Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
to teda je padly na hlavu…me teda na den staci taky maximalne tri pliny…ale jakmile se mala pokadi tak okamzite prebaluju…dyt je to hnus…komu bi se libilo mit celej den u zadku hovno ze…navic teda nevim jak u te tve kamosky ale me posrany dite smrdi
![]()
Tak to každopádně,taky bych ji zabalila do pos… pleny a nechala ji v tom celé odpoledne.By mě zajímalo jak by se jí to líbilo ![]()
No, my mame taky na den ctyri pleny, obcas zapomenu a jen tri… nicmene pokadenou prebaluji hned, jinak by to mela snad i na hlave…
Ahojky, tak to se mi zdá opravdu trhlé
, ale ono víte každá maminka má svůj řád a vidí všechno jinak jak druhá. Já jsem zase přebalovala malého docela často a taky mi říkaly maminy, že to přeháním, vlastně každé 2,3 hodiny… I nyní, když má malý 19 měsíců, zkoušíme už nočník, už se daří, ale pořád má plenku, tak měním po těch 3 hodinách.
Já bych ji něco naznačila, ne ji urazit, ono jak říkám, každá si myslí svoje, ale třeba začít i gynekologických problémech u děvčátek a třeba se zamyslí. ![]()
ještě mně napadlo, určitě je v kočárku, to přece neni problém i venku přebalit nebo někde v koutě do jiné plenky ![]()
Bohužel mám v okolí taky to samé, ale je to kluk.Myslím si, že u holky je to horší, ale i tak je to hnus. Já přebaluju často a když se pokadí, tak hned jak na to příjdu, za prvé smrdí a za druhé ze zdrav. hlediska. Zrovna ta z mého okolí má plíny za hubičku, tak si myslím, že to není tím, že by šetřila, ale malej má věčně plínu až u kotníků, jak ji má těžkou.Víceméně přebaluje až ji na to upozorní okolí. Nechápu to.
Prijde. Ja prebaluju casto, i kdyz neni kakani.
Ale pridam cerstvou historku pro zasmani - vcera jsem po usnuti malyho slysela, ze v postlyce tlaci. Rikam si - o.k.,chvilicku pockam, a pujdu ho prebalit. No - a zapomnela jsem
. Po cca 3hodinach jeho spanku jdu do kuchyne, ze se pomalu taky nachystam ke spani, no a vzdycky, kdyz jsem prosla urcitym usekem kolem dveri do loznice, ucitila jsem „cosi“ (ale porad jsem myslela, ze je to jeste z kose - obcas je plina maznuta zejo), tak ze manzel s tim dojde, az prijde domu) … no a pak se mi najednou rozsvitilo - hele ono uz to jeho hovinko chudaka bylo citit i pres dvere z loznice, proste skvirou u kliky uz to slo ven …
No hned jsem tam vlitla, smradu jak v Carihradu, ale prdka opruzena nebyla, i kdyz teda nalozino mel pekne, chudak.
Ja se divim, ze to ta Tva znama snese, chudak holcicka.
Nepochopitelné to je ![]()
Reagujete nějak, když ve Vašem okolí něco podobného zažijete ![]()
Anonymní, řekla jsi té známé něco?
Osobně mě takové věci nenechávají chladnou, takže si nějakou poznámku neodpustím, vždy se snažím tak nějak v dobrém ![]()
Hnus, chudák dítě. ![]()
Ale píšete, že některým stačí 3-4 plíny (i osmiměsíční dítě
). Co to máte za fantastické plíny?
Já používám babylove a huggies a dítě (10 měsíců) za den spotřebuje tak 8-10 plín. Třeba dneska vstávala v osm, pak spala od čtvrt na deset do jedenácti a do teď jsem vyměnila 4 plíny (3 mokré a jednu pakaděnou) a to je půl jedné!
V mokré být nesnese, okamžitě se ozve.
Tak to je síla
,kor u hočičky,tímto jí může způsobit pěkný opruzeniny a nemluvě o zánětu a infekci v intimních místech jestli má řídkou stolici!no,i takový matky jsou,ale je to hrozný!
![]()
Chudák holčička a teda 3 plínky na den mi přijde hodně málo ![]()
Občas se mi stane, že se miminko pokaká těsně před tím než usne a zjistím to až po probuzení i tak mám špatný pocit, že mimi spalo v pokakané plínce ![]()
chuděra holčička musí mít prdelku opruzenou když je celý den v pokaděné plence…tedy bety na to hodně trpěla jakmile se pokakala musela jsem okamžitě přebalit jinak by se mi zprudila má hodně citlivou kůži i ted kdy už je bez plenek tak mívá opruzený zadeček jen třeba že se zpotí…jak už tu někdo psal…dala bych ji to na zadnici taky na celý den…fuj
Chtěla jsem se zeptat,co si o tom myslíte - mám jednu známou, která má 10 měsíční holčičku. Bavily jsme se o tom,kolik spotřebuje denně plínek. Tak prý 3
(podotýkám, že na nočník nechodí) No a pak jsme spolu byly na procházce, malá se brzo odpoledne pokadila a maminka prohlásila, že to už vydrží do večera, až se půjdou koupat. Prý ji EE v plence nevadí (akorát chtěla spinkat a kroutila se jak žížala…). Nepřijde vám to tak trochu padlé na hlavu? Kor u holčičky?