Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@misulka34 píše:
@Nick.na.emimimo Ahoj.Tak nic nádorového tam naštěstí nemám. Rikal, že mám prokázány ten reflux.Mam tedy přijít zase pul roku na kontrolu. Pokousim se najít nějakou kuchařku o zdravějším jídle, ale nic poradnyho nemůžu najít. Stejne i když beru ty léky, tak furt citim ty kyseliny.
No a ten Barrett se potvrdil? Ten sam o sobe neni nadorove onemocneni, jen zmenena sliznice, ktera časem muze bujet. Mne se to ted taky zhorsilo po kasli a nemocech. A muzu se zeptat, co uzivas za leky? Jinak jsem rada, ze mas vysledek v poradku ![]()
@Nick.na.emimimo Teď o něm nemluvil, ale podle mě ho nám, protože tam mám ty jazýčky a to je změna v tom jicnu.Ale myslel tím asi to že z hystologie vyšlo to, že tam je reflux.Jak už jsem psala minule tak v tom závěru, ho mám napsaný a musím za půl roku na kontrolu, to by při normálním refluxu, asi nemuselo být tak brzy. Jinak teď beru Nolpazu 20mg a Kinito 50mg. Jibak kyselo mám v puse furt, pálení v krku a knedlík. Bolesti zad.Je to peklo a člověk se stejně furt boji. Jinak moc dekuji.Je fajn si psát s někým, kdo má sice bohužel stejnou diagnózu, ale člověk není v tom sám. Klidne si můžeme psát soukromě.
Urcite muzem, me prave hrozne depta, ze mam jen Helicid 20 mg a kontrolu za rok, porad mi to prijde malo, ale mozna to jsou jen nervy. Taky mam ted prave zhorsene priznaky, lek mi nejde ani polknout a palí me v krku.
@Nick.na.emimimo To mas vše z nervů. Kdyby si tam měla nějaký nález, tak půjdeš dříve.
@misulka34 píše:
@Nick.na.emimimo To mas vše z nervů. Kdyby si tam měla nějaký nález, tak půjdeš dříve.
Ja mam ale nalez, vzdyt to pisu celou dobu
Mam to cerne na bilem. Proto jsem v teto diskuzi
Ty priznaky jsou typicke.
@misulka34 jsem moc ráda, že ti to „dobře“ dopadlo, sice reflux je hrozný, ale díky bohu, že to není horší. Já jdu na vyšetření v pondělí a taky se už hodně bojím, co mi tam najdou. Kašlu už skoro po úplně po každém jídle.
O refluxu vím delší dobu, ale v poslední době se mi to velmi zhoršilo. Úplně nejhorší to je ráno, to mě tam úplně pálí. Na to jsem nikdy dřív netrpěla. Spím se dvěma polštáři, už nevím jak jinak mám spát.
A nechceš zkusit tu fyzioterapii na reflux? Zatím to na sobě nemám vyzkoušené, ale prý to opravdu pomáhá. Přijde mi, že doktoři tomu moc nevěří, ptala jsem se na to mé praktické a ta mi řekla, že to je blbost, ale mně přijde, že to dává smysl, že se to zlepší, pokud se víc napraví svaly kolem jícnového svěrače…
@hilvina Děkuji moc. Stejne mi přijde, že od té doby, co mi rekli, že mam ten jicen, tak je mi hůř a hůř, i když hystologie dopadla vcelku dobře. Me taky furt pálí a bolí v krku a i asi v tom jícnu. Nejvic mi teď vadí ta bolest zad, ale člověk už neví od čeho to pořádně je.Muze to být i z toho refluxu. Snazim se taky spát skoro v sedě, tak mě možná bolí záda i z toho. Porad mi něco vadí v krku.To může mi taky víc příčin, ale člověk se zaměří hlavně na tohle.Budu moc držet pěstí a určitě to bude jen v uvozovkách reflux, akorát se ti to třeba zhoršilo a bude to chtít upravit stravu. Což je taky dobrá pakárna. Dej vědět, jak si dopadla. ![]()
@misulka34 píše:
@Nick.na.emimimo A jaký nález? Popsali ti to nějak?
No vysel mi ten Barrettuv jicen bez dysplazie.
@Nick.na.emimimo Ja ani nevím co to je dysplazie
A na internet se koukat nechci, abych tam zase něco nenašla
@hilvina Myslím na tebe a věřím, že to dobře dopadne.Dej vědět
@misulka34 dekuju! ![]()
Byla jsem tam dneska hned rano a doktor rikal, ze ty problemy, ktere mam, na reflux ukazuji, nicmene pak po tom strceni ty sondy rikal, ze jicen mam pry uplne v poradku, i ten sverac pry vypada jakoze se zavira… ![]()
Pry mam tri mesice dal uzivat pantoprazolum a pokud budu mit dal problemy s palenim v krku a kaslem, tak jit to resit spis na krcni, ze by to taky mohlo byt jeste neco uplne jineho.
To se mi hned ted nechce, vzdycky neco takhle zdravotniho resit me psychicky vycerpava, potrebuju si ted od toho odpocinout.
Uvidim az podle toho, jak mi bude dal.
@hilvina No tam paráda. Tak uvidíš. Zkus něco brát na alergie, může to být i tím. Me to doktor na Orl doporučuje, kdyz mám pálení v krku a nosu.
@misulka34 Jo, jsem rada, ze to takto dopadlo. Drzim palce, at je ti lepe, at se ti dari vychytat s refluxem dietu, prijde mi, ze je to slozite, mne treba hodne vadi rajcata a citrusy, naopak treba cesnek a ostrejsi ne tolik…