Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prosím nemáte nějakou radu, jak zlepšit imunitu a odolnost dítěte, které nastoupilo do mateřské školy? Dceři je 2,5 roku, teď od září nastoupila do školky a po prvním týdnu (vyšlo na víkend) zvracela, druhý týden dostala rýmu. Mám novou práci a nemůžu si dovolit být s ní pořád doma.
Nemám ale důvěru v doplňky stravy z lékárny a ani ji tím nechci krmit. Spíš bych radši nějaké přírodní produkty, homeopatika nebo něco podobného. Např. sousedka mi poradila rakytník. Osvědčilo se Vám něco konkrétního?
Děkuji.
Nám se osvědčil extrakt z grepových jader (kupuju od Nobilis Tilia). Plus bylinný sirup Bitusílek a homeo na kašel Stodal. Nasazuju vždycky při prvních sebemenších příznacích nemoci a musím zaklepat, že nemoci se nám celkem vyhýbají, jen sem tam nějaká ta rýmička.
@Yarisek píše:
Ahoj,
teď od září nastoupila do školky a po prvním týdnu (vyšlo na víkend) zvracela, druhý týden dostala rýmu. Mám novou práci a nemůžu si dovolit být s ní pořád doma.
Nechodíte s náma?
Žádný recept nemám, ale budu sledovat, co kdo bude radit, taky se mi to hodí.
Pa ![]()
@Etcetera78 píše:
Nám se osvědčil extrakt z grepových jader (kupuju od Nobilis Tilia). Plus bylinný sirup Bitusílek a homeo na kašel Stodal. Nasazuju vždycky při prvních sebemenších příznacích nemoci a musím zaklepat, že nemoci se nám celkem vyhýbají, jen sem tam nějaká ta rýmička.
u homeo jsem zjistila, ze se mi to pak akorát rozjede pomaleji
Imunoglukan a preventan akut v dvojnásobné dávce, když se něco rozjíždí.
Ale nejvíce ze všeho pomohl přípravek pouze na předpis, Luivac. (to se ale netýká zvracení..u nás jely bronchitidy..)
Malé jsou sice 4, ale druhý týden ve školce, podruhé nemocná.. Min. Víkend 39 do školky šla v úterý, horečky přešly v neděli a v pondělí jsem ji pomalu násilím držela v posteli… Dneska má rýmu a pokaslava.. Denně ji tam vodim a vyzvedavam a vidím jak tam děcka prskaj… Na víkend jsme měli plány… Ale vypadá to, že ho prolezime
. Do toho mě přítel straší že to nesmím chytit… Jsem v 18tt.
Edit zapomněla jsem dodat, že nikdy nemarodila.. Max jednou za rok..
Každá ti tu poradíme něco jiného a nakonec zjistíš, že si ten rok odmarodíte komplet stejně…
já to tak měla loni ![]()
A letos se první týden držel, druhý celkem taky (všude to okolo něj padá jako hrušky -většinou děti první rok ve školce), ale včera už rýmoval.
Takže buď to přes víkend rozeženem, nebo od pondělka marodíme ![]()
Jinak bych řekla, že malýmu pomohl Betaglukan od firmy Natures. Jsou to slováci, je to přírodní, bez chemie. I když Honzík posmrkával celou sezonu, tak to po braní tohohle nikdy nepřešlo v průdušky, středouší ani nic podobného. Takže bych řekla, že to fungovalo. Ale nemůžeš očekávat, že ani nezarýmuje, to tělo se s těmi tunami bacilů nějak popasovat musí.
Tak odvahu! U mě v práci to taky přežili a tím, že na OČR jsou proplácené i víkendy, tak to nakonec nebyla taková tragedie ani na výplatě ![]()
Mně se velice osvědčil Hlíváček od Terezia company a Acerola. Vše je přírodní. Mála mi moc ovoce a zeleniny nesní, tak to řeším alespoň takhle. Když nastoupila do školky, byla to hrůza, rýmu měla půl roku. Pak jsem nasadila výše zmíněné a jako když utne. Přes léto jsem nedávala nic, ale teď zase začnu.
@Yarisek Objednat se na imunologii. Volně dostupné preparáty jsou kromě klasického celaskonu docela k prdu. Vyzkoušeno na vlastním dítěti.
Za mě… imunologie ![]()
Čistý vitamín C se prodává práškový v Dmku, lze přidávat do pití. Za mě je to top a lepší než drahé preparáty z lékárny nebo nedejbože od delaerů ![]()
@anahry píše:
Mně se velice osvědčil Hlíváček od Terezia company a Acerola. Vše je přírodní. Mála mi moc ovoce a zeleniny nesní, tak to řeším alespoň takhle. Když nastoupila do školky, byla to hrůza, rýmu měla půl roku. Pak jsem nasadila výše zmíněné a jako když utne. Přes léto jsem nedávala nic, ale teď zase začnu.
Docela mě to zaujalo. Kde to prosím Tě kupuješ? Nechce se mi to objednávat po netu a platit za dopravu. Objednali by mi to i v lékárně?