Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím děvčata…
dostala jsem od mudry antikoncepci azalia beru čtvrtý měsíc. Ze začátku špinění mimo cyklus a skoro furt ale po dvou měsícím se to uklidnilo a jsem bez MS.Jen co mi přestalo špinění mě ale začala extrémně bolet hlava a to každý den…Už tři měsíce v kuse mě bolí hlava. Nemáte s tím někdo zkušenost? Už jsem zoufalá. Jsem macatější tak mi doktorka nechce předepsat jinou antinu..Přítel mi už řekl ať neberu že semnou není žádné pořízení…Tělísko nechci do dvou let chcem prcka.Ale podle doktorky mě nedá dvousložkovou antinu, prý bych se nemusela ráno probudit a to si na triko prý nevezme
Nechápu žádné vyšetření neudělala a rovnou napsala toto.jen proto že jsem baculatá. je nějaká šance že by to mohlo přejít. Kdysi jsem brala antiko cerazette, což je to samé v bledě modrém a aké mě bolela hlava, jen jsem to nepřičítala antiko ale práci. Pracovala jsem tehdy s ředidly a lepidly, tak jsem to přisuzovala tomu že mě hlava bolí z toho. Trvalo to asi 4 měsíce a hlava bolet přestala. A pak bez příznaků…Nevím má-li cenu zkoušet přecházet na cerazette když je to vlastně to samé. Pořád doufám že se to zlepší. Nikdy jsem na migrény netrpěla ale toto se nedá vydržet…Napadlo mě přejít k jinému doktorovi jen nevím má-li to cenu…Než jsem se přestěhovala tak jsem u jiného mudra poprosila o jinou antinu a dal. Říkal pokud v rodině nemáme zatížení mrtvicí infarktem že nevidí problém. Brala jsem čtyři roky Sunya a byla jsem spokojená…Bez příznaků a všecko v pořádku. Jen mi řekl že si mě bude pro jistotu hlídat, že tam více méně nic nehrozí ale sich je sichr.
tlak ukázkový a žádné problémy…a zase nechci jít protI mudře a shánět sunya po internetu bez vědomí doktorky
A ať mi nikdo netvrdí že dvousložková antikoncepce je horší než jednosložková. Obojí huntuje tělo a je proti přírodě ![]()
@Ufinka87 Pokud chceš do dvou let prcka, je nutné brát HA? Stalo by se tolik, kdyby náhodou přišlo dítě o trošku dřív?
No Asi ano stalo by se…Momentálně bydlíme v 1+1 hypotéka se bude řešit já mám ještě nějaké finanční závazky přítel taky takže i když je to klišé. Tak teď je skutečně ještě brzo. Spíš jsem čekala názor od někoho kdo azalii bere a sdělí mi svoji zkušenost ![]()
@Ufinka87 Ty bolesti hlavy atd. jsou hrozně individuální, to neposoudíš podle jiných, je třeba to vyzkoušet na sobě. Já brala Cerazette a dobrý, mám migrény a nezhoršily se. Kdyby se zhoršily, nebrala bych to. Buď bych „riskovala“ s kondomem nebo tělísko.
Ohledně těch rizik trombózy atd. si to musí zhodnotit každý sám. Fakt je, že nadváha je další rizikový faktor. Já třeba HA beru, ale jsem spíš výjimka, které to zlepšuje migrény, tak to pro mne má i tuhle výhodu.