasne, ze si jen pojezdim s komisarem. Mimochodem dala jsem to. :mrgreen: Po as jsem pak jezdila vzdycky s nekym. I s neridicemi. A poprve, kdyz jsem mela jet sama, tak jsem si vzala vedle sebe plysaka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
10.10.21 20:00
@Rici007 píše:
Nejblbější je na tom to, že nemám strach z provozu nebo tak, ale že odřu auto, nebo že se něco stane učiteli a tak😅.
Žádný strach. Učitele jsou většinou kliďasové a pohodáři. Vědí, že žádný učení z nebe nespadl a případné odření auta se nestane, protože tomu zabraní.
Jsem měla kondiční jízdy a chcíplo mi to na klidnější křižovatce (jedno auto za mnou), mírně do kopce. Ještě jsem nestačila otočit klíčkem, abych jsem nastartovala a blb zamnou už troubil. Tak mu učitel ukázal prostředník a byl klid :mrgreen: Škoda, že jsem takového pohodáře neměla i v době dělání řidičáku
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze