Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, prosím, uvítala bych tipy na boty pro děti s dominantními palci a spíše širší nohou. Nejlépe, kdo má s tím zkušenosti. Zajímala by mě nejvíc zkušenost s Keen botami, popř. nějakými vhodně tvarovanými nebarefoot botami. Pokud je to vůbec reálné.. Momentálně nosí barefoot Jonap, a asi by jim seděly i Froddo, musíme vyzkoušet. A tím asi bohužel končíme, když nechci dávat za boty 2tis. a víc, nebo jim kupovat o 2 čísla větší boty. Právě ani nevím, jestli se mi mají barefoot boty úplně líbit, tou tenkou podrážkou, málo zpevněnou patou a věčně se shrnující stélkou.
@Agnes86 Jestli se vám shrnuje stélka v botě, tak ta bota velmi pravděpodobně nesedí dobře. Z mé zkušenosti když je bota moc velká (takže jestli kupuješ o 2 čísla větší, tak to může být tím). Jinak mě hned napadly Viva, ale ty nejsou úplně nejlevnější. Baby bare jsou na širší nohy s dominantní palec, Be Lenka, Tikki, možná Koel, tenisky Merrell trail glove (ty nejsou úplně nejširší, tak je potřeba porovnat s vaší nohou).
@Hoa Mai píše: Více
Díky ![]()
Jinak ta stélka co jsem vypozorovala, se shrnuje asi spíš při nazouvání, hlavně s ponožkama s protiskluzovýma tečkama ale někdy i s normálníma. Ona v těch Jonapech je ta stélka hrozně měkká nebo jak to říct. Boty mají sednoucí. O 2 čísla větší bych musela kupovat byty s obyč špičkou
Fare teď vyjelo s novou řadou Wide - která je BF kompromis (má tlustší podrážku a trochu zpevněný opatek, přitom špička je velmi dobrá. Jinak ani tebou zmiňované Keeny nejsou na výrazněji dominantní palec moc dobrá volba ![]()
Frodda na širokou nohu úplně nejsou.
@vedma007 píše: Více
Díky, ty Fare wide vypadají dobře
. Jen teda nevim jestli půjdou někde v okolí vyzkoušet