Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, dcerka ma nevysvetlitelne horecky pres 39O. V so ji odvezla sanita do krce, s horeckou 39,7 a se zimnici a zpatky nas poslali autobusem, ze prej zpatky nevozej a nic na ni nenasli.
![]()
V po jsme sli k nasi mudre, ta take nic, jen ze je zahlenena trosku. dnes rano mela 36,2 a ted uz ma zase pres 39, nechapu to. vzdycky rano je ok, a do obeda hori, pak to srazime a druhy den nanovo, nevite co s tim? Co to muze byt?
A brali vám krev?Rozhodně bych si u mudr vydupala odběry.V dnešní době jsou hned se vším hotoví
.
To je těžké hádat co to může být. Vydupej si odběry krve a to hned!!!!
No, jestli to má teprve od soboty, tak to může být cokoli. To přece není žádná dlouhá doba.
Pokud na ní doktorka včera nic nenašla, tak bych ještě 1-2 dny počkala, teplotu normálně srážela a pak se k doktorce vydala znovu.
Volala jsem do skolky abych ji omluvila a prej radi spala, muze to byt tohle?
ji desne ty teploty litaj, rano ma 36,2 a do dvou hodin 40tky
A třeba zánět středního ucha? Zkoušela doktorka sahat na ouško, jestli malá reaguje ? Jestli ji nebolí?
Zkousela vsechno, jeste me napadly dudity, pri 40tce rika ze ji boli celo. ![]()
Ahoj.Syn když měl nevysvětlitelný horečky, tak nám doktorka říkala o šesté nemoci. U nás to nakonec ono nebylo, ale nemohlo by to být tohle? ![]()
Sy to má taky,určitě si vydupej odběry,můžou to být jaterky (mononukleoza,borelioza),chudokrevnost a cokoliv dalšího.Určitě si to vydupej,nejlépe ještě moč.U syna nikdy nic nenašli a stále to má,jen občasné ale při nástupu do školy,docela problém,chybí minimálně jednou gýdně,učitelka má naštěstí pochopení.
My měli angínu a dcerce to taky takhle lítalo. Nejdřív 39, pak druhý den nic a pak zas 39. K mudr jsme šli po 3 dnech a už to bylo jasné.
Taky může mít zánět ledvin, to vždycky náš mudr má jako poslední diagnózu
tak vše prozkoumá a když všechno jiné už vyloučí, dělá CRP, jestli je v těle zánět nebo ne.
My měli herpanfínu, prvně taky podezření na 6tou nemoc, páč mu nic nebylo, naše mudra se dívala do krčku a nic, pak nás poslala na infekční a tam zjistili puchýřky na patře a to prý byla herpangína, proto ty vysoký teploty.
Jejda…to bych byla asi dost nervozní…já nedávno taky zakládala diskuzi kvůli horečce-malá má jeden taky pomalu 40tky a druhej den nic
taky…ale bylo to naštěstí v rozmezí 5 týdnů
ne to co popisuješ ty......
Ale přesně jak píšou holky-hlavně odběr krve..dle mýho laickýho názoru je to nejzákladnější, nejrychlejší, nejlevnější a paradoxně nejvíc hodnot vykazující vyšetření…nechápu, proč ho malé neudělali hned ![]()
Držim palce a hlavně se ozvi-jak to dopadlo ![]()
My právě prodělali šestou nemoc
horečky od nedele, v pondělí v noci jsem mu naměřila 39,5 po odečtu a přes den mu to hodně kolísalo. Já jsem to příčítala k zubům, protože se mu klubou asi tři ale dneska se osypal.
Jinak co opravdu pomohlo srazit teplotu - namočit vlhčeny ubrousky do vody s octem a přivázat na kotniky a zápěstí…u nás to fungovalo skvěle.
Dekuju, no jsem zvedava, krev nevzali ani v ty nemocnici, jen moc a ta byla ok, vcera delali vyter.