Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, používám jednorázové plenky, malému je 5 týdnů, a vlastně od návratu z porodnice používám vel. 2 Pampers new baby, k tomu mám ještě huggies vel. 2, ale ty mi vždycky protekly - je to plenkama, mýma rukama, nebo jsou prostě malé? Ale ty Pampers neprotíkají. Ted už začínám mít pocit jestli nejsou i ty pampers malé, ale prostě netuším jak to poznat, zkoušela jsem mu dát i vel. 3 a to mi zas přišlo obrovské. čím se řídíte? dokud to pobere to co má, tak je to dobré? Nebo dokud tu plenku zapnu? je to debilní dotaz vím, ale jsem na tohle trochu jelito ![]()
Dokud se do ní vejde a nepročurá, není z toho nikde otlačený, tak můžeš nechat
U té větší velikosti to vidíš, že je mu to obrovské, třeba to plandá kolem nožiček…
nám protejkají pampersky a na huggiesky zase nedám dopustit ![]()
jinak já se řídím tím,že měla malá „otlačeniny“od gumiček a tak
ale my zatím měnili velikost jen jednou,takže si taky počkám na rady ![]()
Huggies nam stejne jako tobe nevyhovovaly, vzdycky protekly a zezvachlaly se. Ja davala vetsi plenku, kdyz zacaly stavajici protekat. Vetsi maji i vetsi savost. Pokud nejsou volne kolem nozicek, tak vubec nevadi ze jsou celkove volnejsi {pro chlapecka bych rekla ze je to naopak vyhoda}. Klidne zapni ten suchy zip i pres sebe, plenka muze byt v pase vys to nevadi. Jen aby to nebylo volne u nozicek, tam by ti to pak proteklo.
tak plíny jsou dle váhy, tak orientačně dle ní a pak podle toho jak dítěti sedí, zda neškrtí, neprotýká…
ja davala vetsi az kdyz jsem usoudila, ze ho skrti… me nikdy neprotekaly samy, takze jsem to neresila (jenom Sleep&Play - oranzove - mi tedy vubec nevyhovovaly, jsou hodne parfemovane a nemaji poradne gumicky, takze ty obcas protekly). Ale vetsinou to bylo, kdyz maleho tlacily, tzn. kdyz mel otlacene gumicky na nozickach…
Protekaly mi jenom, kdyz mel prujem nebo obcas v noci, ale to malokdy…
Jinak, pouzivam vetsinou Pampers a Huggies a s obema velka spokojenost. Jako uplne malinky (do pul roku) mel Bella Happy Baby, protoze drzi dobre nozicky a neprotekaji vubec… ![]()
Používám výhradě Pampers Active Baby, řídila jsem se podle váhy dítěte a postupně přecházela na větší číslování, např. velikost č. 4 má od čtyř měsíců, protože zrovna byla akce a trojky neměli, tak jsem koupila větší, neprotékaly, tak jsme u nich zůstali a má je dodnes /16 měsíců/. Akorát teď jsou akce málokdy, aspoň mně to tak připadne.
Ahoooj, já měla hodně 2-kových, a když už mi pak došli (malá měla zhruba 4kg), tak jsem najela už na 3, když začali škrtit a dělat obtisky na tělíčku, šup na 4
Myslím, že to poznáš, o to strach mít nemusíš ![]()
Jestli ti občas něco protéká, tak je to spíš, jak se mimi vrtí nebo mu plenka trochu sleze … malá mimča mají řídkou stolici, to jsme byly skrz naskrz „pokáklý“ docela často ![]()
Do roka jsme jeli jen na pampers, teď už dávám všechno možné… jen po huggies má trochu „orvaná“ stehýnka do ruda, tak ty moc nekupuju
Ale jinak savé jsou parádně, to zase jo
Ahojky, maly ma otisky plenky na nozickach, ale nikde mu neprotekaji… jsou mu tedy male???je pravda ze maly ma mesic, kg a pouzivam bella happy 1
Otisky může mít i z ležení, ale jestli ho neškrtí, každé dítě je jiné, jestli má silnější nožičky, tak už mu můžou být malé, strčíš tam prst a objedeš okolo nožičky? pne to? ![]()
@kozisek píše:
Otisky může mít i z ležení, ale jestli ho neškrtí, každé dítě je jiné, jestli má silnější nožičky, tak už mu můžou být malé, strčíš tam prst a objedeš okolo nožičky? pne to?
prst tam strcim uplne v pohode…jen me zarazi ty otisky…
Tak jestli to má připláclé na nožičkách - třeba punčochami, tak se to otiskne, mají jemnou kůžičku, pokud ležíš déle na skladu polštáře, tak můžeš mít na tváři také otisk ![]()
@kozisek píše:
Tak jestli to má připláclé na nožičkách - třeba punčochami, tak se to otiskne, mají jemnou kůžičku, pokud ležíš déle na skladu polštáře, tak můžeš mít na tváři také otisk
tak asi ano. doma ho mam jen v plence, ponozkach a tricku v zavinovacce.. zkousela jsem i pampers 2, ale to mi pripada, ze mu teda jeste planda a jednou mu to i proteklo. takze s tim si davam na cas ![]()