Balíčky z Číny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16201
30.1.20 12:30
@Heivka píše:
@zrcadlo Můžu to použít? Pořád nejsem schopná rodičům rozumně vysvětlit proč nechci, jako moje sestra, nakupovat dětské hračky v Číně i když vím, že to co koupím v obchodě je taky z 90% vyrobeno v Číně. :mrgreen:

Beze všeho, já budu jedině ráda. Syn od sestřenky (student) šel v listopadu na brigádu do třídírny České pošty v Malešicích a zažil to na vlastní kůži. Nevím už teda kolik těch balíků roztřídil za směnu, ale byly tam s ním autobusy agenturních Ukrajinců (protože přeci za ty peníze Čech dělat nepůjde), a řekla bych, že minimálně jednu směnu třídil balíky jedné paní od nás, která se chlubila tím, jak jí před Vánoci přišlo asi třista balíčků a žádný nebyl dražší než za stovku (řada z nich právě věci typu silikonová mašlovačka, formičky, sponky do vlasů, čelenky - a podle ceny z jednotlivých e-shopů, takže sponky za dvacku z jednoho, čelenky za dvacku z druhého - protože v tom prvním byly o 3Kč dražší…). Když jsem jí říkala, kolik peněz zaplatíme z veřejných prostředků jen na to, aby si ty balíčky převzala (a obaly naplnila kontejner na tříděný odpad - v tom lepším případě - nevím, jestli třídí), tak se nafoukla a řekla mi, že jí závidím, že si umí udělat hezké a levné Vánoce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
30.1.20 12:39

@zrcadlo Díky za tvůj příspěvek! :potlesk: Sama bych neměla po pár eko-diskuzích na e-miminu energii ho psát. A jediné, co mě mrzí, je to, že si ho přečte málo lidí a ještě méně ho pochopí či se dokonce podle něj zařídí. Nicméně jsem fakt ráda, že stále potkávám lidi na stejné vlně. Byť teď zrovna virtuálně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16201
30.1.20 13:09

@pet p @Nairol @Leli83 Moc díky, upřímně jsem spíš čekala reakce „hleď si svýho, díky nám mají děti v Číně co jíst“, takže jsem moc mile překvapená ;)
I kdyby se nad tím zamyslelo pár jednotlivců, tak to stálo za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.1.20 13:19

Tak ja mam jiny nazor, kdyby nas tady nasi vlastni prodejci nestiraly z kůže tak nakupuju zde. Takový obal na mobil, vsichni ti prodejci kupuji v cine a tady u nas nasadi 150 navic. Proc jim to platit.. Nebo chranic skla.. Tuzky na mobil… V nasi prodejne ceske jsem koupila tuzku na mobil uplne stejnou jako na ali, akorad 4× draz a za tyden se rozpadla. Takze to radeji koupim tam.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
30.1.20 13:21

A to ze zaplatíme cp? Tak aspon je prace, klesne objem baliku, tak budou propouštět…

• Citovat
  • Upravit
LKL
1114
30.1.20 19:39

@zrcadlo jee ja jsem tak rada ze jsi vetsinu mych bodu napsala za mne a ja to ted nemusim datlit!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.1.20 22:23

Jestliže mate obavu, tak si umyjte ruce a oblečení vyperte a mate po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.20 22:28
@petra.prelouc1 píše:
Poslední dobou jsem si oblíbila objednávání různých věcí z čínských e-shopů. Právě teď mám na cestě asi 3 balíčky. Všude na internetu se píše, že v Číně je teď ten nový vysoce nakažlivý virus. Myslíte, že se můžu nakazit z těch zásilek, kdyby je třeba balil někdo nemocný? Mám strach to vůbec otevřít. :,( :,( Je to všechno vesměs dětské oblečení.

Na tvem miste by jsem to okamzite vsechno vyhodila. I s balickem! At te proboha vubec nenapadne to otevirat!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex