Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
nemáte někdo tipy na nějaké podprsenky pro 14ti letou? Hledám už delší dobu, spíš s vycpávkami. Teď nosím podprdy z C&A které mi nepadnou (ne nijak moc, ale trochu odstávají). Bude to asi blbá velikost ale oni mají i celkem blbý tvar. Nedávno jsem si objednala z lindexu velikost správná, ale zase byly s vycpávkami a v oblasti od prsa k podpaží odstávaly. Poslední dobou uvažuji i nad kosticovými protože jen vycpávkové za normální cenu (třeba max. do 500 Kč), kvalitní a hlavně 100% padnoucí fakt asi nikde neseženu. Mamka mi samozřejmě pomáhá, ale nebaví jí lítat po obchodech a zkoušet, což já bych prostě potřebovala. A ani mi moc poradit nedokáže, nemá s tím moc zkušeností a od té doby, co začala kojit (mě - takže už 14 let) nosí podprdy bez kostic a vycpávek. Ale sama prý předtím nosila (netuším kdy, jestli už v mém věku) podprdy s kosticemi. Kosticové jsem zatím ještě nikde nezkoušela, ale mám z nich docela strach, protože prý musí perfektně padnout a nevím, jestli by to pod tričkem nevypadalo divně (přece jen mi je teprve 14). Kámošky mi s tím taky moc neporadí. Jedna má prsa úplně mrňavá, nosí sportovní podprdy, druhá velikostně cca jako já, ale přijde mi, že sama tomu úplně nerozumí a když se třeba převlíkáme na těláku tak vidím že ani její podprda moc nepadne. A třetí taky velikostne cca jako já, prý dřív nosila kosticové, což nechápu jak stihla, protože od té doby co jí znám (3 roky) nosila pořád jen s vycpávkami a kostice prý nemají k nedovyvinutým prsům cenu. A jinak ona jen lindex (na její doporučení jsem to zkoušela). Nemáte někdo prosím nějaké tipy na padnoucí podrpdy, ať už kosticové, nebo vycpané (bez vycpávek se bojim že muzou být vidět bradavky)? Velikostně kolem 75 B/C.
Vím, že je to šíleně dlouhé, ale já už fakt nevím co dál. Doufám, že mi alespoň někdo odpovíte. Moc by mi to pomohlo.
Díky
Zajdi si do specializovaného obchodu s prádlem a nech si poradit tam. Ty zensky povetsinou ví, co delaji a navíc mají oko".
Muzes si vyzkouset desitky ruznych střihů, každé sedí neco jineho.
Jestli ti podprsenka odstává, bude pravdepodobne velky košíček, nebo spatny poměr šířky a košíčků.
Napis z jakeho si mesta, nebo které větší máš poblíž, pak ti muzeme poradit přímo prodejce ![]()
@Mar__tanka1983 a nebude to moc drahé? Já se bojím, že jedna bude stát třeba 1 500 Kč. A město Rychnov nad Kněžnou (Královéhradecký kraj) ![]()
@loren148 píše:
@Mar__tanka1983 a nebude to moc drahé? Já se bojím, že jedna bude stát třeba 1 500 Kč. A město Rychnov nad Kněžnou (Královéhradecký kraj)
A zkoušela jsi nějaké kalkulačky na internetu na správnou velikost?
@jita22 píše:
A zkoušela jsi nějaké kalkulačky na internetu na správnou velikost?
Jj zkoušela i přímo třeba obchody, kde jsem kupovala, ale nesedí, nebo nemají typ podprdy ![]()
Já myslím, že to nezbude než obejít obchody, doku nenatrefíš na tu pravou. Já nosila zprvu nějaké látkové, co pořídila mamka
, pak mi starší sestra koupila první pořádnou podprsenku a ta byla z tesca, pak jsem kupovala dlouho tam, že celkem padly a nestály majlant. Malé podprsenky nepříliš drahé a všelijakých tvarů a střihů mívali taky v tezenis, i ty bez kostic.
@loren148 píše:
@Mar__tanka1983 a nebude to moc drahé? Já se bojím, že jedna bude stát třeba 1 500 Kč. A město Rychnov nad Kněžnou (Královéhradecký kraj)
Muzes to udelat i tak, ze si nechas poradit, vyzkousis, zjistis správnou velikost, koupis si jednu a uz budes vědět, po cem jit priste (velikost i cena). Nemusi to byt vzdy za 1500.
