Můžou látkovky do sušičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1572
26.8.10 21:45

Můžou látkovky do sušičky?

Ahoj holky! Právě mi manžel splnil sen a koupil mi sušičku na prádlo. Děsila jsem se už zase zimy, že mi bude prádlo ve sklepě schnout minimálně 2 dny. Akorát teď řeším, jestli můžu do sušičky dávat i látkové plinky. Pokud jo, tak na jaký program, teplotu a délku? Poradíte někdo? Mám sušičku Miele. No a plinky mám všechny možné: bambusky, konopky, bavlněné…
Díky předem za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5173
26.8.10 22:04

Já myslím,že určo jo… čtvercovky a vkladačky bych se tam dát nebála,vlňáčku a svrcnáky z pul bych tam asi nedala a kalhotový plenky který potřebujou ještě svrchňáky bych tam dala taky,na jakej program neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zu
4347
26.8.10 22:07

Ahoj!
S PUL vrstvou určitě né, to je jasné..
Dávám normálně s ostatním bavlněným prádlem, ale doschnou vždy až venku..To by musela jet snad tři hoďky..Však sama vyzkoušej..
Opotřebují se víc, ale zas budou měkunké a rychleji suché..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
26.8.10 22:26

Ano muzes dat do susicky latkovky, jsou takove mekci a ja teda davam s bavlnou. Jinak silnejsi necham doschnout venku na topeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.8.10 09:02

Ja jsem i ten pul strcila do susky :oops: No zdemolovala jsem si ho, takze pul neee :lol:

Vetsina vyrobcu uvadi, jestli je vhodne do susicky, ja mam hlavne bambus a bavlnu, strkam vsechno do susicky na bavlneny program, protoze jedine tam se vejde cela pracka, ty jemnejsi susici programy pojmou jen pulku. Zatim zijou vsechny pliny, jsou krasne mekke, jen nektre, ktere maji vyslovene susicku zakazanou, tak se smrskly, napriklad bamboo extra.
A nevim, jak maji povolenou susicku kikko babusky, ale ty mam cca polovicni :roll: Funkcnosti pliny to neubira, nicmene treba sklad na novorozence uz z toho fakt nevykouzlim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.8.10 10:00

Kikko bambusky jsou poloviční i normálním sušením. a opravdu jak když je přeložíš napůl. obdélníky jak vyšité.

• Citovat
  • Upravit
2417
27.8.10 10:19

Ad Kikko babmusky…je to tou teplotou, možná i ždímáním :nevim: Koupila jsem pokusně nový barevný a peru je na 40, ždímám na 800. Zatím drží a jsou pořád jako nový :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
27.8.10 10:39

Dávám do sušičky všechny plenky, konopné, bambusové, bavlněné, nedávam jen AIO a pul kalhotky.
Jinak mě naopak příjde, že Kikko bambusové jsou ze sušičky lepší, než sušené normálně, bych řekla, že mají i lepší tvar, podobají se více čtverci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
27.8.10 20:53

Ahoj holky! Díky za radu! DNeska jsem to vyzkoušela a zírala jsem, jak rychle to bylo hotové. Dala jsem teda jen na zkoušku pouze plíny, takže to byla tak čtvrtina sušičky. No a akorát bambusky nechám ještě do rána rozvěšené, protože jsou pořád trochu navlhlé. Ale měla jsem strach třeba z těch Imse Vimse, co jsou už 2v1 - jakože se na ně nedávají svrchní kalhotky. A nic se jim nestalo, naopak koukám, jak mi pěkně změkly. Takže první dojmy suprové!
Pastelko - neměly by se plíny prát minimálně na 60? Kvůli bakteriím? Já je čas od času i vyvařím na 90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí