Bolest - pupeční kýla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sophinka
31.1.12 09:06

bolest pupeční kýla

Ahojky, manžel právě vylezl od doktora. Dceru (skoro 8 let) bolí pupeční kýla. Má ji od narození hodně vystouplou. Doktor řekl ,že to je v pohodě nic se neděje a bolest je normální 8o . Jaké máte zkušenosti-nemáme jet ještě na kontrolu do nemocnice?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
31.1.12 09:07

neřekla bych, že je to normální :think: :think: syn ji má taky, chodíme s tím pravidelně na kontroly, dr. nám říkal, že pokud by se zvětšovala nebo bolela, musela aby ven :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
31.1.12 09:10
madi píše:
neřekla bych, že je to normální :think: :think: syn ji má taky, chodíme s tím pravidelně na kontroly, dr. nám říkal, že pokud by se zvětšovala nebo bolela, musela aby ven :nevim:

no právě jsem z toho v šoku. doktora nemáme dlouho a přechozí lékařka nás varovala,že pokud bude bolet musí ven. tak měla malá zabalenou tašku do nemocnice a vylezli pomalu jako hypochondři

• Citovat
  • Upravit
teresa20
31.1.12 09:11

my jsme s tím byli na dětské chirurgii, dětský doktor to ani nepoznal :D nebo možná poznal, ale nic nám neřekl. zkus vzít prcka tam ;)

• Citovat
  • Upravit
9548
31.1.12 09:16

U kýly se vždycky říká, že dokud nebolí, není problém. Jak začne bolet, problém je tu, mohla by se uskřinout :think: Takže běžte na chirurgii, tam vám snad pomůžou. A ten doktor je nějaký podezřelý, jak si může dovolit nechat dítě, které něco vyloženě bolí, odejít jen tak??? nejsem doktor, ale každý gramotný se dočte výše uvedenou informaci - bolest kýly není v pohodě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.1.12 09:28

zajímavé, že nám všude řekli, že kýla (pupeční) bolet nemůže (nemyslim si, no a navíc, když např. tříselná bolí, proč pupeční nemůže)

Každopádně - nám teda řekli, že to zašijem, ž se to dělá v předškolním věku. Tak mě překvapuje, že to neudělali. Prý u menších dětí stačí pár stehů. Když jsou pak větší, musí se dávat nějaká síťka či jak mi to vysvětlovali

(mmch u mladší dcery mi všichni krom jedné dr říkali, že jí nemá.Až loni, když jsme běhali po špitále s bolestma bříška - nakoenc zácpa - tak dr řekl, že kýlu má a za rok se máme přijít ukázat a uvidíme - teď jí jsou 4, takže pokud nebudpou problémy, ještě pár měsíců počkáme a pak to necháme sešít)

Kýla se nevyndavá, ale sešívá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
31.1.12 09:31

stěžuje si na bolest bříška v přímé oblasti pupku, pupík má vystouplý od narození ,při zatlačení jsou cítit ,,bublinky,, ale teď se nenechá ,prostě ji to bolí.

• Citovat
  • Upravit
9548
31.1.12 09:32

Já jsem myslela, že může bolet každá kýla? Syn má hydrokélu varlátek, na všech kontrolách se ptají, jestli ho to nebolí… Já měla tříselnou v obou těhotenstvích a bolela jako kráva… Kamarádky dcera 2r má pupeční a taky jí upozornují, že pokud začne bolet, musí se to řešit! Tak jako já nevím… dneska co si člověk nenastuduje, to neví :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
31.1.12 09:33
sophinka píše:
stěžuje si na bolest bříška v přímé oblasti pupku, pupík má vystouplý od narození ,při zatlačení jsou cítit ,,bublinky,, ale teď se nenechá ,prostě ji to bolí.

A volali jste na tu dětskou chirurgii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
31.1.12 09:36

právě jsme šli za obvoďákem :zed: pro doporučenku a on řekl ,že je to normálka :cert:

• Citovat
  • Upravit
6545
31.1.12 09:37

jděte rovnou na chirurgii bez obvoďáka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.1.12 09:40

a jinak já si taky myslim, že to bolí. Dokud to holce nesešily, tak si stěžovala na břicho. Krátce před operací jí potvrdili celiakii, tak to někteří dři zkoušeli hodit na to. Plus teda, že děti často bolí bříško, že maj uzlinky v bříšku zvětšené a že to občas zlobí. Ale od operace máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
31.1.12 09:41
sophinka píše:
právě jsme šli za obvoďákem :zed: pro doporučenku a on řekl ,že je to normálka :cert:

Tož ten má ale nervy.. to bych si fakt nelajzla, radši 10× dát doporučenku zbytečně než jednou způsobit průser :-(
Já bych zavolala na tu chirurgii a oni vám řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
31.1.12 10:17

Syn měl pupeční kýlu taky od narození. Dětská říkala, že se občas ztratí a kdyby to začalo bolet hned do špitálu. No nezmizela a když byl syn ve 3 letech na uvolňování předkožky tak mu to vzali při jedné narkóze i s kýlou. Pod pupíkem má asi cm velikou bílou jizvičku, na nic se nepamatuje. Mimochodem kýla se nevyndává ale naopak šupne zpátky :)

• Citovat
  • Upravit
12681
31.1.12 10:25

Máme pupeční kýlu a bylo nám řečený, pokud bude bolet, nebo nepůjde zatlačit nebo změní barvu okamžitě do nemocnice a musí se odoperovat, dokonce nám dětská doktorka dala i žádanku, kterou nosím u sebe, kdyby bylo potřeba jet do nemocnice o víkendě, aby jsme měli doporučení u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí