Babička věnovala naše hračky

Anonymní
12.4.25 08:46

Babička věnovala naše hračky

Jsem smutná a rozčarovaná. U mojí mámy jsme měli pro děti hračky. Většinu jsme tam koupili my, mimo jiné to bylo i 5 krabic Dupla. Děti vyrostly, ale máme ještě malého synovce, tak jsme se se švagrovou a mámou domluvily, že mu to tam necháme a až vyroste, tak si to vezmeme. Včera mi volala švagrová, že přijeli a Duplo nikde. Máma ho prý dala kamarádce pro vnoučata, že naše děti si s už nehrají.
Máma má velký dům a jeden pokoj má vyhrazeny pro vnoučata, takže problém s místem není.
Mámě to nevyčítám a vyčítat nebudu. Ani jsem ji nic neřekla. Jen mě to zamrzelo, protože tam byly hezké kousky, které jsem chtěla nechat. Ostatní hračky likvidujeme, ale Duplo a Lego nechávám.
Je to jen u mojí mámy, že by se rozdala pro ostatní, ale u těch vlastních to někdy dře?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21280
12.4.25 08:48

Neni. Ja bych mohla vypravet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
12.4.25 08:50

A to já bych se teda ozvala. Sice už to dětem té kamarádky nevezmete, ale myslím, že babi by měla vědět, že nechcete aby takové věci rozdávala. Pokud je doma nechce, měla vám dát vědět ať si to odvezete a ne darovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
12.4.25 08:55

No to bych se taky ozvala a něco jí řekla. A chtěla bych to zpátky. Nemá rozdávat věci, které nejsou její. Měla se s tebou domluvit, když už to tam třeba nechtěla. Ale určitě věděla, že to tam necháváš pro synovce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
12.4.25 08:58

Kolik let jí to tam leželo a leželo by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
12.4.25 09:00

@Cenarius No to je jedno, ne? Za prvé byly domluvené, že to je pro synovce a za druhé mají děti místnost jako hernu, kde to nepřekáží.

Příspěvek upraven 12.04.25 v 09:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
12.4.25 09:04

Jak často tam jezdíte a jak dlouho si svítím děti nehrály? Možná jste se měli vyjádřit hele mami, necháme to tady pro xy? Jestli ne, my to odvezeme k sobě. Protože prázdný pokoj pro vnoučata fajn, ale i tam se musí utírat prach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2664
12.4.25 09:09

Já bych se tedy mámy zeptala, z jakého titulu rozdává po svých kamarádkách věci, které nejsou její. Proč se nás nezeptala, zda jsme s tím v pohodě. Že hračky jsme nechávali pro synovce, a pokud to byly nějaké dražší kousky, tak bych jí i řekla, zda si uvědomuje, kolik to Duplo stojí. Rozhodně bych nemlčela. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5692
12.4.25 09:14

Já bych se ozvala. Lego je drahý a vydrží věčnost. Naše děti si u mých rodičů hrají s Legem, co jsme dostali my s bráchou před 30 lety. Fakt by mě naštvalo, kdyby máma udělala to, co ta tvoje. 5 krabic Dupla mohlo stát klidně přes 5 tisíc, to se nedává nikomu jen tak, bez domluvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
12.4.25 09:24

Taky by mi to vadilo. Ale mám dotaz: Zahrnuly jste do té domluvy i babičku?
Pokud o ničem nevěděla a měla pocit, že jí tam prostě leží krabice hraček, o které nikdo nemá zájem, tak je prostě poslala dál.
S babičkou bych si promluvila, že vás to zamrzelo, že mohla taky předpokládat, že švagrová ty hračky využije. Ale sama jsem se naučila od lidí radši nic neočekávat a vždycky jim všechno jasně sdělit. Obzvlášť ty starší generace mají zvláštní mentální pochody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.25 09:26
@Lena. 24.6. píše: Více

Jezdíme tam několikrát týdně, děti tam jezdí i samy, babička bydlí ve vedlejší vsi. Mladší si hrál ještě kolem Vánoc. Synovec si hraje pořád, jsou tam minimálně 2× za měsíc.
Tak nějak jsme ti vyjádřili, byla to vzájemná domluva.

@Lil Kitkatt kolem 5 tisíc to bylo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.4.25 09:29

@LilyJane domluva byla vzájemná. Řešili jsme to někdy v lednu. Synovcovi je 5, hraje si tam s tím často.

• Citovat
  • Upravit
3911
12.4.25 09:33
@Anonymní píše: Více

Tak to bych si na babičku došlápla, jestli si uvědomuje kolik peněz ty hračky stály a proč je dává pryč, když si s tím její vlastní vnoučata hrají.
Byla bych naštvaná a asi bych tam už nikdy nic nedovezla. Případně přivezla a odvezla i s dětma - takhle to děláme taky. Naši prarodiče pár hraček mají, ale v malém bytě je nemají kam schovávat, takže většinu si nosíme sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
12.4.25 09:34
@Cenarius píše: Více

Noo a co jako? já mám schovanou sevu po sobě… má už přes třicet let, nic tomu není… a zase to je uložené pro další děti. I lego je schované, nějaké puzzle… když je místo tak proč nee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.25 09:35

@LilyJane babička je má často. Nevyplatilo se to vozit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová