Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Praktikujete anální styk?
Teď už dávno ne, takže z toho by to být nemělo.
Ta bakterie mě způsobuje neustálé výtoky a zatím jsem nebyla nikdy vyléčená.
Antibiotika nezabírají, ale Mudra dělala i kultivace na antibiotika, zatím žádný lék nezabral.
@Anonymní píše:
Teď už dávno ne, takže z toho by to být nemělo.Ta bakterie mě způsobuje neustálé výtoky a zatím jsem nebyla nikdy vyléčená.
Antibiotika nezabírají, ale Mudra dělala i kultivace na antibiotika, zatím žádný lék nezabral.
No, tak pokud anl.styk není a hygiena důkladná, tak je důležitá vhodná léčba. Ty výtoky i pálí a svědí? Ono v pochvě je kde coo, ale nemělo by to způsobovat potíže (pálení, svědění, divně zbarvené výtoky, otoky). Pokud to potíže dělá, tak důkladně přeléčit - když nabere kultivaci, tak jí z lab. pošlou i citlivost na ATB a něco zabrat musí - alespoň nějaká úleva nastane. Vhodné je pak léčbu radši delší -alespoň 14dní. No a asi bych se pokusila, aby hlavně byla v pořádku střeva, správné osídlení..to i pochvy. Takže bych pořídila lactobacili -dlouhodobě jak na polykání (na střeva), tak i na zavádění do pochvy (Fermalac, GynoCaps..je toho spousta) a okyselovat prostředí v pochvě - většina bakterií má rádo zásadité prostředí..takže koupil VitaGyn C a okyselovat - používat na střídačku s lactobacilama. Možná i nějaká detoxikace by nebyla na škodu (řasy - Spirulinu, Chlorella.., možná i psyllium-taky pročistí).
Ja ji teda nemela v pochve ale na mocaku a je to svine je teda fakt ze pak mi jeste nasla doktorka zanet vajecniku takze je moznost ze se presunula a pomoh mi az od ni unasyn a polygynavax ale oboje je na predpis a to mi vylecilo i ten mocak jinak sem brala antibiotika od zacatku listopadu do 22 prosince a pak byl chvili klid ze ten mocak se dolecoval cajema a brusinkama ale furt sem ji v moci mela a pak na konci ledna zase ale to uz sem mi dala ten unasyn a mam klid
Nemohla jsem se toho zbavit 18 měsíců, pak jsem nasadila dlouhodobě feminellu vagi C, každý den 1 a to zabralo, ale fakt to trvalo dlouho a už jsem z toho byla dost zoufalá
No ja myslela ze se toho taky nikdy nezbavim a pri lecbe antibiotikama sem trpela svedenim apod.tak to sem si koupila femisan a ten strasne pomaha
............Ono v pochvě je kde coo, ale nemělo by to způsobovat potíže (pálení, svědění, divně zbarvené výtoky, otoky)…tohle právě mám, neustálý výtok, zabarvený, zapáchající, pálí, mám to dole napuchlé, atd a bez 5-ti intimek denně se neobejdu, někdy i více a stále asi není nalezena příčina, protože zatím se to Mudře nepodařilo zastavit ničím. Ještě nikdy jsem nebyla ani den „suchá“.
Napřed že mám v kultivacích Gardnerella vaginalis, tu mě a manželovi přeléčila Entizolem, pak výsledek negativní, ale výtok přetrvává, teď že mám E-coli a ta je tam zatím pořád.
A jak dlouho ty potíže jsou? Pokud se to opakuje třeba 2-3měsíce, tak bych manžela poslala na urologii - na výtěry a tobě by kromě kultivací měla odebrat chlamydie, mykoplasmata. Nechci být hnusná, ale jestli to je opakovaně, došlápla bych i na manžela - ne jednou jsem viděla, že takové potíže jsou způsobeny záletníky
tím neřikám, že vždy opakující se záněty jsou způsobeny tímto, ale bohužel docela často jo, obvzlášť, jestli dřív na to žena nikdy netrpěla a pak najednou jo..Nějaká léčba by zabrat měla - trvej na vyšetření a pokud se to zlepší, tak nasadit ty lactobacily a ten vitagyn. Polikat laktobacily můžeš hned a nějaká ta detoxikace nikdy neuškodí.
Jde spíš o to, že to není opakované, ale ještě nikdy se „to něco“ nevyléčilo, mám to pořád, nkdy problémy nebyli vyřešeny, mám to několik let, proto jsem zoufalá.
Tak pokud to je už několik let - byly vyšetřeny chlamydie, mykoplasma, ureaplasma? Pokud vyšla v kultivacích E. Coli, jsou tam rovnou psány ATB která pomáhají - na jak dlouho je Dr, napsala - týden/dva? Dělala někdy kombinace - jíst tablety a k tomu zavádět?
Napíšu to jinak, několik let mám výtok, který je žlutý a zapáchá, cca 7 let, který nebyl nikdy vyléčen, protože gynekoložka mě roky dávala všelijaké globule na zavádění a nikdy to po nich nepřestalo. Pak se mi snažila namluvit že to tak může být, že to někdo má prostě takový výtok a že je to normální. Tak jsem na ni teď letos konečně uhodila že se s tím žít nedá a jestli by s tím jako žila ona sama, ať mě udělá prostě jiná vyšetření a teprve potom laskavě nabrala kultivace a sdělila mě že mám tu bakterii Gardnerella vaginalis, přeléčila mě i muže Entizolem jak ústně tak na zavádění, po léčbě byli výsledky negativní, ale výtok nepřestal, tak se vyšetřovalo jestli nemám chlamidie, prý negativní, teď na ty antibiotika a dnes jdu a jsem zvědavá co mě řekne a předepíše, ve výsledcích mám tu e-colu, jenomže ona pořád jako že so se mnou, co vám dám, já už nevím co s vámi a tak si zjišťuju jak se to léčí, abych jí snad já!! poradila co mě na to má dát, protože jsem opravdu zoufalá.
A jestli brala kultivace i na mykoplasma a ureaplasma, tak to nevím.
No, tak to těžko radit, pokud to je tak dlouho. Preparátů se vystřídalo už určitě hodně (teda pokud pedtím vůbec něco nabrala a nedávala jen něco na kvasinky od oka (Jenamazol, Canesten, Boraxové globule atd.-to je vše „na jedno brdo“)). Klion D nebo Macmiror jsi někdy měla? To jsou preparáty co dobře účinkujou na širší spektrum bakterií..V případě takto dlouhých potíží bych se nespokojila s týdení lečbou, ale alespoň 14dní.
Macmiror jsem měla několikrát, pak Dalacin krém také několikrát a Betadine, víc si nevzpomenu, ale jsem tam prostě pořád a výtok neustává, je žlutý, zapáchá, tak přece někde musí být chyba, něco to musí způsobovat…a právě předtím vše jen od oka, máte tam zánět to přeléčíme a nenabírala nic.
Ahoj,
kdo máte zkušennosti s léčbou bakterie E-coli diagnostikovanou v pochvě. Ne a ne se toho zbavit, kultivace stále ukazují její přítomnost. Jak jste se vyléčily vy a co pomohlo, už jsem zoufalá…