Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zjistili mi Barettův jícen. Jsem z toho totálně vystresovaná, protože mi byli řečeny, jen samé černé scénáře. Je tu někdo, kdo se s tím léčí?
Ahoj, koukám, že ti nikdo zatím neodpověděl. Já mám na něj podezření, jsem objednaná na gastroskopii, ale až za měsíc, tak mám strach, co se dozvím.
Nekouřím a skoro nepiju, ale vnímám, že mám reflux zhruba posledních deset let, ale nikdy jsem neměla problém kromě občasného kašle po jídce. Nikdy jsem neměla vyloženě pálení žáhy, ale v poslední době se mi špatně polyká, bolí mě v krku a cítím, jak se mi jídlo vrací. Užívám pantoprazol.
Jaké máš obtíže?
Jinak slyšela jsem, že se dá reflux léčit fyzioterapií, jde o brániční svaly, které správně posílené mohou pomoct, aby znova fungoval svěrač dole v jícnu. Jistě to za pokus stojí.
Já to stále odkládala, ale teď už se na to opravdu dám, hned po gastroskopii.
@hilvina Mám pálení v krku, jícnu a žaludku. Me ho potvrdili na gastru a do toho mě rozhodili tim, ze berou hystologii. Totalne mě ten strach pohltil, že jsem se psychicky zhroutila. Vysledky ještě nemám. Nemam chuť k jídlu a tím jak mám větší strach, tak samozřejmě tím je to pálení horší.
@Petula306 Mě řekl, že tam mám nějaké jazýčky, ze kterým musí vzít hystologii. Proto mám právě ten strach
@misulka34 To mě moc mrzí, co teď prožíváš. Myslím si ale také, že hystologie může potvrzovat i jen ten Barrettův jícen, zkoumají, jak moc je sliznice změněná.
Ahoj, jak jsi na tom? Mne vcera vecer volala lekarka vysledky, jsem totalne v soku, nepocitala jsem s tim. Specialne jsem se na gastru dr. ptala, jestli to tam vidi a rikal, ze ne, ale ze samozrejme pockame na vysledky a BUM
Mam 2 malicke deti. Nemuzu se z toho vzpamatovat.
@Nick.na.emimimo A co ti zjistili? Já stále čekám na výsledky. Jsem z toho už na palici.
@misulka34 píše:
@Nick.na.emimimo A co ti zjistili? Já stále čekám na výsledky. Jsem z toho už na palici.
Ze mam ten Barrettuv jicen
@Nick.na.emimimo Mě doktorka řekla, abych si z toho nedelala takovou hlavu, že to má plno lidí. Hlavne brát léky a zlepšit stravu. Človek hned myslí na to nejhorší, viď?
@misulka34 píše:
@Nick.na.emimimo Mě doktorka řekla, abych si z toho nedelala takovou hlavu, že to má plno lidí. Hlavne brát léky a zlepšit stravu. Človek hned myslí na to nejhorší, viď?
Dekuji za uklidneni, no ja mam porad hlavne pocit neceho v krku, az ztizeneho polykani, dychani…takze hned myslim na nejhorsi ![]()
@Nick.na.emimimo To ja mám taky.Do toho mě bolí záda, tak už nemyslím na to, že je to od zad, ale od něčeho jiného. Kdy máš jít zase na gastro?
No ja prave chci volat jeste gastro lekari, on udelal gastro a vse nechal poslat k praktickemu a vcera mi to volala prakticka lekarka. Ona rikala za rok. Ale urcite chci gastro konzultaci.
Ja jdu na gastroskopii v breznu. Mam chodit jednou za rok. Vynechala jsem pet let
Covid a pak jsem resila porad nekoho z deti misto sebe
Taky se bojim.