Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Ruby6 píše:
Ahoj holky, je pravda že se po injekcích B12 přibírá? Zhubla jsem teď 23 kg a mám panickou hrůzu že zase priberu..Fakt jsem na té postavě dřela a nechci kvůli injekcim zahodit takovou makacku
jo, přibrala jsem, ale odstávala jsem injekce na pásový opar a to nešlo cvičit.
Proč je budeš dostávat?
Budu chodit jednou týdně protože nemám žádný vitamín B v krvi..
Ja mám zafixovano, že vitamín B zvyšuje chuť k jidlu. Ale nechtěla jsem tady šířit bludy, takže jsem si to ještě dala do Googlu ![]()
https://www.ceskaordinace.cz/…91-6811.html
Koukni na to . . .
Žádná dieta.. makala jsem ve fitku a jen jsem přestala jíst na večer .
Chodila jsem docela dlouho na hematologii na B12, teda jednou nebo 2× měsíčně 1000 jednotek a do toho jsem brala a do teď beru B12 v tabletách. Nemyslím, že bych po tom tenkrát nějak viditelně přibrala. Moje tělo si tu B12 neumí moc uchovat, takže si myslím, že v podstatě mi doplnili jen to, co asi každý umí udržet ze stravy, což u tebe bude taky tak. Žádný strach ![]()
@Monik29 mám trombocytopenii, nedostatek krevních destiček. Zjistili mi pouze ten nedostatek B12 , ikdyz ani její doplnění na stavu nic zásadně nezměnilo
beru stále v těch tabletách, pro jistotu.
JE to pověra, ale používá se to jako jako jeden z orientačních testů na anorexii.
Pokud někdo ničí svoje tělo tak, že se do pracuje do avitaminozy a pak má panickou hrůzu z obyčejné B12, protože by zase přibral, tak je vcelku dost pravděpodobné, že si svoji nenávist k sobě a pocit bezmoci už proměnil v poruchu příjmu potravy.
Zkus si to přiznat a zkus se začít učit mít se ráda taková, jaká seš, neubližuj si.
Ne dieta, ale spatna strava. Jsi vegetarian? Mas hodne stresu?
@Ou
Nemám žádnou poruchu.. Ale jsem strašně malinká a vazlila jsem 75kg. A jelikož mám klouby v hajzlu neumíte si představit jak jsem trpěla na ty klouby a hlavně záda z velkých prsou.. teď vážím 52 a jsem konečně spokojená. Nic mě mě nebolí:)
@Lenka_Hal
Vegetarián nejsem.. jim všechno:D a ten stres.. No poslední 3 měsíce celkem velký