Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@MamkaDouDou Já bych volila určitě nějaké s rukávy a rozhodně bez široké sukně (ani ne tak kvůli poprsí, ale kvůli zbytku postavy, aby sis zbytečně nepřidala kila). Na plnoštíhlých se mi líbí tento typ šatů, ideálně ne úplně čisté bílé, ale i čisté bílá by mohla být, pokud ti sluší.
Hlavně ne korzet!
Já si nechala ušít dlouhou saténovou sukni s vyšším pasem a k tomu jsem měla bílou košili.
@Janli píše:
Hlavně ne korzet!
Já si nechala ušít dlouhou saténovou sukni s vyšším pasem a k tomu jsem měla bílou košili.
O ušití jsem uvažovala, ale na co to pak využiju
Plus teda cena asi budou spíš desítky tisíc, ne?
Měla jsem šaty z Madory, vlastně je pořád mám v posteli
No a tam mi na míru udělali upnutý vršek korzetového typu s výstřihem co nebyl vulgární (dokud jsem se nepředklonila), vyšitá podprsenka a ta jejich ty moje F-G měkkého typu fakt udržela. A sukně vhodně aby nerozšiřovala nevhodně. Má to i trošku rukávky aby se to uneslo, ale přes vlasy nejsou vidět. Jsou jen pokryté krajkou.
Pak jsem zhubla a teď už zase nabírám ![]()
Nevím, zda případně ještě pořád nekojíte, tak co třeba přístupnější dekolt za tímto účelem? Jinak souhlasím s názory výše. Já si šaty nechala ušít, vstupu do svatebního salonu jsem se totiž vysloveně děsila. Sice jsem si trošku připlatila, ale krejčová udělala vše za mě, aniž bych musela zkoušet 20 modelů a ve všech se cítit blbě. Ale nevím, zda na to máte časový prostor a spolehlivé krejčové v dosahu.
@MamkaDouDou píše:
O ušití jsem uvažovala, ale na co to pak využijuPlus teda cena asi budou spíš desítky tisíc, ne?
Ta Madora stála tehdy 18, teď tak 22.
@MamkaDouDou píše:
O ušití jsem uvažovala, ale na co to pak využijuPlus teda cena asi budou spíš desítky tisíc, ne?
Záleží od krejčové a látky. Já za svoje před 5 lety platila cca 10 tis. i s prací.
@Hoa Mai píše:
@MamkaDouDou Já bych volila určitě nějaké s rukávy a rozhodně bez široké sukně (ani ne tak kvůli poprsí, ale kvůli zbytku postavy, aby sis zbytečně nepřidala kila). Na plnoštíhlých se mi líbí tento typ šatů, ideálně ne úplně čisté bílé, ale i čisté bílá by mohla být, pokud ti sluší.
Já bílou nenosím spíš, že jsem čuně, asi by mi měla slušet, teda podle té barevné typologie.
Amoc díky za tipy, ta zrzavá paní je super, dokonce má i věneček, ten bych chtěla také. ![]()
Zavinovaci střih na větších prsou vypadá super. Je to velmi lichotivé, a jak je tam mezi prsama zlabek, ten střih k němu přitáhne pozornost
naopak na plochéˇ hrudníku v zavinovacich šatech jako by cosi chybělo
to jsou zase hezci střihy ke krku nebo proste obecně normální vystrihy na rovném předním dílu ![]()
@Dea.Centaurea píše:
Záleží od krejčové a látky. Já za svoje před 5 lety platila cca 10 tis. i s prací.
A prodávalas je pak?
@MamkaDouDou píše:
Desítky tisíc? Za sukni jsem i s ušitím jsem dala tři tisíce. Za košili osm stovek. Dneska bych asi šla do tylové sukně a k tomu bílou halenku. Sukni jsem pak ještě nosila chvíli na plesy, protože nebyla bílá a košili do práce. Taky jsem se vdávala už dětná a nechtěla jsem klasický svatebky. Jsem vysoká, mám velký prsa a blbě se na mě shání konfekce….. Radši jsem volila něco netradičního.
@Semtex píše:
Zavinovaci střih na větších prsou vypadá super. Je to velmi lichotivé, a jak je tam mezi prsama zlabek, ten střih k němu přitáhne pozornostnaopak na plochéˇ hrudníku v zavinovacich šatech jako by cosi chybělo
to jsou zase hezci střihy ke krku nebo proste obecně normální vystrihy na rovném předním dílu
Já k nim zas úplně pozornost přitahovat nechci, i když mám žlab jak na kreditku. Se zavinovačkama mám většinou problém, že mají hodně velký výstřih.
@MamkaDouDou píše:
A prodávalas je pak?
Ne, musela bych totiž i s koženými kozačkami, které jsem měla dřív než ty šaty a bez nich jsou každé k prdu. Mám je ve skříni a pokud si s manželem uděláme nějakou párty po 10ti, 20ti letech, jen pro nás (svatbu jsme měli v 10 lidech), tak si je obleču. A pak do truhly a hezky se mnou shoří (pokud druhé mimi nebude dcera a nebude si je chtít nechat) ![]()
Příspěvek upraven 09.01.24 v 16:15
@Janli píše:
Desítky tisíc? Za sukni jsem i s ušitím jsem dala tři tisíce. Za košili osm stovek. Dneska bych asi šla do tylové sukně a k tomu bílou halenku. Sukni jsem pak ještě nosila chvíli na plesy, protože nebyla bílá a košili do práce. Taky jsem se vdávala už dětná a nechtěla jsem klasický svatebky. Jsem vysoká, mám velký prsa a blbě se na mě shání konfekce….. Radši jsem volila něco netradičního.
Dobrá cena. Tak to se porozhlédnu. Ale tlačí mě čas.
Jsou tady ženy, které móda zjevně zajímá. My jsme se tak nárazově rozhodli, že nebudeme se svatbou čekat na vhodnější konstelaci, ale uděláme ji za pár měsíců. Chceme úplně minimalistickou, ale i tak bych tam radši byla ve svatebních šatech než teplácích. Nesnáším nakupování oblečení a nerozumím módě. Máte nějaký tip na typ šatů, co budou slušivé na prsatý postavě. Ty prsa jsou standardně 17 měsíců tvarovaný kojením, nepředstavovat si Dolly Buster

Asi třeba říct, že mám nadváhu a zadek ladící velikostně k poprsí, tak nic upnutého