Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potrebuju poradit. dcera ma v sobe spalovej bacil, je ale bez priznaku a je u babicky. V pa mame jet na hory, premysleli jsme ze pojedeme bez ni, at nam to nepropadne jen se synem, ale manzel se boji ze nekoho nakazime, ze to treba mame v sobe. Maji tam byt jeste jeho kolegove z prace s detma. Syn ma vyter NEG a my na nem nebyůli, dneska vecer musim potvrdit rezervaci.
Co myslite, jeli by jste, nebo ne?
Manza by si to neodpustil nakazit kamosum miminka ![]()
Domluvte se s doktorkou, ať vám udělá STREPTEST - to je takový rychlý výtěr, který zjistí přítomnost Strpetokoka (tj spálový bacil) do 1 minuty přímo v ordinaci doktorky.. U nás ten test dělá dětská dr, moje dospělá ho nemá, ale nechala jsem si ho dělat na ORL.. Stojí to asi 120 kč
Koukala jsem, že jsi z Prahy, tady seženeš určitě spousta doktorů, který maj streptest v ordinaci - vím o ORL na Praze 8, kdybys chtěla kontakt ![]()
A jak se bacilonosič zjistí? Za jak dlouho by byly výsledky stěrů? Že byste si je nechali udělat. Jako jestli to má nějak propadnout, tak bych zítra šla na stěry, v pátek kdyby měly výsledek a jelo by se nebo ne. Ale tak to asi nefunguje, co? ![]()
Já bych teda neohrozila miminko ani náhodou, radši bych zůstala doma. Nedávno jsme měli jet na oslavu za těhotnou švagrovkou, holka zrovna měla 6. nemoc, nechala bych ji u babi, ale říkala jsem si, co když má pátou a doktor taky prd pozná, nebudem riskovat a radši byli doma. Spála je hnus, jestli fakt maj miminko, taky bych si to neodpustila.
No mudra rikala ze miminko kdyz je kojeny je chraneny, tak nevim.
Ten test tady nedelaji.
stika píše:
No mudra rikala ze miminko kdyz je kojeny je chraneny, tak nevim.
Ten test tady nedelaji.
Muj prdelka je kojenej a spálovej bacil ma už podruhý za krátkou dobu, takže bych neřekla že sou mimnka chráněný kojenim ![]()