Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer.
Před cca 3 týdny dostala dcera (8měsíců) v noci horečky, přes 38 C, jelikož se mi ráno ještě poblinkala, tak jsme jeli k dr. Ta se jí podívala do krku a říka, že tam má bacila, udělala i výtěr na podezření na streptokoka. Dala nám sirup, název nevím, jenže v lékarně měli výpadek tohoto produktu, tak jí místo toho dala BISEPTOL, ten slabší 2×1 a za dva dny sme měli dojít na kontrolu. Měla ho jíst 5 dní. na kontrole se streptokok nepotvrdil. jenže další den se mi dcera osypala a dostala zelený průjem a šíleně se jí osypal zadeček. Znovu jsme klusaly k dr, ta řekla biseptol vysadit, napsala Smectu. Za dva dny opruzení ustoupilo, průjem částečně taky, ale na jednom místě dceři na pipince zůstal červený flek. zjistila jsem, že na tom zarudlém místě má i malou bouličku. Jeli jsme na pohotovost, tam se dr divila jak u nás probíhala celková léčba u pediatra, prohlédla a odeslala nas na gynekologii. Tam nás částečně pres víkend vyléčili lokální desinfekcí, která zčervenání zmírnila, poté jsme se měli dostavit na dětskou gznekologii. Tam dceři udělali výtěr z pochvy, dali višňovku na bouličku, na noc mast na pipinku. Dnes po týdnu jsme si bylu pro výsledky. Zjistili všechny výše uvedené bakterie. Dostala antibiotickou mast na zavádění dovnitř-nemožné ji tam dostat. Boulička se zmenšuje, máme mazat stále višňákem. Na kontrolu máme dojít až za měsíc. Máte někdo zkušenost, radu, jak v trápení dceři pomoci? Nejsme žádný čuňata, po stolici řádně utírám. Připadám si hrozně, ale nic sem nezanedbala ![]()
To je mi moc líto, že má tvoje dcerka takové trápení
.Tyhle bakterie jsou moje noční můra ![]()
Držím palečky ať jste brzo fit!!!
@belis13 Držím palečky aby jste byli brzy fit. Dcera měla e-coli ale jen ve stolici a dva měsíce na to jsem skončili na kapačkách s rotavirovou střevní infekcí.
Pokud je stolice tekutá tak se to prostě dostane všude a chápu tvé starosti a obavy. Já dceru od roka při stolici sprchuji. Na zavádění si ber posilu v podobě partnera, nebo dceru zabal do ručníku. Na fígle si budeš muset příjd sama. Neboj se když bude plakat v naprosté většině je to jen tím že je to nepříjemné.
Postup tvojí Dr- naslepo napsat Biseptol(nebo možná původně Sumetrolim)-no nevím. Běžně se dává něco jiného. Ještě jen po dnu teplot? Měla jen udělat výtěr, popř. CRP a počkat. Co se týká průjmu a z toho vyrážky na zadečku- bohužel častá reakce na ATB. A pak ta boulička- nic si nevyčítej. U nás byl třeba vždycky boj při rýmě- utřít si rukou nos, pak šup na pipku. Se zaváděním bude boj- to chápu. Já jsem malé dávala myslím oftalmofamykoin a jenom k ústí pochvy- malá měla výtok. Stačilo to. Jo a ještě bych možná zkusila koupel ve světlounce růžovém hypermanganu.
@belis13
Bohuzel ve stolici je vse mozne a ta se proste dostane kam nema. ![]()
Nevim, co mate za masticku, ale u nas kdyz se mluvilo o preleceni zminene oblasti, tak byla v uvaze i masticka framykoin do oci. Ta ma vlastne takovy zavadec, takze by se to celkem dalo supnout i do pipinky. Treba by to slo pouzit i u vas. Oak nam jeste dr doporucila po koupani sedet ve slabem roztoku hypermanganu a nasledne natrit infadolanem na promasteni
Na gynekologii nam napsala dalacin. A pediatrička nám, původně napsala ten sumetrolim, jak píšeš. Věděla sem že je to něco na S, ale dál už ne. Pořád se nedokážu zbavit podezření, že kdyby nám dr nenapsala ten biseptol, tak nemela průjem a následně problémy se spodkem
Už si třetí člověk, který mi potvrdil nevhodnou léčbu. Samozřejmě hledám jinou pediatričku, která nezničí dceři zdraví.
@belis13
Tak prujem by nejspis mela po kazdych atb-to tak byva. Davas ji probiotika?
Probiotika sem ji zacala dávat až po doporučení dr z pohotovosti. naše dr mi je nedela a ani na nic takového jako je průjem neupozornila. je to moje první dítě, takže zkušenosti nula