Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Sterillium není sporicidní, takže ve vašem případě na nic.
Spíš než dezinfekci na ruce pořiďte tu na povrchy.
Ve slinách atd. se clstridium nevylučuje, jen a puze ve stolici, proto mezilidský přenos není běžný, podobně jako u jiných bakteriálních infekcí (potvrzuje se, že stačí dodržovat běžné hygienické návyky).
Desinfikujeme si ruce i byt to nám. řekli v nemocnici jen mě teda zaráž proč ji nikdo nedal antb hned v pondělí si tam zavolám a snad uspěju… Jinak ještě nikdy neměla antb doktorka si myslí že to chytla v nemocnici v porodnici od miminka má zelenou zapáchající stolici nemohla se sama vykakat musela jsem. pomáhat teploměrem ![]()
Holky když jste tu tak vzdělané, mohu se vtírnout s dotazem? Malá má po výtěru prokázanou campilo bakterii, volala mi i hygiena, že je to nejspíš z kuřecího masa. Doktorka nám ještě předtím, než se zjistilo, co to je, naordinovala dietu a malé Enterol.Nic víc. Ale malá už nemá žádné příznaky, průjem i teplota zmizely, stolici měla už normální, probiotika jí dávám, ale nevím, jak dál. Vše jsem doma vzala savem.Na kontrolní výtěr jít nemá, o nás se vůbec nebavila, že bychom měli jít i my, zda to nemáme náhodou taky a netuším, jak dlouho jí ještě týrat dietou, ona je strašný jedlík
Poradte prosím…
A omlouvám se zakladatelce, že jsem se tak vtírla, ale jsem v zoufalé panice a naší dr. je to zjevně šumafuk a myslí si něco o hysterkách..
Antibiotika neměla nikdy ale pořád jezdíme po doktorech takže to musrla chytnou tam. někde ![]()
@weyky Jak by se mi zdála dobrá, začala bych se vracet k běžnému jídelníčku.
Kontrolní odběry nejsou povinné a ani dítě nemusí na kontrolní výtěr, pokud v rodině nepracuje někdo s nebalenými potravinami.
Ač nemá potíže, campylobakter se nějakou dobu ještě z organismu vylučovat bude (plácnu třeba 3 týdny, je to individuální).
Doma bych dohlídla, aby si malá myla ruce, stejně tak vy všichni, co jí třeba utíráte zadeček… Savem bych průběžně přetírala tak wc, kliky, kohoutky, vypínače.
Mezilidský přenos není běžný, zdroj onemocnění je nedobře tepelně zpracovaná/zpětně kontaminvaná potravina.
Pak bych to pustila z hlavy, bakterie trvale v organismu nezůstává (bohužel ani netvoří imunitu).
@Alichi moc děkuji za vyčerpávající odpověd
trošku jsi mne uklidnila…
takže ted, když se mi zdá ok, se pomaličku začneme vracet k normálnímu jídlu, ale dejme tomu ten měsíc cca, budu denně šůrovat..to je mazec ![]()
@weyky Fakt v klidu, uklízej normálně, je to časté onemocnění (lidově by se dalo říct „nemoc z grilování“, protože právě tady je největší riziko). Hlavně, že je malá už O. K.
Tak ještě dcera zakladatelky aby to zvládla. ![]()
@Alichi ještě jednou díky! ![]()
jo jo, budu držet palce, když nemohu poradit…u takových prcků je to šílenost ![]()
Alichi nic jiného si nepřejeme je to stredující vyčerpávající když doktoři nic nechtějí ani říct a ani dělat
každopádně vám děkuji za rady a za ujasnění
@Sifinka píše:
Alichi nic jiného si nepřejeme je to stredující vyčerpávající když doktoři nic nechtějí ani říct a ani dělatkaždopádně vám děkuji za rady a za ujasnění
moc držím palce!
@weyky píše:
moc držím palce!
Děkujeme já jen doufám že se z toho co nejdříve vyhrabe a bude ok a bez té pitomé bakterie i vaše dcerka ať je v pořádku ![]()
@Sifinka píše:
Desinfikujeme si ruce i byt to nám. řekli v nemocnici jen mě teda zaráž proč ji nikdo nedal antb hned v pondělí si tam zavolám a snad uspěju… Jinak ještě nikdy neměla antb doktorka si myslí že to chytla v nemocnici v porodnici od miminka má zelenou zapáchající stolici nemohla se sama vykakat musela jsem. pomáhat teploměrem
ano zelena stolice to je typicky priznak, snad uspejes a ty atb uz nekdo predepise rozhodne by si je zaslouzila ![]()
@Sifinka píše:
Děkujeme já jen doufám že se z toho co nejdříve vyhrabe a bude ok a bez té pitomé bakterie i vaše dcerka ať je v pořádku
mě přijde nejhorší, že vás v tom nechají tak dlouho plácat a té maličké nepomohou
držte se, bude to asi boj, ale věřím, že ho vyhrajete ![]()
děkujeme, snad brzy bude…
@katule9 píše:
ano zelena stolice to je typicky priznak, snad uspejes a ty atb uz nekdo predepise rozhodne by si je zaslouzila
V tom 6 m jak měla malá tak se ji to bál doktor v nemocnici dát že na takovou léčbu je malá teď bude mít 15 m tak snad už jí je dají ať se toho zbavíme a ať už žijem. normálně
@weyky píše:
mě přijde nejhorší, že vás v tom nechají tak dlouho plácat a té maličké nepomohoudržte se, bude to asi boj, ale věřím, že ho vyhrajete
děkujeme, snad brzy bude…
No právě že to nokdo neřeší to je to nejhorší :/ taky věřím že to bude ok musí