Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky tak jsme zrovna přišli z poradny a doktorka po nás chce odchyt moči do zítřka.Jelikož malá nechce sedět na nočníku,protože ji rozptyluje všechno možný tak nám dala nějaký sáček.Máte někdo s tímhle sáčkem zkušenosti?Bylo mi řečený,že je možný sáček strčit do plinky je to pravda?Omlouvám se jestli jsem to přiřadila to špatného tématu ale nevěděla jsem kam přesně to zařadit.
naše malá takhle taky jednou dostala sáček - sestřička jí ho v ordinaci přilepila na frndu, normálně jsem ji zase zabalila do plenky a jeli jsme do nemocnice na výtěr a náběry s tím, že až se vyčůrá, tak sáček odlepíme (šlo to lehko, neplakala u toho, takže snad jí to nebolelo) a obsah předáme taktéž na rozbor…
Agi20 píše:
Ahojky tak jsme zrovna přišli z poradny a doktorka po nás chce odchyt moči do zítřka.Jelikož malá nechce sedět na nočníku,protože ji rozptyluje všechno možný tak nám dala nějaký sáček.Máte někdo s tímhle sáčkem zkušenosti?Bylo mi řečený,že je možný sáček strčit do plinky je to pravda?Omlouvám se jestli jsem to přiřadila to špatného tématu ale nevěděla jsem kam přesně to zařadit.
Ahoj. Jojo, jde dát i do plínky. Starší dceři jsem moč v tomhle věku odchytávala denně po dobu jednoho týdne, co jsme byli v nemocnici s podezřením na zánět ledvin. Doktorka radila vychytat okamžik, kdy se probudí, protože to děti nejčastěji čůrají. Doma jsem pak dávala do vany. Pytlíček nám v nemocnici dali taky, dokonce museli 2×, páč poprvé se do něj Anežka hned vykakala
. My navíc museli mít moč sterilní, takže to byl vůbec oříšek
(nočník dcera totálně bojkotovala do 2,5 roku).
Nám ho dávali v nemocnici.Nalepí se na kačenu,dáš normálně plínu a pak se koukneš jestli už načůrala.Taky jsem to neznala až v nemocnici to dávali.Jinak kluci to maj trošku lehčí ![]()
chaarleene píše:
naše malá takhle taky jednou dostala sáček - sestřička jí ho v ordinaci přilepila na frndu, normálně jsem ji zase zabalila do plenky a jeli jsme do nemocnice na výtěr a náběry s tím, že až se vyčůrá, tak sáček odlepíme (šlo to lehko, neplakala u toho, takže snad jí to nebolelo) a obsah předáme taktéž na rozbor…
Aha takže je možný sáček opravdu zabalit do plinky?No já jen doufám,že to nalepím správně a nevyteče to všechno do plinky.
Ahoj.
Ano,sáček se nalepí a přez něj dáš normálně plínu,ale u holčiček to většinou moc nedrží,používá se to spíš u chlapečků.
A hlavně,moč pak není sterilní a můžou být zkreslené výsledky.
Zkus dcerku postavit do vany,pustit vodu a až se zadaří tak moč odchytit do zkumavky.
Ahoj
Ano,sáček můžeš klidně strčit do plenky.. My máme teda kluka,ale byli už jsme 2krát v nemocnici,takže sáček tam měl několikrát..
Ráno jí to přilepíš a klidně jí můžeš dát plenku nebo ji nechat nahatou a třeba ji přikrýt..Ale malý si to pořád odělával,tak záleží na tom,jaká malá je..
Je tak to jsem ráda,že to opravdu můžu do té plinky zabalit.Tohle mi totiž doktorka zapomněla říct
Tak doufám,že dopadne všechno dobře.
Příspěvek upraven 30.01.12 v 14:58
Ahoj, musíš ji omýt pipku, odstřihnout to kolečko z toho pytlíku a roztáhnout ji pipku a nalepit, poté zabalíš do plýny a pak jen čekáš, já to dělala tak, že jsem ji ráno vzbudila naplepila, aby byla moč ranní. Držím pěstičky.