Barettův jícen, máte někdo ?

2504
22.1.24 11:05

Barettův jícen,máte někdo ?

Zjistili mi Barettův jícen. Jsem z toho totálně vystresovaná, protože mi byli řečeny, jen samé černé scénáře. Je tu někdo, kdo se s tím léčí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
45
25.1.24 20:56

Ahoj, koukám, že ti nikdo zatím neodpověděl. Já mám na něj podezření, jsem objednaná na gastroskopii, ale až za měsíc, tak mám strach, co se dozvím.
Nekouřím a skoro nepiju, ale vnímám, že mám reflux zhruba posledních deset let, ale nikdy jsem neměla problém kromě občasného kašle po jídce. Nikdy jsem neměla vyloženě pálení žáhy, ale v poslední době se mi špatně polyká, bolí mě v krku a cítím, jak se mi jídlo vrací. Užívám pantoprazol.
Jaké máš obtíže?
Jinak slyšela jsem, že se dá reflux léčit fyzioterapií, jde o brániční svaly, které správně posílené mohou pomoct, aby znova fungoval svěrač dole v jícnu. Jistě to za pokus stojí.
Já to stále odkládala, ale teď už se na to opravdu dám, hned po gastroskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
26.1.24 11:40

@hilvina Mám pálení v krku, jícnu a žaludku. Me ho potvrdili na gastru a do toho mě rozhodili tim, ze berou hystologii. Totalne mě ten strach pohltil, že jsem se psychicky zhroutila. Vysledky ještě nemám. Nemam chuť k jídlu a tím jak mám větší strach, tak samozřejmě tím je to pálení horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
26.1.24 12:22

Histologie se bere vždycky, právě k potvrzení toho Baretta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
26.1.24 13:34

@Petula306 Mě řekl, že tam mám nějaké jazýčky, ze kterým musí vzít hystologii. Proto mám právě ten strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
26.1.24 18:10

@misulka34 To mě moc mrzí, co teď prožíváš. Myslím si ale také, že hystologie může potvrzovat i jen ten Barrettův jícen, zkoumají, jak moc je sliznice změněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
26.1.24 19:44

@hilvina Děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.2.24 11:15

MAAAM :(

Ahoj, jak jsi na tom? Mne vcera vecer volala lekarka vysledky, jsem totalne v soku, nepocitala jsem s tim. Specialne jsem se na gastru dr. ptala, jestli to tam vidi a rikal, ze ne, ale ze samozrejme pockame na vysledky a BUM :,( Mam 2 malicke deti. Nemuzu se z toho vzpamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
9.2.24 11:49

@Nick.na.emimimo A co ti zjistili? Já stále čekám na výsledky. Jsem z toho už na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.2.24 12:19
@misulka34 píše:
@Nick.na.emimimo A co ti zjistili? Já stále čekám na výsledky. Jsem z toho už na palici.

Ze mam ten Barrettuv jicen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
9.2.24 12:25

@Nick.na.emimimo Mě doktorka řekla, abych si z toho nedelala takovou hlavu, že to má plno lidí. Hlavne brát léky a zlepšit stravu. Človek hned myslí na to nejhorší, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.2.24 12:31
@misulka34 píše:
@Nick.na.emimimo Mě doktorka řekla, abych si z toho nedelala takovou hlavu, že to má plno lidí. Hlavne brát léky a zlepšit stravu. Človek hned myslí na to nejhorší, viď?

Dekuji za uklidneni, no ja mam porad hlavne pocit neceho v krku, az ztizeneho polykani, dychani…takze hned myslim na nejhorsi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2504
9.2.24 12:36

@Nick.na.emimimo To ja mám taky.Do toho mě bolí záda, tak už nemyslím na to, že je to od zad, ale od něčeho jiného. Kdy máš jít zase na gastro?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.2.24 12:38

No ja prave chci volat jeste gastro lekari, on udelal gastro a vse nechal poslat k praktickemu a vcera mi to volala prakticka lekarka. Ona rikala za rok. Ale urcite chci gastro konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 12:46

Ja jdu na gastroskopii v breznu. Mam chodit jednou za rok. Vynechala jsem pet let :oops: Covid a pak jsem resila porad nekoho z deti misto sebe :? Taky se bojim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex