Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
PetkaK píše:Angua píše:
Mně právě přijde, že ta Duha často pouští a to se mi moc nelíbí…No to se právě musí přeprat pak v tom octu - já to nejdřív nabatikovala, a pak hodila do hrnce a dala vařit v octové vodě.
Výsledek zde https://www.emimino.cz/detail-fotky/?…
Já vím, ale některé věci mi pouští stejně. Některé ne, nevím proč
Výsledek je ale moc hezký ![]()
Gladys píše:Angua píše:Srážej se pekelně. Ono by mi to zas až tak nevadilo, když je poskládám na rovno, tak se to dá, ale ty okraje jsou děsně krabatý a vystouplý, no mám nějakých 12ks a už bych si je nekoupila. Ono možná, když se perou na 40, tak se nesrazej, ale já pro malý mimino zkrátka peru na 60, kvůli flekům, kvůli hygieně…Gladys píše:Jo, to vím, já myslela, že může být i bambus… To se fakt tak srazí?Angua píše:To jsou ty bambusové. Ale ony nemají moc holčičí barvy, jen oranžovou, žlutou a zelenou. A jakmile to člověk vypere na 60, tak se to sráží, mám doma a mají tak 60×35cm
Kikko jsem viděla barevné - jednobarevné. V DMkuJeště, že jsem odolala
srazí se to i na 40, sice pomalu, ale jistě. Mám už tak poloviční rozměr 33×55, peru na 40, vypadají jak hadr na podlahu, sajou ale bezvadně.
Alpaka píše:Gladys píše:srazí se to i na 40, sice pomalu, ale jistě. Mám už tak poloviční rozměr 33×55, peru na 40, vypadají jak hadr na podlahu, sajou ale bezvadně.Angua píše:Srážej se pekelně. Ono by mi to zas až tak nevadilo, když je poskládám na rovno, tak se to dá, ale ty okraje jsou děsně krabatý a vystouplý, no mám nějakých 12ks a už bych si je nekoupila. Ono možná, když se perou na 40, tak se nesrazej, ale já pro malý mimino zkrátka peru na 60, kvůli flekům, kvůli hygieně…Gladys píše:Jo, to vím, já myslela, že může být i bambus… To se fakt tak srazí?Angua píše:To jsou ty bambusové. Ale ony nemají moc holčičí barvy, jen oranžovou, žlutou a zelenou. A jakmile to člověk vypere na 60, tak se to sráží, mám doma a mají tak 60×35cm
Kikko jsem viděla barevné - jednobarevné. V DMkuJeště, že jsem odolala
Takže až děti odrostou, dají se pak využít jako kapesníky ![]()
Gladys píše:Angua píše:To jsou ty bambusové. Ale ony nemají moc holčičí barvy, jen oranžovou, žlutou a zelenou. A jakmile to člověk vypere na 60, tak se to sráží, mám doma a mají tak 60×35cm
Kikko jsem viděla barevné - jednobarevné. V DMku
já je mám taky a peru je taky na 60stupnů a nic se mi nesrazilo… mám je už půl roku…
Lejlinka píše:Gladys píše:já je mám taky a peru je taky na 60stupnů a nic se mi nesrazilo… mám je už půl roku…Angua píše:To jsou ty bambusové. Ale ony nemají moc holčičí barvy, jen oranžovou, žlutou a zelenou. A jakmile to člověk vypere na 60, tak se to sráží, mám doma a mají tak 60×35cm
Kikko jsem viděla barevné - jednobarevné. V DMku
tak to mě se srazily hned po pár praních. Mám ty velké osušky a vypadají hrozně, už je nepoužívám.
Mě se ty Kikko srazili při praní na 60, pak jsem je začala prát jen na 40 a ty drží tvar už skoro rok.