Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jakou máte zkušenost s používáním bambusových barevných plenek od firmy Kikko? Přestože je peru maximálně na 40 C, nesuším v sušičce ani je nežehlím, časem začnou krabatět a původní rozměr 70×70 cm se srazí přibližně na 70×60 cm. Zůstávají stejně savé, ale tohle poměrně dost komplikuje skládání a taky je pak problém větší mimčo do plenky vůbec zabalit. Nevím, jestli je to normální, nebo jestli dělám ještě něco špatně.
Já je mám taky a nemůžu si stěžovat
Stále vypadají pěkně a rozhodně mají původní tvar.
Leník127 píše:
Já je mám taky a nemůžu si stěžovatStále vypadají pěkně a rozhodně mají původní tvar.
A jak dlouho už je máš a jak je pereš a jak s nimi tak vůbec zacházíš? Nevím, co dělám špatně.
Tak ty moje původní tvar rozhodně nemají, mají tak 70×40cm ![]()
Rezignovala jsem, dávám je do skladu na draka z obyčejné čtvercovky jako vkládačku.
No, 70×60 je jeste dobry, 70×40 blbsi
Ja tedy peru na 60, susim v susicce, ale i ty, ktere nesusui v susicce je maji po nejake dobe jak ja. Tez jsem myslela, jak je dam na dalsi ditko do skladu a houby. ale sajou super, kdyz davam do skladu, tak dam na draka obyc bavlnenou a do ni na dvanactiny(po nejake dobe na osminy, jak se srazi) kikko. Jen ten novorozenecky se neda takto vycpat, je mensi a tlustsi, by to dite lezelo z kopecka ![]()
Tak jsem plínku schválně vytáhla a přeměřila, má 65×37cm
To jsem se ani moc nesekla.
Peru na 40, ždímám na 800, sušičku nevlastním.
Mysina píše:Leník127 píše:A jak dlouho už je máš a jak je pereš a jak s nimi tak vůbec zacházíš? Nevím, co dělám špatně.
Já je mám taky a nemůžu si stěžovatStále vypadají pěkně a rozhodně mají původní tvar.
11 měsíců, peru je na 40 a 1000 otáček. Sučičku nemám. Ani je nežehlím ![]()
No tak já mám kikko bambus taky a zatím v pohodě, nějak extra se nesrazily, nejstarší mám víc jak půl roku, prala jsem na 60, občas prohnala sušičkou, teď peru na 40 a stále dobrý, zatím s nich v pohodě umotám sklad na draka.
No tak já mám kikko bambus taky a zatím v pohodě, nějak extra se nesrazily, nejstarší mám víc jak půl roku, prala jsem na 60, občas prohnala sušičkou, teď peru na 40 a stále dobrý, zatím s nich v pohodě umotám sklad na draka.
Leník127 píše:Mysina píše:11 měsíců, peru je na 40 a 1000 otáček. Sučičku nemám. Ani je nežehlímLeník127 píše:A jak dlouho už je máš a jak je pereš a jak s nimi tak vůbec zacházíš? Nevím, co dělám špatně.
Mají opravdu pořád těch 70×70 cm jako když byly nové? Nechápu, proč se mi sráží, dělám s nimi v podstatě to samé jako ty ![]()
Muze to byt prackou, kdyz pracka napousti teplou vodou, tak nektere ti nenapusti presne tech pozadovanych 40, ale klidne teplejsi a pak si to pomichaji se studenou, ale ten teplotni sok tam je. Proto se nekomu muze i srazit treba vlna v pracce, i kdyz je program na vlnu.
Taky je mám takové krabaté a menší,mám je 4 měsíce a peru je na 60,sušičku nemám,na to jak byly drahé tak teď vypadaji hrozně,naštěstí pořád sajou,já je používám jako osušku,ale jak syn roste a plenka se scvrkavá tak nevím nevím jak dlouho je budu používat ![]()
Taky mám obdélníky, hlavně ty barevné. nebělené jsou zatím Ok, ale mám je relativně nové. Peru na 60, točím 1000. Ale stejně na ně nedám dopustit. Na rovno jsou v pohodě. Když jsem skládala, tak jsem složila obyč čč, stejně ta složená plína toho moc nepobere a do ní kikko bambus jako vkládačku.
Neczuz je to fakt divné, já mám právě lepší ty barevné.
No každopádně až už to jsou čtverce či obdélníky tak sajou dost dobře.
![]()