V plzni chodím do obchodu, ktery není žádný superluxus, ze by tam clovek nechal vyplatu, ale damy se vyznaji. Kupuju si tam okolo 500-1000, casto tam mají i vyprodeje, pak koupim i za 300.
A radsi jednu spravne padnouci, nez tri z háemka, co ti stejne nesedi a po petikilu te vysly na 1500 taky a jeste jsou naprd ![]()
@loren148 zkusila jsi Astratex? Můžeš objednat, vyzkoušet a zaplatit pak jen to, co si necháš. Mají kalkulačku, velikost ti vyjde tedy větší, ale mně vždycky seděly perfektně. A to jsem měla o dost větší a neforemnější prsa. Některé jsou drahé, ale v akcích se dá nakoupit i slušně.
Koukni se na Asratex na jejich kalkulačku velikostí. Já celý život (od puberty) nosila 75 B a přitom mám správně 70 D. Tipuju, že máš velikost také určenou blbě, když ti odstávají. Na Astratexu mají pak i velký výběr podrsenek, můžeš si jich objednat víc a nepadnoucí pak vrátit.
Jj, tohle chce ze zacatku ozkouset, jaky strihy ti sedi lip, zalezi i na vzdalenosti kosicku od sebe, jeho tvaru, neni to jen o velikosti… push-upky tlaci prsa k sobe, bardotky nadzvedavaji odspod a drzi je od sebe…
ja mam drobny hrudnik, takze velikost 70A-B, ale siroka prsa v zakladne, takze aby me to neskripalo tak musim jit do 70C no a na to zas nemam objem, je to orisek no…
ja nakupuji na astratex, objednam toho vic a pak vratim, ale uz to mam trochu v oku
@loren148 píše:
Ahoj,
nemáte někdo tipy na nějaké podprsenky pro 14ti letou? Hledám už delší dobu, spíš s vycpávkami. Teď nosím podprdy z C&A které mi nepadnou (ne nijak moc, ale trochu odstávají). Bude to asi blbá velikost ale oni mají i celkem blbý tvar. Nedávno jsem si objednala z lindexu velikost správná, ale zase byly s vycpávkami a v oblasti od prsa k podpaží odstávaly. Poslední dobou uvažuji i nad kosticovými protože jen vycpávkové za normální cenu (třeba max. do 500 Kč), kvalitní a hlavně 100% padnoucí fakt asi nikde neseženu. Mamka mi samozřejmě pomáhá, ale nebaví jí lítat po obchodech a zkoušet, což já bych prostě potřebovala. A ani mi moc poradit nedokáže, nemá s tím moc zkušeností a od té doby, co začala kojit (mě - takže už 14 let) nosí podprdy bez kostic a vycpávek. Ale sama prý předtím nosila (netuším kdy, jestli už v mém věku) podprdy s kosticemi. Kosticové jsem zatím ještě nikde nezkoušela, ale mám z nich docela strach, protože prý musí perfektně padnout a nevím, jestli by to pod tričkem nevypadalo divně (přece jen mi je teprve 14). Kámošky mi s tím taky moc neporadí. Jedna má prsa úplně mrňavá, nosí sportovní podprdy, druhá velikostně cca jako já, ale přijde mi, že sama tomu úplně nerozumí a když se třeba převlíkáme na těláku tak vidím že ani její podprda moc nepadne. A třetí taky velikostne cca jako já, prý dřív nosila kosticové, což nechápu jak stihla, protože od té doby co jí znám (3 roky) nosila pořád jen s vycpávkami a kostice prý nemají k nedovyvinutým prsům cenu. A jinak ona jen lindex (na její doporučení jsem to zkoušela). Nemáte někdo prosím nějaké tipy na padnoucí podrpdy, ať už kosticové, nebo vycpané (bez vycpávek se bojim že muzou být vidět bradavky)? Velikostně kolem 75 B/C.
Vím, že je to šíleně dlouhé, ale já už fakt nevím co dál. Doufám, že mi alespoň někdo odpovíte. Moc by mi to pomohlo.
Díky
Muzes nosit polovyztuzene..nejen uplne vyztuzene. Astratex