Bakterie Clostridie difficile

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
11.9.15 19:44

Bakterie Clostridie difficile

Dobrý večer :)
Maminky moje dcera 14 m má v spbě bakterii clostridie difficile zatím. neobsahuje toxin, doktoři jí léčí jenom. probiotikama bakterii nám zjistilily když malá měla 6 m a to obsahovala i toxin nasadili probiotika a řádnou hygienu poté dostala bolestivé průjmy zkončili jsme na kapačkách 3 dny a pak clostridie pozitivní ake bez toxinu… Za další měsíc opět btaka doktorka vzorky stolice a negativni byl to super pocit že jsme se zbavili bakterie ale minulý týden opět je pozitivní chjooo jakto že se to vrátilo??? Je něco co pomáhá vypudit z těla bakterie ovoce, bylinky, zelenina??? Kdo s tím máte zkušenosti nic moc o tom. nebím doktoři se moc nevyjadřují jen slyším že je to zákeřná bakterie a nemají s ní u tak malých dětí zkušenosti tak se obracím. na vás snad seněkdo najde kdo poradí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22
11.9.15 20:04

Chjo apelovala jsem na každého než na malou šáhl umýt ruce na toto jsem si dávala pozor na celkovou hygienu nechápu to je mě z toho hrozně… Kdyby aspoň doktoři věděli co s tím :/ jinak děkuji za vysvětlení co to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
11.9.15 20:11

Ja tedy nevim jak je to u deti, ale i u dospelich je to velmi zavazne onemocneni, ktere vyzaduje antibiotickou lecbu, jake atb jsou vhodne se presne vykultivuje ze vzorku stolice, tak si myslim ze u deti asi plati to same..obzvlast kdyz uz to ma takhle dlouho..pochybuji ze to probiotika vyleci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.9.15 20:11

Právě nám antb žádný doktor nedal jen probiotika a to mě přijde málo.. Vy děláte ve zdravotnictví že o bakterii víte nebo máte zkušenost s tím? Malé dávám co nejvíc borůvky jsou antibakterialni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.9.15 20:13

Naposled mě řekla obvodní doktorka že pokud bakterie neobsahuje toxin tak je to v pořádku že kdyby obsahovala toxin tak to je špatné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
11.9.15 20:15

Ano jsem sestra a tuto bakterii mame pomerne hodne casto..a lecba vzdy atb, ale jak rikam u deti zkusenost nemam…ale ta lecba by snad mela byt stejna.. a u jakych dr jste byly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
11.9.15 20:17

Ano pokud tam je toxin je to horsi, ale u nas je pac. veden jako infekcni i kdyz toxin pozitivni neni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.9.15 20:18

Na Gastroentrologii nebo jak se to píše a v nemocnici to řešili… A kdxž se nasadí antb tak bakterie zmizí a už se nevrátí protože my jiuž jednou vyléčili probiotikama a vrátilo se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.9.15 20:19

Ještě se vás zeptám jak se to dá přenést na druhou osobu? Slinama? Dotykem? A je to nakažlivé i když nemá toxin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
11.9.15 20:23

Tak jsem se snazila neco docist, a temer vsude se pise ze lecba je atb, pak samozrejme probiotika, to se tedy divim ze je nenasadily kdyz se to u vas uz docela tahne, ano nakazlive to je i bez toxinu..prave tou stolici, u ditete bych asi pouzivala pri stolici rukavice, a urcite bych poridila desinfekci na ruce,,,pokud je prodejne Sterilium, ostatni desinf, nevim jak moc jsou ucinne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
11.9.15 20:24

@Sifinka Pokud měla pozitivní antigen i toxin, měla dostat antibiotika. U dospělých Vankomycin/Edicin/Metronidazol.

Před tím, něž jí bakterii vykultivovali, antibiotika neužívala? Často to bývá následek.
Ty kontrolní výtěry nejsou úplně vypovídající, záchyt není stoprocentní.

Jak bylo napsáno, je to sporicidní bakterie, takže ideálně dmů pořiďte dezinfekci se sporicidním účinkem (momentálně mne napadá jen Meliseptol rapid), jinak ruce spíš umývat, než dezinfikovat.
Plínky okamžitě vyhazovat, nenechávat je doma ani v koši/kyblíku.

Teď mne dál nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
11.9.15 20:26

Obvykle se dava dvojkombinace antibiotik, ale to je u dospelych. Tato infekce je predevsim zalezitosti nemocnicni-tam se nejcasteji chytne. Kutlivace na citlivost na ATB se nedela, protoze na Clostridie zabiraji jen dve ATB, takze odberem stolice se bakterie bud jen potvrdi, nebo vyvrati. Je taky imunni vuci desinfekcim, takze nejlepsi prevenci a soucasti hygieny je mydlo+voda. Pokud lekar ATB nedal, tak doporucuju poradne pit, ale opravdu moc! Prcku po kakani umyvat vodou s troskou mydla.
Sifinko a pred zjistenim teto bakterie, neuzivala dcerka nejake ATB na nejakou jinou chorobu?? Protoze Clostridie casto postihuji streva oslabene uzivanim jinych ATB…preju brzke uzdraveni! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
11.9.15 20:28

Sterillium není sporicidní, takže ve vašem případě na nic.
Spíš než dezinfekci na ruce pořiďte tu na povrchy.
Ve slinách atd. se clstridium nevylučuje, jen a puze ve stolici, proto mezilidský přenos není běžný, podobně jako u jiných bakteriálních infekcí (potvrzuje se, že stačí dodržovat běžné hygienické návyky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
11.9.15 20:31

Desinfikujeme si ruce i byt to nám. řekli v nemocnici jen mě teda zaráž proč ji nikdo nedal antb hned v pondělí si tam zavolám a snad uspěju… Jinak ještě nikdy neměla antb doktorka si myslí že to chytla v nemocnici v porodnici od miminka má zelenou zapáchající stolici nemohla se sama vykakat musela jsem. pomáhat teploměrem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
11.9.15 20:34

Holky když jste tu tak vzdělané, mohu se vtírnout s dotazem? Malá má po výtěru prokázanou campilo bakterii, volala mi i hygiena, že je to nejspíš z kuřecího masa. Doktorka nám ještě předtím, než se zjistilo, co to je, naordinovala dietu a malé Enterol.Nic víc. Ale malá už nemá žádné příznaky, průjem i teplota zmizely, stolici měla už normální, probiotika jí dávám, ale nevím, jak dál. Vše jsem doma vzala savem.Na kontrolní výtěr jít nemá, o nás se vůbec nebavila, že bychom měli jít i my, zda to nemáme náhodou taky a netuším, jak dlouho jí ještě týrat dietou, ona je strašný jedlík :( Poradte prosím…

A omlouvám se zakladatelce, že jsem se tak vtírla, ale jsem v zoufalé panice a naší dr. je to zjevně šumafuk a myslí si něco o hysterkách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí