Barefoot boty pro dospělé

10021
30.3.24 17:18

Barefoot boty pro dospělé

Děvčata, prosím, poraďte.
Už delší dobu mě trápí otlaky na malíčcích a nedaří se mi sehnat dostatečně široké boty, které se dají vzít k sukni/šatům/kalhotám do práce. Tak jsem začala pošilhávat po barefootech.
Ale trochu mě odrazuje, že prý moc nevydrží - je to pravda? Nerada bych dala 2-3 tisíce za boty, které můžu po půl roce vyhodit.
Dotaz dva - není nepohodlné chodit v nich po městě? Přeci jen je to tvrdý povrch. Netrpí klouby?
A nemáte tip na nějakou prodejnu v Brně, kde by se daly vyzkoušet?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
287
30.3.24 17:25

Slyšel jsem chválu na barefoot boty od značky Altra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
30.3.24 17:44

Záleží na značce. Mám boty značek BeLenka, Barebarics, Jampi, Xero a Merrel. Drží všechny dobře, kromě těch merrel, ty jsou naprostý propadák. Dají se vybrat boty, které mají dost tlustou podrážku, v podstatě jak normální boty, v těch se dá krásně chodit po městě, případně koupit o něco větší a dát si vložku na změkčení došlapu. Já osobně nezvládám bf sandále na léto a zejména na léto ve městě, to fakt potřebuji normální, mám značku Vasky, ty jsou také celkem široké. Velmi si pochvaluji BF boty v zimě, to jsou snad první boty, v kterých mi není zima.

• Citovat
  • Upravit
252
30.3.24 17:51

Já nosím jen BF už tři roky. Nosím je úplně všude. Na začátek je dobrý víc jakoby přemýšlet nad tím jak jdeš, nedupat na paty, dělat jakoby kratší jemnější kroky. Moje první BF (Leguano) jsem po třech měsících docela dost šoupla podrážku ale mají za sebou tři sezóny a dál už to nešlo. Další co jsem pak kupovala na podzim (taky Leguano takže stejná podrážka) nosím dvě sezóny a podrážka je stále jako nová. Asi jsem se „naučila“ chodit :lol:
Jinak v Brně bych určitě zkusila naBOSo, bude tam velký výběr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
30.3.24 17:52

Tak ze zacatku to bude asi divne, neprijemne, ale je to o zvyku. Chce to zacit nosit postupne a vetsinou je potreba i upravit styl chuze. Samozrejme, pokud ma clovek 1 boty a nosi je kazdy den, tak se rychleji znici. Ale to podle me i obycejne boty z obuvi. Ja mam barefootu vic a jedny uz mam treba 3 roky a jsou porad ok. Jinak jsem mela stejny problem, neustale puchyre na malickach a sedrena kuze. Ted mam konecne pokoj :) Doporucuji najit si kvalitni obchod, kde člověku poradi s vyberem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
30.3.24 19:02

Nosím bf boty 8 let. Moje první vivobarefoot stealth mám doteď. Každopádně jsem zakotvila u znacky Peerko. Do práce mám ušité baleríny od Rachell. A ty mám na nohách v pracovní dny 8h a drží 5 let.

Výše zmíněné Altra jsou sportovní a spíš kompromis, mají silnou podrážku, ale na běh jsou super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25341
30.3.24 19:31

Po městě na tvrdém povrchu do spíš ublizis.
Mě sedí že sportovních Merrell. Balerínky mám Xero. Ty miluju. Obecně se mi Xero líbí. Mám je už 4. rok a nosím je od jara do podzimu. Vydrží dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
30.3.24 19:34

Pokud nechceš do úplného barefoot (kromě anatomické špičky ohebná tenká podrážka, nulový drop), zkus některé kompromisní boty - mají anatomickou špičku ale tlustší podrážku. Mám úzkou nohu, takže mi sedí jiné značky.
Ale podivej se na boty Peter Wagner, ty vypadají širší.

Edit: ještě můžeš vyzkoušet Joe Nimble, na mně jsou moc široké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10155
30.3.24 20:11

Já nosím Barefoot též už roky, většinou fare. Balerínky mám od grundies, sandále od tiki… Muž nosí Merrell a freet..
Oba máme boty několik sezón..
Zaklad je správná chůze, a dobře padnoucí boty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
30.3.24 20:52
@xsaleen píše: Více

Taky mám sandály tikki a pokaždé si musím koupit nové, ale ne kvůli tomu, že nevydrží, ale co rok, to nové barvy a já neodolám. :mrgreen: Chlap je ze mě na mrtvici. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
31.3.24 15:17

Jsem už asi 5 let čistě na BF. Jde o to se naučit správně chodit, nedupat na patu, pak jsou BF vhodné i na tvrdé povrchy. Jsou i videa na Youtube.
Pak když máš botu, která ti dobře sedne a chodíš správně, nezničíš je. Namátkou mám doma např celoročky Groundies 3 roky, balerinky Shapen 3 roky a všechny jsou v naprosté pohodě, stále je nosím. Tikky sandále jsem měnila po 2 sezónách (tu třetí byly ještě nositelné, funkčně ok ale už ne úplně krasavice :) už spíš jen tak po vsi, po zahradě). Jo a zimní kožené Viva byly moje první BF a stále je mám. Už nejsou úplně reprezentativní, ale podrážka je stále v cajku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
31.3.24 15:22

Jo a manžel má dvoje kožené Camprery, které (kromě léta) střídá do práce a ty první teď bude měnit po 4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
26.7.24 14:19

Ahojky, mohla bych mít taky prosím dotaz… Je vhodné kupovat první BF boty na netu? Nebo je přeci jen lepší ozkoušet přímo v prodejně na nohu. Přeci jen ceny internetové a v obchodě se kolikrát dost liší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.24 15:40

@Mušálek Já objednávám z eshopu Ráj dětských botiček barefooty pro dcery i pro sebe a vždycky nám všechno sedlo. Mají přesné tabulky, změřím a zatím nám všechno přesně sedělo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková