Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak na internetu jsem našla, že hodnoty HCG 21 dní od početí jsou 18-7000. tak opravdu babo raď:):)
Myslim že by jsi neměla testovat denně. To ti stejně nic neřekne. Akorát se stresuješ.
Vim, to hcg je v norme a i ten denni vzestup jeste jakz takz…ale proc nesili ta cara..nastesti mi testy dosly a pro novy nikam nejedu. musim asi proste vydrzet do zitra na krev. ale na druhou stranu vim, ze i pri mimodeloznim hcg muze stoupat. booze.
Uu, to je asi pravda)) netestovat denne, ale i kdyz na ty testy kouknu a predstavim si, ze jsem je delala ob tri dny, vzestup minimalni..a navic testuju rano a odpopledne ( ano, jsem svihla, vim) a treba vcera odpoledne byla cara nejsilnejsi. vcera jsem byla posedet a vypila asi litry dzusu s mineralkou, ale odmitam se ukolibavat tim, ze dnes nezesilila, protoze jsem hodne pila. Tehotesnyk testy by mely bejt destkrat drazsi, aby clovek testoval uvazeneji:-))
Mám pocit, že sílení čárky není důkazem toho, že sílí HCG. můžeš dělat jiné testy nebo jiné šarže. fakt se to nedá porovnávat mezi sebou. důležité je, že tam ta čárka je. pokud se tak bojíš mimoděložního, tak bych se objednala na kontrolu na gyndu a vidělo by se hned… a držím palce, aby to bylo vše OK!
Testy z moči jsou kvalitativní (pozitivní-negativní) ne kvantitativní. Moč je co se výše hcg týká nespolehlivý ukazatel, protože se hcg do ní dostává přes ledviny, které každému fungují jinak, každý den trochu jinak pijeme, spíme atd
Hledáš problém, kde není
Za varující bych považovala akorát strmě slábnoucí čárku.
No ja se snad podivam po tom kabelu, a t sem dam foto)) ja vim ja vim..asi existuje hodne tehotenstvi, ktera dopadla dobre a pritom bylo holkam neco na testech podezrelyho. Taky me pobavil jednou doktor ( u posledniho biochemickyho), kdy jsem mu brecela, ze mi slabne cara (no, proste slabnuti zanmena vetsinou spatny konec, vyjimkou jsou zazraky, to mi nikdo nevymluvi) a on mi rikal s takovym roztomilym prizvukem ( je cizinec): paaaani, vy mate papirkyyy, my mamee cislaaa z krfee:)Takze HCG v nedeli to jisti.
Gladys dekuju:)
Byla jsem tětoná cca 3×. Za 4 roky a kousek. Jednou déle, takže jsem musela až na revizi. Zkusila jsem při tom nejdelším testy 2. Jsem asi divná. Ale dle mě i ty:D Ale já nikdy nebyla testovací maniak, za ty roky prostě jen počkám a buď ms příjde a nebo zkusim test:) Ale abych řekla pravdu chápu tvou situaci. Bylo mi už taky 30 a začli jsme v 26, ale nedaří se. Tedy chápu, že chceš dítě i v nestabilním svazku, já měla to štěstí, že nás neplodnost sblížila:) Držím palce, snad to vyjde a ty bude mít za 8 měsíců a něco v náručí zdravé dítě:)
Není zač, zítra sem napiš hodnotu HCG, jak dlouho jsi s nynějším partnerem? A on s tebou dítě chce?:D
Nakonec jsem se rozhodla, ze zajedu na krev jeste dneska. mam hodnoty z ctvrtka a patku, tak uvidim. vecer, pokud se uplne nerozpadnu, napisu)
Určitě čárka není vypovídající o prosperitě- neprosperitě těhotenství. Počkej si na tu krev, jestli se znásobí od čtvrtka, tak je vše tak jak má být.
Stejně jako když by tam nastal problém, tak čárka hned nezačne ze dne na den slábnout. Já si taky ted říkala vše ok, čárka hezky sílila a pak se zjistilo na pohotovosti, že je po všem ![]()
Tak hodně štěstí.
Nevim, kde vidite problem. HCG v krvi stoupa, co chcete vic
na papirky se vykaslete, na tohle nejsou vyrobene.
No tak asi mate stopro pravdu..dnes hcg 409, takze se od ctvrtka tabulkove zdvojnasobilo. Kdyz jsem byla nakoupit, lekarnu jsem vzdorovite presla a zadne nove testy nekoupila a doma testy s carkami, nad kterymi jsem skoro mikroskopem zkoumala, jak moc sili nebo ne, letely do kose. Pokud vse pujde tak jak mabrzy by uz na ultrazvuku melo byt vodet, zda je tehotenstvi v pohode v deloze a muj nejvetsi strasak bude zazehnan. no a ja obcas mrknu do nejake diskuze tipu carka NESILI a sdelim svuj pripad - tyden temer stejna carka a hcg pritom rostouci. jak to bude dal, vi buh, ale uz to bude na jinou diskuzi, toto jsme si pro dnesek vyresila:))) ![]()
Milé ženy,
jsem na miminu aktivní v posledních letech vždy jen když je nějaký průser..ach jo. jsme po třech nevydařených těhotenstvích ( zamlklý, mimoděložní a biochemické). teď jsem po roce otěhotněla (s novým partnerem) a V ČEM OPĚT VIDÍM PROBLÉM??:
Bojím se druhého mimoděložního jako čert kříže, i proto, že manželství se nám po třech potratech ( a samozřejmě i jiných sračkách) rozpadlo a já si momentápně mimino vzhledem k věku (33) chci pořídít i v mírně řečeno „nestabilním svazku“ a umělý bych za těchto podmínek zatím nedala.
díky za názory:)) a přeju perfect day:)