Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky. Nějak nevím, kam jsem dala poslední platíčko, protože jsme mimo domov. Zjistila jsem, že jsem zapomněla dva prášky z platíčka a k tomu mi došly a já jsem teď bez nich o víkendu.
Jde o to, že stále kojím ráno a večer, tak nevím, jestli mám nějakým způsobem pokračovat a to jak?
a nebo nějakou dobu být bez prášků a kojit a pak až přestanu kojit tak začít s tím co jsem brala před tím.
Kdy se tak většinou dostaví menstruace po vysazení?
děkuji za rady!
Doporučuji zakoupit balíček kondomů, plodnost se po těhle jednosložkových HA vrací rychle. Výhodou je, že se nemusí začít brát na začátku ms a stačí brát týden a už je účinná, takže pauza v braní nemusí být nějak fatální jako u klasické HA, kde čekáš na první den ms a ta taky může přijít kdovíkdy.
Klikla jsem jen kvůli názvu diskuze, nabízí se odpověď - chraň se jinak.
ale jak to je u HA a navazování atd nevím, takže uznávám, že je na co se ptát ![]()
Zatím se chraň jinak a až budeš mít zas prášky, začni hned brát a po týdnu by to mělo být bezpečné. Je to stejné, jako když jsi je nasazovala.
Takže kdybych chtěla pokračovat v braní azalie tak můžu třeba v pondělí zajít pro recept a pokračovat hned ten den? a asi týden se chránit jinak, to by tak šlo? fakt je blbý když člověk, ještě v létě, neví, kdy menstruace může tímto způsobem přijít!!!
Tak nevim…me by v takovem pripade slo hlavne o tu menstruaci…kdyz to dostanes a pak navazes asi si muzes pekne rozhazet cyklus…asi bych zkusila zname a pak sla prosit na pohotovost aby mi ji napsali (ale ja jsem z prahy, jestli jsi z maleho mesta tak to je asi vetsi problem)
@Janeynka : hlavně u azalie nikdy nevíš kdy menstruace přijde. Já jsem MS dostala týden po tom, co jsem začala brát azalii a potom až cca za 12 měsíců, naštěstí po létě, ale nikdy jsem nevěděla, jestli už MS přijde nebo ne. Některé ženy při braní azalie MS mají a jiné ne, někdy přijde po několika měsících, někdy po roce
. Takže teď bych se chránila jinak a až budeš mít doma další platíčko, tak zase začni brát a cca týden se ještě chraňte.
Děkuji moc za rady! já jsem menstruaci neměla až v desátém měsíci jsem špinila a pak ve dvanáctém jsem měla jako když menstruaci… tak nevím, zdá se mi, že to bylo co tři týdny to špinění a teď naposled ta menstruace. tak já si zajedu v pondělí pro recept a hned v ten den si dám prášek…
no přemýšlela jsem, že bych třeba už nebrala ale je přece jen pro nás asi brzy kdyby se nám poštěstilo další mimčo. a s kojením nevím kdy přestanu, malý toho už taky moc nevypije, spíš cumlá
@Janeynka : budes to mit napsane v pribalovem letaku, ale kdyz jsem prechazela ja, tak jsem vzala posledni azalii a druhy den uz normalni HA a cca tyden jsme se chranili i jinak. A pri normalni HA uz nesmis kojit.