Dva měsíce rýma a kašel, druhé ATB

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
94
31.1.12 13:39

dva měsíce rýma a kašel, druhé ATB

Ahoj holky,
už nemůžu vydržet s nervíkama, a tak se chci někomu svěřit..
Syn (15měsíců) je už dva měsíce nemocný, stále kašle, a má rýmu. Už jsme měli i ATB, a znovu má kašel na průduškách, a Mudr. nám chce předepsat další ATB..
Já už fakt nevím, co mám dělat.. snažím se do něj dostat růzé ovoce, bylinné čaje, vše co mě napadne, ale nic nezabírá.. Máme i imunoglukan na imunitu.
Už nemám ani důvěru k té naší Mudr. Kamarádka mi řekla, že by trvala na odběrech krve a moči.. Máte s tím někdo zkušenosti?? Prosím zkuste něco poradit… díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22005
31.1.12 13:40

Konstituční homeopatika… dceři to hodně pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
31.1.12 13:41

Ahojik. Já bych nasadila na rýmu Sinupret-kapky, a do nosu stříkala Vincentku, podle plného nosu, odsávala. A na kašel bych nasadila Hedelix. Má teploty nebo je bez teplot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.1.12 13:44

A co to přesně je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.1.12 13:45

bez teplot, jen večer má kolem 38C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.1.12 13:47

Odsáváme stále, měli jsme kapky pamykon, což jsou nějaké antibiotikové kapky do nosu. A nosánek čistíme libenarem. Sirupů na kašel jsme měli už taky několik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
31.1.12 13:48

Já jsem taky za vincentku, měla jsem podobný problem, jenže má dr atb nenapsala, jen sirupy a třetí mějsíc jsem šla s klukem na vyš po známosti a vyklubalo se s toho astma. Ale neměl teploty, jen stále kašlal, den, noc, venku, doma. Takže bych zkusila alergologii. Přeju brzské uzdravení bobíška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.1.12 13:51

no, a máte nějaký výtěr nebo na podkladě čeho dává dr ATB?

Jaká je ta rýma? Neni to prostě tak, že v zimě maj prakticky všichni rýmu? Naučila jsem se rozlišovat rýmu a rýmu a na každej kašel hned nedávám sirupy, může to být kontrapruduktivní (poučena z alergo/imuna)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
31.1.12 13:57
Florena píše:
Odsáváme stále, měli jsme kapky pamykon, což jsou nějaké antibiotikové kapky do nosu. A nosánek čistíme libenarem. Sirupů na kašel jsme měli už taky několik…

Já bych místo Libenaru doporučila něco, co stříká, vytírání je celkem k ničemu, hleny se málo zředí. Libenar a Vincentka jsou fajn na prevenci, ale ne ve chvíli, kdy potřebuji opravdu dítě zbavit hustých hlenů.

Mnohem lepší je Stérimar nebo Physiomer - mají relativně silný proud, takže jedno stříknutí dutiny opravdu pročistí, zředí a odsávačka potom hleny mnohem líp vytáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
31.1.12 13:58

ahojky, dcerka (čerstvě 3r) mi teď na podzim taky hodně marodila, táhla to prakticky v kuse skoro 3 měsíce. Huhlala, kašlala, 3 týdny jsme to léčili, 2 dny byl pokoj a znova… Přitom do té doby nic, zdravá jako řípa, my mohli s manželem marodit a ona to nechytila :nevim:
Naše doktorka ATB dává velice nerada, tak nám spíš doporučovala sirupky jako Prospan a Ambrobene (ten nám dost pomohl), na ORL jsme dostali antibiotické kapky do nosu, po dvou měsících ATB jako taková, ale ty nám vůbec nic nezlepšili. Dělali jí výtěry z krku, nic se nezjistilo. Jako poslední možnost si dr. nechávala právě odběry krve, ale k těm už naštěstí nedošlo. Koupila jsem jí echinaceové kapky na podporu imunity, od babičky dostala Marťánky, tak dlabe i ty a tak nějak se nám to zase samo uklidnilo. Teď už chodí i do školky a musím to oťukat, dobrý :)
Ale naprosto tě chápu, já s dcerku lítala k dětský, na ORL, navíc jedna doktorka řekla to, druhá zase ono a stejně nic nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
31.1.12 14:26

Jako na základě čeho jí dala ATB? Naše malá měla taky dlouhodobé rýmy, bez teplot, kašel samozřejmě občas taky. Udělali výtěr a zjistili streptokoka. Díky zjištěné příčině bylo za chvíli po problému :nevim: Dávat ATB, když nemáte diagnózu je fakt divné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.1.12 14:44

Mě se to právě taky nelíbí předepisovat ATB už po druhé a to jen dle poslechu a kouknutí do krku. Žádný stěr, odběry nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
31.1.12 15:08

Nám pomohlo změnit MUDr. :lol: Měli jsme to na podzim stejné, nakonec jsem s ním šla na ORL, možná by to nebylo i u vás od věci,co? :think: Na ORL mi řekla, že pokud dítě tak dlouho kašle, tak je třeba udělat výtěr a taky odběry. ATB nejsou vždycky řešením. Berete na ten kašel Spiropent nebo tak něco? Sinupret bych určitě taky nasadila. A ještě na tu rýmu je teď dobrá mořská voda s mědí. Sterimar s mědí. :palec: Chápu tě a vím, jak ti je, já byla taky zoufalá, až jsem teda změnila tu dětskou, ta nová má větší přehled a víc poradí. Ať je brzy líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
31.1.12 15:20

Ahojky holky..už mám taky nervy na dranc..malý je pořád nemocný,už mi z toho docela hrabe…když mu byli 2 měsíce..je narozený 19,ledna 2011 chytil rýmu,pak kašel a nakonec jsme skončili v nemocnici kvůli dušnosti…pak jsme skončili na alergologii vylezlo z toho astma..takže od 2 měsíců ráno večer mu dávám foukat kortikoidy..podotýkám že teď má rok a pořád se to sním táhne..stačí blbá rýma z toho vzejde kašel a je to víte kde..v listopadu jsme opět skončili v nemocnici..pak byl chvíli klid,v prosinci dostal angínu,uzdravil se a za týden opět dušnost,no na mrtvici.Nooo a teď má opět angínu a včera mu začalo téct z nosu..tak jen čekám co ztoho bude ..ach jo nemáme to vůbec lehké..tak se držte maminky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.1.12 16:35

Děkuju za příspěvky, opravdu přemýšlím o změně Mudr. Ale nevím k jaké přestoupit. Žádnou vyhlášenou tady nemáme… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí