Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
na začátku prosince Anežce trhali nosní mandli. Pak musela být doma, měla děsný kašel a trošku rýmu. Ale asi dva týdny zpět si všímám, že špatně slyší. Pořád samé co, co jsi říkala atd, někdy nereaguje na oslovení a i sama říká, že špatně slyší, když má přes uši navíc čepici, tak nemá cenu na ní mluvit. Uši ji nebolí. Na ušní jsme objednaný příští týden, ale mě spíš zajímá, jestli to může mít souvislost s tou mandlí
Prý se to někdy stává. A hlavně co s tím? Jak se to léčí atd. Máte někdo zkušenost? Budu vděčná za každý příspěvek. Už teď mám nervy, jak zase bude řevem bourat půl nemocnice
Tak pokud jí mandli trhali na začátku prosince a je to až poslední dva týdny, tak to nemusí být tím.
Třeba teď měla jen zvýšený mazotok v uších a má je ucpané. Takto muž přestal úplně slyšet na jedno ucho, na druhé špatně, koupila jsem 3%kysličník a lila mu to průběžně do uší, na to horší ucho pak už v pohodě, maz se rozpustil a vyplavil, ale na to „hluché“ to nestačilo a musel na výplach a vše v cajku ![]()
Tak to mě nenapadlo, že by mohla mít uši ucpaný
Uši vytíráme jen ručníkem, dovnitř ji neshám a dr ji do uší koukal a nic neviděl. Tak to jsem zvědavá, kéž by to bylo jen tím a nic horšího.
Nemůžete zajít k dětské dr., aby se do uší podívala? Třeba to bude fakt ten maz a v nemocnici byste se zbytečně stresovaly.
Muž si takhle přivodil hluchotu díky práci na stavbě - ztuhlý cementový prach
. Ted už se tomu smějeme, ale tehdy to bylo o nervy.
No, tak u nás to bylo tak nějak obráceně, Holka trpěla na záněty středních uší a přestala slyšet,takže šla mandle ven a Mudr ji musel ještě propíchnout oba bubínky a odsát tekutinu,která se ji tam vytvořila.Myslím, že je možné, že při trhání mandle se udělala tekutina ve středouší. Ale pokud ano, budou se muset píchnout ouška a bude-li to tekutina asi to vyteče,ale může to být i hustý mok,ten by s e musel vysát.
Právě že dětský ji do uší koukal, nic zvláštního neviděl, tak nám napsal žádanku na to ušní příští týden. Předpokládám, že ucho ucpané mazem by poznal (doufám) ![]()
Ahoj,nemam zkusenost s mandlema,ale s ucpanyma usima.Holka nedoslychala,obcas neslysela,sla jsem s ni k dr.,ta se ji koukla do usi a rikala,ze tam ma hodne mazu.Poslala nas na ORL,kde ji usi proplachli,nebudu ani psat,co vsechno vzadu v usich mela,ale tenkrat jsem dostala vynadano,ze ji nemam cistit usi tycinkama.
Murka píše:
Právě že dětský ji do uší koukal, nic zvláštního neviděl, tak nám napsal žádanku na to ušní příští týden. Předpokládám, že ucho ucpané mazem by poznal (doufám)
Tak uz jsi to napsala.No,tak nase dr. to poznala.
Neprihlasena Jaruna píše:
Ahoj,nemam zkusenost s mandlema,ale s ucpanyma usima.Holka nedoslychala,obcas neslysela,sla jsem s ni k dr.,ta se ji koukla do usi a rikala,ze tam ma hodne mazu.Poslala nas na ORL,kde ji usi proplachli,nebudu ani psat,co vsechno vzadu v usich mela,ale tenkrat jsem dostala vynadano,ze ji nemam cistit usi tycinkama.
Jojo, tyčinky, též je tam dítěti nestrkám, prý se jen ten maz upěchuje dozadu.
Taky tyčinky nepoužívám, ani na sobě, zatáhla jsem si tak do uší „krásnej“ zánět. Takže jen vytírám ručníkem, prý to tak stačí, ucho se vyčistí samo. No jsem zvědavá, co najde v uších doktor na orl
Gladys píše:Neprihlasena Jaruna píše:Jojo, tyčinky, též je tam dítěti nestrkám, prý se jen ten maz upěchuje dozadu.
jj,je to tak no,ale bylo to prvni dite,takze uz je to dlouho a ani jsem si to neuvedomila,nenapadlo me to.A presne,jak pises,porad jsem ji dal a dal tycinkama zasunovala ten maz,az musela na ten vyplach.
Majda teď taky blbě slyšela, měla zvětšenou nosní mandli. Ale po ATB je to mnohem lepší.
Takže souvislost s tou mandlí tam být může, uvidíš… Snad to nic nebude.