Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Wani píše:
A na tom hristi byl nekdo, koho znala a na zahrade bylo co delat? Ke kolu jsi mela helmu? Ja v jejim veku taky nepotrebovala byt neustale venku, ale hodne jsem si cetla. Nejak jsem nechapala, co bych jako na te zahrade mela delat.Chytre telefony jeste navic v te dobe neexistovaly.
Tak ale snad aspoň chvíli ten nos ven vystrčit mohla. Mohly jsme se jít třeba projít k rybníku, mohla si aspoň chvíli hrát s kluky, i když jsou ještě malí. Kdyby projevila jen trochu zájmu o nějakou činnost. Hele, já chápu, že by raději byla někde s kamarádkou, ale zase, promiň, aby malá holka dávala tak okatě najevo, jak je příšerně nudné být celé dva dny u tety, to mě teda dostalo.
@Alušáček píše:
A takhle se baví s kamarádkama? Mám 9letou dceru a tenhle slovník mezi vrstevníky zatím nevedou.
Tak to si nejspíš jen myslíš. Kolegyně v práci říkala přesně totéž a já potkala v nákupáku její 10 letou dceru, stala jsem za skupinkou holek a řeknu ti, že vole byl slabouliný odvar jejich slovníku a zrovna dcera kolegyně byla z nich nejvýřečnější.