Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, právě řešíme stejný problém, syn 4 roky má už měsíc průjem, výtěr byl negativní, po vysazení mléčných výrobků se jeho stav zlepší, když mu dám znova jogurt, vrátí se průjem. Už jsme objednaní na alergologii, vypadá to na intoleranci laktózy, doteď problémy neměl, ale mléko nepil, jen jogurty a sýry. Ten průjem mu začal asi jako střevní chřipka, protože manžel to měl taky a pak se malý chlubil, že ve školce pil kakao, že už mu chutná. To byl asi ten spouštěč, po průjmu byla střeva oslabená a do toho mléko, které doteď nepil a v mléce je té laktózy nejvíc, v zakysaných výrobcích míň. Malý trpí na atopický ekzém, ten by se tím taky vysvětlil. Jsem zvědavá, co mu najdou, Alergii na BKM nemá, to mu testovali už před rokem a byla negativní, doktor říkal, že asi trpí nějakou intolerancí, takže by to ta laktóza mohla být
ta se prý může projevit až v dospělosti, takže i u 4 letého dítěte.
Asi by to chtělo tu dietu pár dní držet,ne jen tři dny a pak pomaličku zkoušet,potravinu za potravinou,třeba teďkom fakt ten jogurt nesnese
případně kdyby to zlobilo tak znova trvat na výtěru ![]()
Ahoj zakladatelko, taky máme stejný problém. Trvá to už měsíc a půl. Vždy nasadíme dietku. Klasickou, první den jen rohlíky piškoty, druhý mrkev, třetí přidat brambor atd. U Dr jsem byla a dvakrát a řekla mi, že je to prý viroza, ale děti mám tři a malí to chytly jen jednou. Momentálně jsme objednaný do gastroenterologický poradny a pak se uvidí. Alergologie mě ani nemapadla
![]()
Díky holky za názory…ja stále moc dúfam, že to nebude nejaká alergia, chudatko, teraz sa celý život trápiť
. Ale keď sa to nejak nespraví, asi budem museť na alergológiu zájsť, nech sa presvedčíme. Som z toho smutná, nikdy sme žiadny problém so stravovaním nemali, a zrazu toto.. A gastroenterologická poradňa vo mňe evokuje trubička do zadku a do pusy, z toho mám fakt strach, že by si už tak malá musela niečim takým prejsť, ale keď iná možnosť nebude…Tak ešte nasadíme dietku a skusime dlhšie vydržať (keď ja som vždy mala pocit, že keď už má dieťa na nejaku potravinu fakt chuť-nemyslím sladkosti,tak je to preto, že to telu už chýba a potrebuje). Ešte ma napadol taký ten syndróm dráždivého čreva, čo nie je alergia, len občasna precitlivelosť črievok na nejaku potravinu..Len na akú..je to veda ![]()
annamat9 tak ako, boli ste už na nejakom vyšetrení? Ja už som myslela že je dobre, vysadili sme jogurty na týžděn, potom som jej občas nejaký dala a nič. ale je to tu zas, včera redšia stolička, dnes z ne tečie voda (i keď nie nejak veĺa, bola tri krát na záchode). A zasa, žiadne teplota, alebo unavenosť, má chuť do jedla, je plná energie, akoby jej nič nebolo. Len odbieha na wc
.
Já jsem ještě nikde nebyla, měla jsem jít zítra, ale jelikož mě hospitalizovaly jedno z dvojčat tak jsem terku poslala k babičce aby ještě něco nechytla. Půjde příští týden ve středu. Nicméně babičky dodržely dietu a začaly jí pomalu dávat jogurty a prý taky nic, tak fakt nevím co to je
![]()
tak to mi je luto, snad to brzo prejde.tak mi prosim daj potom vediet, ked absolvujete tu poradnu, dost ma to zaujíma, zrejme to maju našie detičky hodne podobné..
Ahoj maminky, potrebujem sa poradit, lebo som už dosť znepokojená. Naša malá (2 aj pol roka) má už mesiac s prestávkami stále prujem, je to prujem bez horúčok, bez grcania, vždy je veselá, začne to ráno, redšia stolica, potom ide ešte 3 krát až je z toho len hnedá voda. Vždy dáme enterol, lakotbacílky, dva dni sa jej potom tá stolica zahusťuje až je normálna. Enetrol vysadíme a do dvoch dní je to zase späť,stále rovnaký priebeh, ale za celý ten mesiac prevládala redšia stolica nad normálnou. Začalo to pred mesiacom, keď sa dogrcala v aute, na to mala dva dni prujem a mal to tak aj syn.Boli sme u dr, urobila ster (bol engatívny),asi nejaká črevná chrípka, doporučila nám ten Enterol, syna to prešlo, malej sa to stále opakuje, akurát bez zvracania, a okrem tej behačky na záchod jej vobec nič není. Skúsili sme vysadiť jej milované jogurty, trochu to pomohlo, a tak jej zase dám. Nejak neviem vysledovať, že by to bolo z toho, je ich od malička a že by jej z ničoho nič začali robiť problémy? Ja už fakt neviem, po tretí krát k dr sa mi nechce, vždy mi povie to isté, enterol dietka..A to tak máme mať teraz celý život alebo čo? Omlúvam sa za román